Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

PREMIJER TVRDI DA SU UTVRĐENI TAČNI DETALJI INCIDENTA

Vučić: Dron je bio ozbiljna zavera!

Autor: M. Zdravković | 18.10.2014 - 07:24:00h | Komentara: 0

Aleksandar Vučić, premijer Republike Srbije, poručio je da su državni organi utvrdili mnogo tačnih detalja o incidentu sa dronom, koji je nosio zastavu sa mapom takozvane “Velike Albanije”, na prekinutoj fudbalskoj utakmici Srbija - Albanija u utorak uveče u Humskoj.

„Ne smemo da se ponašamo kao albanski provokatori i da lomimo tuđu imovinu. Budimo ozbiljni i civilizovani“: Vučić

„Ne smemo da se ponašamo kao albanski provokatori i da lomimo tuđu imovinu. Budimo ozbiljni i civilizovani“: Vučić | Foto: Oliver Bunić

- Zna se i kada su lica ušla u zemlju, ko se sa kim dogovarao i plašim se da mnogi, u zemlji iz koje sada stižu veoma čudne optužbe na račun Srbije, neće biti mnogo srećni kada budu videli rezultate naše istrage. I domaću javnost i međunarodne faktore veoma brzo ćemo suočiti sa nepobitnim činjenicama, kako i na koji način je to zaverenički veoma ozbiljno, dugo pripremano i napravljeno, kako bi se Srbija ponizila i kako bi došlo do nestabilnosti u zemlji - otkrio je Vučić u razgovoru za RTS.


Povodom napada na pekare i objekte čiji su vlasnici Albanci, premijer poručuje da imovina svakog građanina Srbije mora da bude zaštićena, kao i da će nadležni organi u tim slučajevima veoma oštro reagovati.

Trenutak kada je Mitrović prizemljio letelicu

Trenutak kada je Mitrović prizemljio letelicu | Foto: Profimedia


- Ne smemo da se ponašamo onako kako su se albanski provokatori ponašali one večeri i pokušali da izazovu incident, da zapale celu Srbiju, i unesu nestabilnost u regionu. U pitanju su naši građani, koji rade i redovno plaćaju porez, i mi ćemo im garantovati punu sigurnost. Pozivamo sve naše ljude da nikakve akte protiv njih ne čine, jer to su kriminalni akti i država će reagovati tako što će zaštititi svoje građane. Kaljanje obraza Srbije nećemo da dozvolimo. Mi nismo varvari ni divljaci, iako neki drugi ponekad i jesu. Naše je da se ponašamo odgovornije, ozbiljnije, onako kako se ponašaju u celom civilizovanom svetu - zaključio je Aleksandar Vučić.

Za vikend odluka o poseti Rame!


Premijer je ocenio i da će minula dešavanja u Humskoj “svakako uticati” na predstojeću posetu albanskog premijera Edija Rame, i istakao da će za vikend doneti odluku o tome da li će do susreta uopšte doći.
- Atmosfera je drugačija, i ne razumem izjave albanskih zvaničnika i njihovo ponašanje u kojima se prave da nisu ništa videli, da ne znaju o čemu se radi, jer sve što je krenulo da se dešava krenulo je posle te sramne zastave “Velike Albanije”. Želim da verujem u Evropu u kojoj žive zajednički uređene zemlje, narodi koji poštuju jedni druge, a “Velika Albanija” i nije baš neka evropska ideja - napomenuo je Vučić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP