Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

NIKOLA DRINČIĆ, HEROJ 147. VEČITOG DERBIJA, GOST REDAKCIJE ALO!

Žao mi je golmana Zvezde, uvek ih ribaju zbog mene!

Autor: M. Zdravković | 20.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Sigurno da nema boljeg osećaja nego kada se probudite rano ujutru i pročitate u novinama da je neko koga poznajete, iz kraja u kome živite, uradio nešto veliko prethodnog dana. Nikola Drinčić (30) sjajnim golom je ulepšao trijumf Partizana u 147. večitom derbiju i zaslužio ime heroj, barem za crno-beli deo Srbije.

Mora da prija:  Drinčić čita novinski  izveštaj u kojem je   glavni heroj

Mora da prija: Drinčić čita novinski izveštaj u kojem je glavni heroj | Foto: A. Stanković

Naš komšija sa Dorćola, popularni Drina, probudio se u nedelju rano ujutru, a posle kratkog druženja sa ćerkicama - Lanom (četiri godine) i Sofijom (20 meseci) i suprugom Andrijanom (kojoj je posvetio gol), iscimao se do naše redakcije da proveri kako smo to pisali o njegovom remek-delu prethodne večeri.


- Sviđa mi se ovo što vidim u novinama. Iskreno, ne čitam štampu često, ali jutros sam morao zbog gola - obratio nam se skromni Drinčić u trenutku dok se približavao našoj redakciji, listajući „Alo!“.

Dolazak u  prostorije „Alo!“

Dolazak u prostorije „Alo!“ | Foto: A. Stanković


Nisam imao utisak da se igra derbi!


Drina otkriva i da u svetlu minulog prekinutog meča Srbija - Albanija, nije prethodnih dana imao osećaj da se u subotu uveče igrao 147. večiti derbi.
- Toliko je malo informacija o derbiju bilo prethodnih dana, da sam mislio da se radi o običnoj utakmici. Inače, na terenu je bilo napeto tokom utakmice, ali sve u granicama korektnog - kaže Drinčić.

- Idem sa suprugom i ćerkicama na ručak kod mojih u Batajnicu kasnije, pa sam odlučio da vas rano iznenadim. Baš sam hteo da vidim da li ste vi novinari uvek budni, kao što se često hvalite - pravdao se iskusni fudbaler crno-belih.

Naravno, dolazak u naše prostorije izazvao je dva osećaja kod prisutnih. Partizanovci su mu čestitali, a Zvezdaši ga pitali samo jednu stvar - „Zašto, čoveče?“

- Šut iz daljine je moj glavni kvalitet. Imam običaj da dosta vežbam, da ostajem posle treninga. Najčešće mi društvo pravi Danko Lazović, pa nas dvojica često vežbamo slobodne udarce - objašnjava Nikola Drinčić.
Vezista crno-belih kaže da golman Rajković nije imao šanse da odbrani njegov slobodnjak u subotu uveče.

- Realno, mnogo je jak šut bio. Mislim da nije imao šanse da ga skine, iako je branio dobro. Znam da u Zvezdi uvek svale krivicu za golmane posle utakmice, tako su i Bajkovića na prošlom derbiju ribali zbog mene, ali šta ću. Žao mi je tih momaka, to je fudbal - kaže Drina.

Iznenadio nas  jutarnjom posetom

Iznenadio nas jutarnjom posetom | Foto: A. Stanković

 

Beli „fića” draži od „bembare”!


Fudbaler crno-belih kaže da ga ljudi u komšiluku ne prepoznaju na ulici i da mu to prija. Često ga viđamo u besnom automobilu BMW X6, ali Drinčić poručuje da ne vozi brzo.
- Ne jurim nigde, baš vozim pažljivo i oprezno. Inače, radije vozim svog „fiću“. Imam „fijat 500“ beli, jako lep, više mi prija od „bembare“ - hvali se Drina.

Letos je bio blizu prelaska u izraelski Makabi, ali se transfer, na kraju, izjalovio. Poručuje da nije razočaran što je ostao u Humskoj.
- Bila je ponuda, ali nisam otišao na kraju, i to je to. Ima još deset utakmica do kraja jesenje polusezone i za sada sam tu, a kasnije, videćemo. Ne bih se žalio i ako ostanem u Srbiji i posle zime, jer sam igrao u inostranstvu i obezbedio egzistenciju, pa nemam više ni želju da skitam po belom svetu. Posle sedam godina napolju (Rusija, Turska) uželeo sam se kuće i zato sam se vratio prošle zime - napominje Nikola, koji je sa sedam godina počeo da trenira u Partizanu, a posle se preko Banata iz Zrenjanina otisnuo u inostranstvo.

Za kraj, Drinčić poručuje da bi voleo da Partizan napravi iskorak u Evropi, jer nije dovoljno biti prvi samo u Srbiji.
- Iskreno bih voleo da u naredne dve utakmice sa Bešiktašom pokažemo da možemo da prezimimo u Ligi Evrope. Džaba što si šampion ovde, ako ne možeš da napraviš zapaženi rezultat na međunarodnoj sceni. Tamo se najbolje vidi koliko znaš nadam se da možemo da se domognemo druge faze, uostalom videćemo u četvrtak - zaključuje Nikola Drinčić.

Igraću do 33, neću u trenere!

Iskusni 30-godišnji Drinčić kaže da namerava da igra do 33. godine.
- Mislim da je do tada maksimum za moju karijeru. Ne znam šta ću kasnije, znam samo da me trenerski posao ne priovlači - iskreno će Drinčić.

Car Raduljica prvi komšija!


Drinčićev, a i naš prvi komšija na Dorćolu je srpski košarkaški reprezentativac Miroslav Raduljica.
- Ha ha, obožavam ga. Strašan car. Ima motor neki na četiri točka, što to „prdi“, burazeru. Sreća, pa je u Kini sada... Ne zameram mu, iako je mnogo bučan ponekad - žali nam se više u šali Drina.

Desna ruka život znači!


Kao i mnogi sportisti i Nikola voli da se “šara”. Desnu ruku je namenio stvarima koje mu najviše znače u životu - supruzi Andrijani i starijoj ćerkici Lani (četiri godine), a poručuje i da će i mlađu Sofiju (20 meseci) uskoro staviti na kožu.
Levu ruku Drinčića ukrašavaju imena ostalih članova familije.

Poslednji komentari
  • sima Vreme: 20.10.2014 09:30h

    videcemo sta ces uraditi protiv besiktasa.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP