Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

KO SU OVDE AMATERI?

Zemljo, otvori se!

Autor: M. Zdravković | 20.02.2013 - 00:00:00h | Komentara: 4

Zvezda je izgubila na pripremama u Antaliji od Pašinga (0:3), austrijskog trećeligaša za koji pojedinci u klubu sa „Marakane“ tvrde da je filijala slavnog Salcburg Red Bula, verovatno želeći da se uteše posle nove bruke koju su priredili svom klubu i navijačima.

Samo Uroš Spajić vredi više od kompletnog tima Pašinga

Samo Uroš Spajić vredi više od kompletnog tima Pašinga | Foto: RAS

U Zvezdinu istoriju zeleni su ušli i po tome što svi na gomili, prema podacima sajta „transfermarkt“, vrede 300.000 evra, što je manje nego što vredi mladi štoper crveno-belih Uroš Spajić (350.000 evra), a pomenuta svota izgleda minimalno i bedno u poređenju sa 30 miliona evra, koliko se procenjuje da vredi ceo tim Crvene zvezde!


Trener ne da pivo, čak
ni posle ove pobede!

Trener Pašinga Džerald Baumgartner (47) je nekadanšnji učitelj mlađih kategorija u Salcburg Red Bulu, a kormilo zelenih je za njega prvi samostalan posao sa prvim timom. Ni on nije krio oduševljenje zbog pobede nad Zvezdom.
- Uh, velika stvar... Još ne mogu da se opametim, nisam se ovome nadao, verujte mi - istakao je Baumgartner u razgovoru za „Alo!“.
n Hoćete li dozvoliti momcima da se malo opuste, popiju možda pokoje pivce, valjda su zaslužili?
- Ma jok! Oni su sportisti i ozbiljni ljudi, nema pića dok smo na pripremama - napominje kroz smeh trener Pašinga.

Da odmah raskrstimo, ovi momci, koji žive i treniraju u običnoj selendri od 6.000 stanovnika nadomak Linca, nisu filijala Salcburga jer osim sponzorstva, jednog pozajmljenog igrača i trenera nemaju nikakve druge veze s njima.

- Pašing je klub za sebe. Salcburg je samo jedan od sponzora koji nam je pomogao da se ne ugasimo kada je bivši predsednik otišao iz kluba. Istina je da se trenutno takmičimo u amaterskom rangu austrijskog fudbala, ali imamo talentovani tim i nadamo se povratku u elitu - kaže za „Alo!“ Manfred Kagerer, tim menadžer austrijskog tima, koji se oduševljeno zaprepastio kada je od nas u ponedeljak uveče čuo za ubedljivu pobedu nad beogradskim crveno-belima.

- Nisam sa ekipom u Antaliji, a roming je skup, tako da samo putem SMS-a komuniciram sa trenerom Baumgartnerom, koji me obaveštava o svemu. Ponedeljak je svakako značajan dan za celo naše mesto jer se veliki klub kao Crvena zvezda ne pobeđuje baš svakog dana - tvrdi prvi operativac zelenih.

Slikali se specijalno za „Alo!“: Davorin Klabar sa stručnim štabom

Slikali se specijalno za „Alo!“: Davorin Klabar sa stručnim štabom

I zaista, pobeda nad crveno-belima im toliko znači da su istog dana na svom sajtu okačili informaciju sa naslovom „Senzacionalan trijumf - 3:0“, u kojoj zadovoljno konstatuju da su njihovi momci skinuli skalp prvaku Evrope iz 1991. godine.

Oni ljudi verovatno nisu do sada imali pojma da ova Zvezda više nije ni nalik onoj za koju su nekada čuli, a koja je harala Evropom. Ova Zvezda je, zapravo, sramotna jer, bez obzira na okolnosti, nikako ne sme da dozvoli sebi da izgubi od poluprofesionalnog tima, momaka koji fudbal igraju uglavnom kada ne idu u školu i koji treniraju jednom dnevno!

- Smatramo sebe profesionalcima jer igramo za platu, iako je rang u kojem se takmičimo amaterski - ističe u razgovoru za „Alo!“ Davorin Kablar, 35-godišnji kapiten Pašinga.

Jasan naslov na sajtu Pašinga: „3:0 - Senzacija“

Jasan naslov na sajtu Pašinga: „3:0 - Senzacija“

- Istina je da veći deo tima čine mladi momci, koji uglavnom idu u školu ili studiraju pre podne, a po podne treniraju, ali imamo i nekoliko iskusnih igrača koji donose veliki kvalitet našem timu - objašnjava hrvatski internacionalac.

Kablar, koji je nekada bio saigrač Roberta Prosinečkog u redovima Hrvatskog dragovoljca, ne krije da se prijatno iznenadio posle pobede nad Zvezdom.

Ceo tim zelenih prema „transfermarktu“ vredi manje nego jedan Uroš Spajić. E, od njih je Zvezda primila tri komada

- Verujte, niko od nas u ekipi Pašinga ni u ludilu nije pomišljao na pobedu jer znamo šta je Zvezda i koliko je veliki klub. Da je Robi igrao za crveno-bele čak i u ovim godinama, verovatno bi rezultat bio drugačiji i verovatno bismo tada mi pukli, ali ovako, moramo da budemo zadovoljni jer smo uradili veliku stvar pre svega za sebe, jer nam je pobeda nad crveno-belima popravila raspoloženje - zaključuje Kablar.

Crvena Zvezda

Poslednji komentari
  • pop Vreme: 20.02.2013 02:04h

    - Istina je da veći deo tima čine mladi momci, koji uglavnom idu u školu ili studiraju pre podne, a po podne treniraju, ali imamo i nekoliko iskusnih igrača koji donose veliki kvalitet našem timu - objašnjava hrvatski internacionalac. kad vam dodje čoki biće svašta

  • DJOKA Vreme: 20.02.2013 09:13h

    Ma sve moj, do mojega...

  • Rakac Kostolac Vreme: 20.02.2013 09:37h

    Konacno su i plavuse ukapirale? Mislim da je sada definitivno potvrdjeno da oba velika srpska fudbalska kluba pa i citava liga sluze samo menadzerima sumnjivog morala da prave kvote svojim pulenima a ne da bi se u srbiji stvarali fudbalski talenti i razvijao fudbal! Koliko tih kao uspesnih i super talentovanih mladih zvezda je u kasnijoj karijeri opravdalo novac koji je za njih placen? Koliko golova su postizali kasnije u inostranoj karijeri po utakmici? Mislim da nema fudbala bez pravog i realnog takmicenja u ligi niti razvoja mladih talenata.

  • Luiggi Vreme: 20.02.2013 16:00h

    to ti je klub proda svoje licence osnuje se novi uz pomoc redbulla postane jak cak bude i prvak trece lige ali posto nepostoji 5 godina nije mogao u drugu ligu ali i dalje padaju najveci cak i hamburg pre par godina nagrebusio za austrijance kao rapid i austria da nepricamo imaju dobre omladince ali i bivse reprezentativce

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP