Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

NEMANJA MATIĆ, AS ČELSIJA, SASTAVIO ZA ALO! IDEALAN TIM SVIH VREMENA

Zidan i Vijera su mi idoli, a Zuba Ronaldo genije!

Autor: P. Milovanović | 09.02.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Nemanja Matić, najbolji srpski fudbaler u 2014. godini i jedan od najboljih zadnjih veznih na planeti, ne prestaje da deli lekcije po terenima širom Engleske i Evrope. Zato je „Alo!“ zatražio od Matketa da nakratko iskoči iz kopački i stavi se u ulogu Žozea Murinja, ser Aleksa Fergusona, Fabija Kapela, kako bi sastavio njegovih idealnih 11 fudbalera svih vremena.

Nemanja Matić

Nemanja Matić | Foto: Profimedia

As Čelsija je na pojedinim pozicijama imao ozbiljnu dilemu prilikom izbora, očigledno je neke ubacio “preko veze” zbog neraskidivog prijateljstva, dok su Zuba Ronaldo, Zinedin Zidan i Patrik Vijera imali zacementirana mesta u njegovom savršenom timu. Zbog pomenutog trija, Matić je uživao u čarima fudbalske igre. Od dvojice Francuza koji su gospodarili sredinom terena je “krao” zanat, dok se Brazilcu divio zbog načina na koji je “lomio kičme” rivalima, davajući golove ko od šale.


- Tim koji sam uz dosta muka sastavio je tim koji sam ja pratio, ne sećam se starijih igrača. Ovih 11, koje sam izabrao je otkad pratim fudbal, verovatno ima i boljih… Ne sećam se Pelea i Maradone, pa ih isključivo iz tog razloga nisam uvrstio u mojih idealnih 11. Znam da je tim previše ofanzivan, al’ čuva sve to na sredini majstor Patrik Vijera, dok ubitačan napad predvodi suvi genije i čovek kojeg ne možete da ne volite - pravi Ronaldo - jasan je Nemanja.
Na našu konstataciju da je možda mogao i sebe da uvrsti, Matić je kratko odgovorio:
- Mali sam ja još!

Za diva Matića je  legendarni Zidan  najbolji igrač svih  vremena, „majstor  u kopačkama!“

Za diva Matića je legendarni Zidan najbolji igrač svih vremena, „majstor u kopačkama!“ | Foto: Profimedia

MATIĆEVIH IDEALNIH 11!

1. PETR ČEH
- Igram sa njim i odlično ga poznajem. Vrhunski profesionalac, hrabar, kompletna ličnost na terenu i van njega. Punih deset godina brani na vrhunskom nivou i ima ogromnu iskustvo u svim situacijama.
2. BANE IVANOVIĆ
- Strašan defanzivac, ume odlično da se ubaci napred iz drugog plana. Na njega uvek možeš da se osloniš pozadi, retko koji igrač može da ga predribla u situaciji „jedan na jedan“. Naravno, ima još desnih bekova koji mogu da konkurišu za ovo mesto, ali jedan je Bane (smeh).
3. ROBERTO KARLOS
- Brazilac je zauvek izmenio poziciju levog beka. Posle njega su svi bekovi morali da znaju da idu napred i da daju golove. Obeležio je jedno vreme, ubedljivo najbolji u istoriji fudbala.
4. DŽON TERI
- Štoper kakovog samo poželeti možete! Kompletan defanzivni igrač - solidna tehnika, odličan u skok igri, jak u duelu, zna da igra i levom i desnom nogom. U kontinuitetu igra na vrhunskom nivou i pravi je kapiten i lider na terenu.
5. FABIO KANAVARO
- Bivši kapiten italijanske reprezentacije je 2006. godine dobio „Zlatnu loptu“, što dokazuje kakav je štoper. Uz visokog defanzivca, uvek ide jedan niži. E, pa Kanavaro je za mene sinonim za niskog štopera, brz, hitar, jak. Napravio je dosta dobrih rezultata u karijeri.
6. VIJERA
- Otkako se Francuz pojavio u Arsenalu, nekako je ta pozicija zadnjeg veznog uvek posmatrana kroz njega. Duge noge, dobar pregled igre, jednostavnost i sigurnost u pas igri. Udario je temelje kako treba da igra defanzivni vezni. Gledao sam ga dok sam bio klinac, i za mene je ubedljivo najbolji igrač na toj poziciji ikada, jedan od mojih idola.
7. ZINEDIN ZIDAN
- Šta reći za majstora fudbala?! Najbolji igrač svih vremena. Uzeću s rezervom, jer neke starije igrače nisam gledao, ali jedan je Zizu. Bila je milina gledati ga kako gospodski barata s loptom na terenu.
8. RONALDINJO
- Brazilac je dizao publiku na noge čudima koje je činio dok je igrao u Barseloni. Sve je oduševljavao svojim lucidnim potezima, neverovatnim driblinzima. Obeležio je jedan period, ljudi su uživali gledajući ga, baš kao i ja. Bez dileme za njega ima mesta u mom timu.
9. RONALDO
- Pravi Ronaldo? Ko njega ne voli? Neverovatno je kako je “lomio” kičme svojim protivnicima, pa njegov čuveni bicikl. Davao je golove s lakoćom, što ga definitivno čini najboljim napadačem u istoriji fudbala!
10. MESI
- Fenomen! Strašan igrač, svi koji se razumeju bar malo u fudbal, složiće se da je suvišan svaki komentar na ono što Argentinac iz nedelje u nedelju demonstrira na terenu. Čast mi je što sam imao priliku da igram protiv njega, brutalan je.
11. KRISTIJANO RONALDO
- Veliki radnik i profesionalac. Sve ono što mu se dešava i silne nagrade koje osvaja, postigao je vrednim radom. Mesiju je bog podario talenat, kvalitet, dok Ronaldo ima isto to samo u manjoj meri, ali se zato više bazirao na rad i zato je na vrhu!

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP