Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

Zbog Vukovara odložen humanitarni meč Srbija-Hrvatska

Autor: BRANKO JANAČKOVIĆ | 04.09.2013 - 17:38:00h | Komentara: 0

Humanitarna utakmica između humanih zvezdi Srbije i Hrvatske, na kojoj je danas u Nišu trebalo da se pojave neka od najvećih fudbalskih imena sa prostora bivše Jugoslavije, odložena je do daljnjeg zbog nereda u Vukovaru do kojih je došlo nakon postavljanja tabli sa ćiriličnim pismom na ustanovama u tom gradu.

Šovinističko nasilje  u Vukovaru

Šovinističko nasilje u Vukovaru | Foto: FoNet

Organizatori navode da su teška srca u zadnji miniut doneli odluku o odlaganju meča, jer obe strane ne žele da se baci ni najmanja senka na ovaj humanitarni meč.

-Sve smo bili organizovali. Nije postojao nikakav bezbedonosni rizik za odigravanje utakmice u Nišu, ali nismo želeli da se desi ni najmanja neprijatnost, pre svega zbog humanitarnog karaktera. Želeli smo meč bez ijednog zvižduka, bez ijedne loše reči, ali zbog poslednjih događaja u Vukovaru, postojala je verovatnoća da to ne bi prošlo tako, pa smo se svi složili da je najbolje da se termin odloži, kaže član organizacionog tima Bratislav Vučković.

Organizator meča bio je grad Niš i FK Radnički a na ideju se došlo u saradnji sa Brankom Tušekom, savetnikom predsednika Hrvatske Ive Josipovića za humanitarna i sportska pitanja.

-Bili su već rezervisani hoteli, organizovano kompletno obezbeđenje, ali nas je pokolebala situacija u Vukovaru. Nakon konsultacija sa gradonačelnikom Niša prof. dr Zoranom Perišićem i predsednikom FK Radnički Darkom Bulatovićem, doneli smo odluku da se meč odloži. Čuli smo se uveče sa Tušekom, i meni i njemu je bilo teško ali smo se složili da je bolje odložiti meč, nego da I najmanja senka padne na njega. Gosti iz Hrvatske su se spremili da dođu velika srca jer su pripremili poklone za decu iz Doma „Duško Radović“ i ustanove „Mara“, za koje je i bilo namenjeno sakupljanje novčanih sredstava, objašnjava Vučković. Prema njegovim rečima, utakmica nije otkazana već se samo meč odložen, a novi termin biće naknadno utvrđen nakon što se u susednoj državi smire političke strasti.

Meč je dogovoren sredinom avgusta prilikom susreta savetnika hrvatskog predsednika Tušeka sa gradonačelnikom Niša Perišićem

U hrvstakom timu trebalo je da se nađu dobro poznata imena iz sveta fudbala: Velimir Zajec, Davor Šuker, Goran Vlaović, Dubravko Šimenc, Ćiro Blažević, Dario Šimić i mnogi drugi poznati hrvatski sportisti. Sa druge strane ekipu fudbalskih veterana Srbije činili bi nekadašnji fudbaleri koji su uglavnom tokom osamdesetih godina bili članovi tadašnjih fudbalskih prvoligaša. Učešće su potvrdili Dejan Rambo Petković, Dejan Govedarica, Perica Ognjenović, Zoran Bata Mirković, Miloš Šestić i druge legende srpskog fudbala. 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP