Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

I PORED NAJEZDE NAVIJAČA BEŠIKTAŠA IZ REGIONA, BEZBEDNJACI PARTIZANA PORUČUJU:

Zastava Kosova neće se vijoriti u Humskoj!

Autor: M. Zdravković | 23.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 3

U svetlu incidenata i prekida prošlonedeljnog kvalifikacionog meča Srbija-Albanija, večeras se u našoj prestonici igra još jedna utakmica visokog rizika, duel fudbalera Partizana i Bešiktaša (21.05, RTS) u okviru trećeg kola Lige Evrope.

Debituje u  Ligi Evrope:  Škuletić odradio  kaznu

Debituje u Ligi Evrope: Škuletić odradio kaznu | Foto: Marko Metlaš

Navijači Bešiktaša najavljuju masovni dolazak na ovu utakmicu (hvale se da im je malo i 2.000 karata, koliko su dobili) i već su preplavili internet forume fotografijama iz Beograda, a juče su na Aerodromu „Nikola Tesla“ imali i mali performans, pošto su dočekali svoje fudbalere pesmom, čim su „istanbulski orlovi“ dotakli tlo Srbije.

Takođe, Bešiktaš ima veliki broj navijača, pre svega na Kosovu, ali i u Makedoniji i Albaniji, i jasno je da ovog puta ne sme da bude propusta u organizaciji utakmice, koja nosi i snažan nacionalni naboj. Navijače istanbulskih crno-belih u Humskoj će predvoditi prva „ultras“ ekipa „čarši“, koja se javno deklariše kao anarhistička, a odranije gaji netrpeljivost prema srpskim klubovima, pa je na nekim pređašnjim košarkaškim utakmicama Bešiktaša već provocirala igrače i navijače Zvezde i Partizana, pre svega zastavama Kosova.

I prizrenski ogranak  najavio dolazak:  Navijači Bešiktaša

I prizrenski ogranak najavio dolazak: Navijači Bešiktaša


Živko Šljukić, komesar za bezbednost FK Partizan, kaže da su crno-beli spremni da organizuju predstojeći meč bez ikakvih problema.
- Očekujemo između 800 i 1.000 navijača Bešiktaša večeras u Humskoj i oni će biti smešteni na severnoj tribini. Gostujući klub nam je dostavio sve neophodne garancije i izveštaje o distribuciji karata i mislim da neće biti problema ni sa njihovim, a ni sa našim navijačima. I Bešiktaš je kao klub ozbiljno pristupio organizaciji jer niko ne želi probleme, pa će njihovi navijači imati svoje obezbeđenje - ističe Šljukić u razgovoru za „Alo!“.

- Bašiktaš ima dosta navijača na Kosovu. Očekujete li i njihov dolazak?

- Koliko ja znam, nema za sada najava da i oni dolaze. Očekujemo samo navijače crno-belih iz Istanbula.

- Mogu li da se ponove incidenti slični onim na meču sa Albanijom prošle nedelje?
- Ne, ne očekujem nikakve nerede večeras.

- Šta ćete ako neko od navijača Bešiktaša dođe na stadion sa zastavom Kosova ili velike Albanije u nameri da provocira?
- Ta osoba neće moći da uđe na stadion sa takvom zastavom. Nikakve zastave, osim turskih, neće biti moguće uneti na tribinu.

- Kako mislite to da sprovedete?
- Tako što će im redari i policija oduzimati takva obeležja već na ulazu, a potom i na stadionu. Provokacija sigurno neće biti. Budite uvereni, spremni smo da sve organizujemo u sportskom duhu - zaključuje oficir za bezbednost Partizana.

Podsetimo, srpski klub je na crnoj listi UEFA posle meča sa Totenhemom i antisemitskog transparenta, pa je jasno da navijači crno-belih treba da budu pažljivi večeras kako njihov tim ne bi zaradio neku novu kaznu zbog eventualnih incidenata.

Miroljubiva ekipa: Turci na  beogradskom aerodromu

Miroljubiva ekipa: Turci na beogradskom aerodromu

„Orlovi” sa zapada: Ne plašimo se „grobara”!
 

U grupici od petnaestak navijača Bešiktaša koji su juče pre podne na Aerodromu „Nikola Tesla“ dočekali svoje fudbalere našlo se i nekoliko simpatizera „orlova“ iz Belgije i Holandije, koji su stigli u Beograd.
- Došli smo u Srbiju dan pred utakmicu kako bismo imali dovoljno vremena da obiđemo vaš glavni grad. Sigurni smo da će Bešiktaš pobediti. Mi ne živimo u Turskoj, nemamo često priliku da naš tim gledamo uživo i zaista su svi uzbuđeni. Znamo gde smo došli, ali i mi smo vatreni navijači. Nema straha od „grobara“, politika nas ne zanima, svet je obišla slika sa meča između Srbije i Albanije, ali mi nismo zbog toga ovde. Fudbal je u prvom planu - kažu momci sa zapada Evrope.

Poslednji komentari
  • RATKO Vreme: 23.10.2014 11:37h

    Sumnjam, pored ovakve policije i ovakvog ministra sve je moguce!

  • Aj da vidimo i to cudo Vreme: 23.10.2014 17:10h

    Meni je to smesno, u stvari mnoooogooo smesno. UEFA nas samo posmatra sta radimo... Ako bude zastave - zakopajte teren grobari

  • Sredoje Vreme: 23.10.2014 18:03h

    Kurdistan je zakon...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP