Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

NENAD MILIJAŠ, KAPITEN CRVENO-BELIH, NA SAV GLAS:

Žiga, vrati se u Zvezdu!

Autor: P. Milovanović | 05.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Živ je Žiga! Mnogi su ga otpisali, još više je onih koji su ga osporavali, sve je išlo ka tome da će pasti u zaborav, a onda je Nikola Žigić još jednom pokazao kakva je igračina!

Druga fudbalska mladost 33-godišnjeg  Nikole Žigića

Druga fudbalska mladost 33-godišnjeg Nikole Žigića | Foto: Profimedia

Postigao je gol za opstanak svog Birmingema u Čempionšipu u remiju s Boltonom (2:2). Iako su mu 33 godine, Žiga i dalje ima neverovatan osećaj za gol, a s obzirom na to da u srpskim medijima povremeno provejava priča da postoji mogućnost da se vrati u Crvenu zvezdu, jasno je da bi gorostasni napadač bio vrhunsko pojačanje za narednu sezonu, u kojoj crveno-beli imaju velike ambicije, pre svega na evrosceni.


Ponovo ću šutirati penal!


Crvena zvezda ima očajan skor sa penala. Od deset jedanaesteraca dosuđenih ove sezone, samo četiri su realizovana. Ipak, posle dva promašaja u derbiju sa “kreča”, Zvezda je poentirala protiv Rada, a siguran je bio upravo Milijaš. O promašenim penalima, kapiten crveno-belih je rekao:
- To je breme u vezi s tim penalima koje se stvori kada se promaši jedan, drugi, treći... Sve je pitanje samopouzdanja. Eto, ja sam promašio protiv Černomoreca, posle su još neki mašili. Ipak, sigurno je da ko god uzme da šutira penal ima nenormalnu želju da postigne gol. Ako bude još penala, šutiraću!

S tim se potpuno slaže i kapiten Crvene zvezde Nenad Milijaš, koji je veliki Žigićev prijatelj.
- Gurao bih nogama i rukama da se Žigić vrati u Zvezdu. On je veliki igrač, bio bi nenormalno pojačanje. Apsolutno sam za njegov povratak, ali za sada još nije bilo priče o toj temi. U klubu smo fokusirani na finiš sezone i borbu za titulu, ali ako bude postojala bilo kakva mogućnost, rado ću pomoći. Naravno, bitno je i šta Žigić misli o svemu - kaže Nenad za “ALO! Sprint”.
Na pitanje da li se skoro čuo sa bivšim saigračem iz Zvezde i reprezentacije, Milijaš je dao potvrdan odgovor.

- Čuli smo se posle meča, čestitao sam mu na golu i opstanku. Izuzetno mi je drago zbog njega jer su ga dosta osporavali u poslednje vreme, a on je ostavio klub u ligi. Zna se koliko je Žigić dobar igrač, o tome ne treba trošiti reči. Zna se šta je uradio u Zvezdi i šta još može da uradi u bilo kom klubu. Lično, voleo bih da ponovo budemo saigrači - kaže Milijaš.

Nenad Milijaš

Nenad Milijaš | Foto: Aleksandar Dimitrijević


Kada je rasplet u JSL u pitanju, Milijaš, koji je presudio Radu (2:0) golom iz penala i asistencijom Mrđi, ističe da će Zvezda već u Užicu pokušati da reši sve dileme o novom šampionu.

- Idemo u Užice po sva tri boda, iako igramo protiv ekipe kojoj gori pod nogama. Nadam se da meč sa Vojvodinom u poslednjem kolu neće ništa odlučivati i da ćemo titulu osvojiti posle mečeva sa Slobodom i OFK Beogradom - završio je Milijaš.

„Delije” pamte „bombu” protiv Rome


Nikola Žigić je proveo pune tri godine u Crvenoj zvezdi, sa kojom je osvojio dve titule. U periodu od 2003. do 2006. godine, postigao je 47 golova na 79 mečeva za crveno-bele. “Delije” posebno pamte njegovo remek-delo protiv Rome (3:1), kada je levicom poslao loptu u Ćurčijev gorni desni ugao.

Poslednji komentari
  • exdelija Vreme: 05.05.2014 09:58h

    Normalno da nece da se vrati u fk c bruka jer ima ponos i nece priznati ovu otetu titulu .A i UEFA se sprema da sve to zacini jednom lepom kaznom!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP