Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

SVE ZA VUKANA

Zbog unuka sam se odrekao Partizana!

Autor: M. Zdravković | 10.03.2013 - 23:59:00h | Komentara: 4

Običaj gledanja treninga klubova u Srbiji zamro je pre 20 i više godina, kada je počeo rat, a naši stadioni postali pusti.

Ne propušta nijedan trening Zvezde: Nikola Dojčinović

Ne propušta nijedan trening Zvezde: Nikola Dojčinović | Foto: Marko Metlaš

Stariji će nama, klincima, danas sa setom ispričati da se na pomoćnim igralištima Zvezde, Partizana ili OFK Beograda nekada sakupljalo i po nekoliko hiljada gledalaca, kojih više nema.
Danas Zvezdin trening na “Marakani”, osim nas nekoliko novinara kojima je to posao, pogledaju samo dva ili tri obična navijača, a jedan od njih je tamo redovan.


Pitamo ga, iz čiste znatiželje, otkud na pomoćnom “Marakane” - iz navike ili zbog nečeg drugog?
- Pa, znate, meni unuk igra ovde u Zvezdi, mada sam i odranije navikao da gledam i treninge i utakmice, jer volim fudbal - odgovara nam Nikola Dojčinović, stariji Beograđanin.

Zvezdina nada: Vukan Savićević

Zvezdina nada: Vukan Savićević | Foto: Aleksandar Dimitrijević


>>> A ko vam je unuk?
- Vukan Savićević - kao iz topa će naš sagovornik.
Radi se o dedi po majci mladog veziste crveno-belih, koji ne propušta nijedan potez svog unuka. Ovaj penzioner s Dorćola punih 30 godina je radio u “Minelu” i ne krije da je ponosan na malog Vukana, posebno jer se predstavio u lepom svetlu.

- Odigrao je dobro prvi meč protiv Javora, dao je gol, a jedan su mu čak i poništili. Ma ponosan sam na unuka, nadam se da će nastaviti dobro da igra - kaže Nikola, simpatizer Partizana koji zbog unuka sada mora da navija za Zvezdu.

- Partizanovac sam bio 60 godina i stalno sam gledao crno-bele, ali sada moram da budem uz moju diku i ponos. Stvarno je dobar momak, vredan, radan i daj bože da postane ono što mu mnogi treneri i stručnjaci predviđaju.

>>> Nosi i prezime koje obavezuje, je l’ vam drago zbog toga?
- Jeste, svakako. Njegovi, po ocu, dalji su rod sa Dejom, ali lepo je to što ponovo imamo jednog Savićevića na fudbalskoj sceni.

>>> Partizan ima Lazara Markovića, a Zvezda sada Vukana Savićevića. To rivalstvu večitih daje neki novi, specifičan šarm?
- Da, svakako. Vukan i Lazar se dobro poznaju, imali su veliki broj duela kao klinci i svakako da su budućnost reprezentacije Srbije. Znate da je Vukan nekada igrao za Crnu Goru, ali očekujem da će u budućnosti sigurno nastupati za seniorsku reprezentaciju Srbije - zaključuje Nikola Dojčinović.

Ranije sam mu puno zvocao!

Vukanov deda je otkrio i fudbalski put koji je Savićević prošao od mlađih kategorija Sinđelića, pa sve do dresa kluba sa “Marakane”:
- Od četvrte godine je počeo da trenira: prvo u školi fudbala, posle od sedme godine u Sinđeliću. U Zvezdu je 2003. došao kao devetogodišnjak i od tada sam stalno sa njim i na treninzima i na utakmicama, u svim kategorijama. Često sam ga pratio i uvek podržavao, ali i stalno kritikovao, posebno u mlađim kategorijama, kada je bespotrebno davio loptu. Danas mu manje zvocam, ali imamo običaj da prošetamo kejom i dugo pričamo o fudbalu. Voli da me sasluša, da čuje šta mislim.


 
Poslednji komentari
  • aca Vreme: 11.03.2013 18:49h

    Mali je tesko pogresio jer od CZ nema nista.

  • ZIKA PAUK Vreme: 11.03.2013 20:32h

    kakva patka...60 godina navijao i sad kao ne navija?a to za poredjenje njegovog unuka i markeca?ovaj mali će u sopot na kraju sezone jer će kod lukića imati veću platu a gigant u stečaj

  • mix Vreme: 12.03.2013 00:04h

    Deda,deda.... Pa kako to da nisi svom unuku objasnio gde mu je mesto i perspektiva?! Koja greska! Dobar je decko, odlican i talentovan mladic, medjutim nepristojno ga je porediti sa svetskom klasom Markeca. Kazem-dobar je i igrac koji moze da napravi dobru karijeru, ali neka se on divi Markecu a ne da se poredi sa njim.Ne znam da li on ima punih 18 g. i da li je potpisao kakav papir sa utopljenicima....Ako nije, zna se sta mu je raditi!

  • kiza Vreme: 12.03.2013 20:30h

    xexe...deda je rekao da navija za unuka a ne za fk sledeca sezona...a on i markec su vrsnjaci a kad smo vec kod poredjenja dzigi je najbolji u njihovoj generaciji..Vukan I Markec nisu isti tip igraca a i mi smo opasniji sada bez njega..

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP