Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

SREĆA PRATI ŠAMPIONE

Za zlatne ruke moga Predraga zaslužan i „Alo!“

Autor: M. Zdravković | 15.06.2015 - 08:35:00h | Komentara: 0

Da sreća prati hrabre, može se zaključiti i u slučaju fudbalskog heroja naših dana, 19-godišnjeg Predraga Rajkovića, golmana i kapitena fenomenalne omladinske reprezentacije Srbije.

Predrag Rajković

Predrag Rajković | Foto: Profimedia

„Orlići“ su, preko Amerikanaca, stigli do polufinala Mondijalita na Novom Zelandu, čeka ih meč sa Malijem, a onda još samo finale i šansa za osvajanje glavne premije. Ovo je neobična priča o „malom Peđi“, o detetu sreće koje je pre osam godina baš u nagradnoj igri „Alo!“ novina dobilo 100 evra i za te pare kupilo sebi talične golmanske rukavice, kojima je krčio put od Hajduk Veljka do Jagodine, kasnije do dresa Crvene zvezde i reprezentacije Srbije.


Rajković: Nezaboravno!


Predrag Rajkovića sa Novog Zelanda oduševljeno poručuje:
- Ovo su neverovatne, nezaboravne utakmice. Žao mi je što sam promašio penal, u poslednjem trenutku sam promenio stranu, nisam pogodio mrežu, ali sam ubrzo ispravio grešku i uspeli smo da se plasiramo u polufinale. Penal serija je lutrija i neizvesnost, ali sam verovao u prolaz dalje.

Redakcija „Alo!“ imala je priliku da drugi put čestita porodici Rajković, sada na vrhunskim bravurama njihovog sinčine tokom penal serije četvrtfinalnog dvoboja sa Amerima. „Naše rukavice“ je Peđa odavno pocepao, ali njegov otac Saša nas vraća u prošlost i pojašnjava nam tu neraskidivu nit između familije Rajković i „Alo!“ novina.

- Hvala vam na čestitkama, presrećni smo zbog Peđe, zbog tih zlatnih momaka, budućih prvaka sveta! Fino da ste nazvali, da ste nam poželeli veliku fudbalasku radost, nekako nam dođete kao talija.

- Otkud to?
- Predrag je 2007. godine u nagradnoj igri vašeg lista dobio 100 evra u dinarskoj protivvrednosti i od tih para kupio sebi golmanske rukavice. Zapravo, supruga Ljubinka je bila srećni dobitnik, ali niko u porodici tada nije imao dilemu kome će pripasti najveći deo novca. Možete li da zamislite sreću dečaka od 11 godina koji je dobio najvažniji golmanski rekvizit. Od početka smo vaši redovni čitaoci i, eto, može se reći da ste i vi na neki način zaslužni za te zlatne ruke mog sina.

Porodici Rajković se pre osam godina isplatila vernost „Alo!“ novinama

Porodici Rajković se pre osam godina isplatila vernost „Alo!“ novinama


- Kako ste preživeli penale protiv Amera?
- Teško. Čak i nam se i supruga, koja po običaju ne gleda Predragove utakmice, pridružila kad je počelo izvođenje jedanaesteraca. Majka ko majka, dramatično je ispratila svaki njegov pokret, ali se, na sreću, na kraju radovala uspehu reprezentacije Srbije. Predragova sestra Neda je, takođe, bila oduševljena, na kraju i izuzetno ponosna na brata, za koga je posebno vezana.

- Peđa je čak digao ruku, tražio je da puca i on penal. Jeste li očekivali da jedan golman zatraži loptu u želji da postigne gol?
- Odmalena je voleo da preuzima odgovornost, da odlučuje. Bez obzira na to što je gradio golmansku karijeru, voleo da je da zatrese protivničku mrežu. Hrabar je po prirodi, voli da se ističe.

- Umalo da postane tragičar?
- Uf, promašio je taj penal, ali je na kraju sve vratio samouverenim kretanjem na golu, uspeo je da zbuni Amerikance. Priznajem, nije mi bilo lako, ali sam negde osećao da će se ta njegova hrabrost na kraju isplatiti.

- Čuli ste se s Predragom posle meča?
- Naravno, javio nam se iz hotela. Kaže da su momci presrećni i da nameravaju da gaze do finala. Čekaju novu veliku premiju na Svetskom prvenstvu, a ja sam mu obećao da ću prekinuti odmor u Grčkoj i odmah doći na aerodrom da ih dočekam, ako se dočepaju zlata - obećao je Saša Rajković.

Peđina majka Ljubinka  na listi dobitnika nagrade

Peđina majka Ljubinka na listi dobitnika nagrade | Foto: RAS Đorđe Kojadinović

ČETVRTFINALE


Brazil - Portugal 3:1 (0:0, 0:0)
Mali - Nemačka 4:3(1:1, 0:1)
SAD - Srbija 5:6 (0:0, 0:0)
Uzbekistan - Senegal 0:1 (0:0)
POLUFINALE (sreda)
(1) Brazil - Senegal 06.00
(2) Srbija - Mali 09.30
ZA TREĆE MESTO (subota)
Poraženi 1 - Poraženi 20.30
FINALE (subota)
Pobednik 1 - Pobednik 20.50

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP