Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

JOSIP ŠIMUNIĆ, HRVATSKI FUDBALER, POKAZAO KRVAVE OČNJAKE NA „MAKSIMIRU“

Za ustaškog krvnika Džoa nema mesta među slobodnim ljudima!

Autor: M. Zdravković | 20.11.2013 - 23:30:00h | Komentara: 9

Mamlaz Josip Šimunić ponovo je napravio budalu od sebe i pokazao da je za njega zoološki vrt ipak prirodnije stanište nego fudbalski teren!

Šimunić bi se u ustaškoj uniformi verovatno osećao lepo

Šimunić bi se u ustaškoj uniformi verovatno osećao lepo

Brutalni start u Beogradu nad Miralemom Sulejmanijem, kada ga je početkom septembra izuo iz kopački, zasenio je idiotski ustaški poklič „za dom spremni“ posle trijumfa nad Islandom u utorak uveče u baražu za Brazil 2014. godine.

U logoru u Jasenovcu  tokom Drugog svetskog  rata stradalo je na stotine  hiljada ljudi, mahom Srba

U logoru u Jasenovcu tokom Drugog svetskog rata stradalo je na stotine hiljada ljudi, mahom Srba

Jovanović: Džo, lično ću ti
obezbediti lekcije iz istorije!


Željko Jovanović, hrvatski ministar sporta i obrazovanja, imao je juče jasnu poruku za reprezentativca „kockastih“.
- E moj Šimuniću, tebi treba lekcija iz istorije. Ako želiš, lično ću ti pomoći da dobiješ dobrog profesora istorije i shvatiš kakav je to poklič „za dom spremni!“ - preneo je „Jutarnji list“ reči hrvatskog ministra.

Kapiten zagrebačkog Dinama zgrabio je po završetku utakmice mikrofon i zajedno sa navijačima na „Maksimiru“ uzvikivao slogan pod kojim su u ozloglašenoj NDH tokom Drugog svetskog rata ubijani Srbi, ali i ljudi drugih vera i nacionalnosti. Kreten se posle meča nije pokajao, već je priznao da je to oduvek želeo da učini?!

- Kakav fer-plej, kakve tužbe, kazne FIFA... Nemam čega da se stidim zbog tog mog „za dom spremni“. Igrao sam za svoj dom, a oni kojima smetaju ti povici mogli bi malo nešto da pročitaju i prouče istoriju. Ako to nekome smeta, onda je to njegov problem - izjavio je Šimunić.

Jasenovac

Jasenovac


Dan kasnije, posle energične i oštre reakcije tamošnjih medija, koji su osudili njegove ustaške pokliče, Džo je malo spustio loptu. Negirao je politički kontekst, mržnju i destrukciju.

Kakav je krvnik, pokazao je  startom nad  Sulejmanijem  u Beogradu

Kakav je krvnik, pokazao je startom nad Sulejmanijem u Beogradu | Foto: Aleksandar Dimitrijević

FIFA: Još ispitujemo izveštaje!


U nameri da saznamo da li je FIFA obaveštena o slučaju Džoa Šimunića, kontaktirali smo juče sa svetskom kućom fudbala. Posle nekoliko časova, elektronskom poštom smo dobili odogovor na postavljena pitanja.
- Nalazimo se u procesu analiziranja izveštaja sa različitih utakmica i prikupljnja informacija. Razumite da u ovom trenutku ne možemo da vam kažemo ništa određenije niti da bilo šta komentarišemo - napisali su nam u odgovoru oficiri za medije svetske kuće fudbala.

- Ne želim da ispadnem patetičan, ali kao Hrvatu koji je rođen i odrastao van svoje domovine, meni je dom asocijacija za ljubav, toplinu i pozitivnu borbu, sve ono što smo pokazali na terenu i plasirali se na Mondijal. To su bili jedini razlozi koji su me u trenutku poneli i zbog kojih sam započeo pomenuto skandiranje s navijačima - objasnio je kapiten Dinama.

Ipak, njegovo fašističko urlanje brzo se pročulo po celoj Evropi. Nemački mediji, koji su alergični na svaki oblik nacizma, munjevito su preneli ovaj incident, možda zato što je Džo nekada igrao za Hertu iz Berlina. Kao dokaz koliko je opasno Šimunićevo kretensko ponašanje, mediji ističu i da je njegovo „za dom spremni“ jednako kao kada bi neki nemački reprezentativac uzviknuo „zig hajl“ na „Alijanc areni“.

Josip Šimunić

Josip Šimunić | Foto: Aleksandar Dimitrijević


Očekuje se i da i FIFA, koja je organizator ovih kvalifikacija, a koja se do sada borila protiv rasizma, fašizma i ostalih neprimerenih pojava, sada drakonski kazni fašistu Josipa Džoa Šimunića. Ako se provukao zbog divljaštva nad Sulejmanijem, ovaj put sigurno neće, jer su šefovi evropskog i svetskog fudbala i ranije kažnjavali hrvatske klubove zbog ustaških pokliča sa tribina.

Delegat tražio da se ukloni zastava „zapamtite Vukovar“


Delegat FIFA, koji je obilazio stadion na „Maksimiru“, naredio je skidanje transparenta na kojem je pisalo „zapamtite Vukovar“ s ograde. Kako prenose hrvatski mediji, službeno objašnjenje bilo je da tribine nisu mesto za istorijske simbole, a povodom ovoga se oglasio i hrvatski fudbalski savez, koji je istovremeno ostao nem sa Šimunićevu glupost.
„HNS je učinio sve u svojoj moći kako bi transparent ostao na tribini jer smo svesni njegovog značenja, koje nikoga ne vređa. Isto tako, transparent na kojem je pisalo samo ‚Vukovar‘ delegat nije smatrao političkom porukom.“

Poslednji komentari
  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 20.11.2013 23:55h

    За крст часни и слободу златну!

  • Autohton Vreme: 21.11.2013 11:23h

    Митрофан Фустић Морија Vreme: 20.11.2013 23:55h За крст часни и слободу златну! Koja ti je tu paralela majke ti? Da neces Cetnike i ustase da poredis?

  • Joe Šimunić Vreme: 24.11.2013 11:54h

    Šimunić heroj!!!

  • mirko Vreme: 24.11.2013 12:28h

    Kmeee...Kmeee...Kmeee....srbići

  • U+ Vreme: 24.11.2013 13:01h

    ZA DOM!!! SPREMNI !!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP