Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

NOVI PRETENDENTI

Ziko razmatra kandidaturu za predsednika FIFA!

Autor: Beta | 03.06.2015 - 12:52:00h | Komentara: 1

Legendarni brazilski fudbaler Ziko razmišlja da se kandiduje za predsednika Svetske fudbalske federacije (FIFA), pošto je Sep Blater podneo ostavku na to mesto posle korupcijskog skandala.

Ziko je voljan da se kandiduje za predsednika FIFA

Ziko je voljan da se kandiduje za predsednika FIFA | Foto: Profimedia

Ziko (62), koji trenutno trenira indijski klub Goa, napisao je na svom profilu na Fejsbuku u utorak da je razmišljao o toj mogućnosti i da ne vidi razlog zašto ne bi razmotrio kandidaturu za predsednika FIFA.
"Zašto da ne? Moj život je uvek bio u fudbalu. To je strast prema kojoj sam se uvek odnosio s ozbiljnošću i poštovanjem u Brazilu i drugim zemljama", napisao je Ziko.
Ziko se smatra najvećim igračem brazilskog najpopularnijeg kluba Flamengo, igrao je za tu zemlju na tri Svetska prvenstva i bio ministar sporta početkom 1990-ih godina. Bio je trener klubova Kašima iz Japana, Fenerbahče iz Turske, moskovskog CSKA i grčkog Olimpijakosa. Vodio je i nacionalne timove Japana i Iraka.
"Mislim da je fudbal iznad politike. Nemam još podršku, ali ako je otvoreno (za sve), mogu da postanem kandidat. Još je samo ideja, ali ko zna?", kazao je Ziko.
Blater je peti mandat predsednika FIFA dobio u drugom krugu izbora u petak. Podneo je ostavku u utorak veče jer je, kako je rekao, izgubio veliku podršku posle korupcijske afere u kojoj su američki istražitelji podigli optužnicu protiv čelnika svetske kuće fudbala i uhapsili 14 osoba i optužili ih da su tokom perioda od 25 godina primili više od 150 miliona dolara mita.

Ali bin Al Husein

Ali bin Al Husein | Foto: Profimedia

Glavni protikandidat Blateru bio je jordanski princ Ali bin el Husein, koji se povukao posle prvog kruga, jer je 79-godišnji Švajcarac dobio ubedljivu većinu glasova. On je posle ostavke Blatera sugerisao da bi mogao ponovo da se kandiduje za predsednika na izborima koji će biti održani u periodu od decembra do marta.

Informisan: Mišel Platini

Favorit: Mišel Platini | Foto: Profimedia

Favorit na novim izborima za predsednika FIFA je Mišel Platini, bivši ; francuski reprezentativac, a sada predsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) od 2007.
Drugi mogući kandidati su Kamerunac Isa Hajatu, predsednik Afričke fudbalske konfederacije od 1988, član izvršnog komiteta FIFA od 1990. i član Međunarodnog olimpijskog komiteta od 2001, kao i Holanđanin Majkl van Prag, bivši predsednik fudbalskog kluba Ajaks i član Izvršnog komiteta Uefa od 2009.
Poslednji komentari
  • petar Vreme: 04.06.2015 10:42h

    pošto našem toletu ističe mandat mogo bi se on prihvatiti kandidature za predsednika FIFE nek ih on nauči pameti

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP