Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

VALERI BOŽINOV, EKSPLOZIVNI CENTARFOR CRNO-BELIH, ZA ALO!:

Živim za Partizan i Ligu šampiona!

Autor: M. Živković | 27.07.2015 - 08:00:00h | Komentara: 0

Bugarski internacionalac Valeri Božinov (29) počeo je polako ali sigurno da opravdava epitet velikog pojačanja. U dvomeču protiv Dile Gori nije pokazao očekivani nivo, brzo je postao je meta kritika, ali je eksplodirao već u naredne dve utakmice Superlige. I već je dobio laskavi nadimak - „bugarski uragan“.

Valeri Božinov

Valeri Božinov | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Božinov je za “Alo!”, između ostalog, rekao da je navikao i na kritike i pohvale, a prevashodni cilj su mu dobre partije u crno-belom dresu i plasman u Ligu šampiona.


Jedva čekam derbi sa Zvezdom


- U septembru je večiti derbi. Verujemo da ste nestrpljivi?
- O, kako da ne! O tome mi je pričao Banda (Bandalovski), ali i Saša (Ilić) i Stefan (Babović). To je više od utakmice. Volim adrenalin i izazove. Igrao sam u velikim inostranim klubovima, ali meč sa Zvezdom jedva čekam da doživim.

- Niste baš imali debi iz snova, među navijače se brzo uvukao crv sumnje, ali ste brzo pokazali ko ste i šta ste?
- Dugo sam u svetu fudbala i navikao sam na razne priče. Svestan sam da je javnost prvo sklona kritikama, pa tek onda pohvalama. Ja sam rekao da ću govoriti na terenu i to mi je najvažnije. Velika želja nam je da se plasiramo u Ligu šampiona. Vredno radimo, živimo za klub, pružamo maksimum, ali moramo biti svesni da se u fudbal mnogo ulaže i da ga svi igraju. Stalno se događaju iznenađenja i mislim da uz malo sreće „mušema“ bi na jesen mogla da se zatrese u Humskoj.

- Šta očekujete protiv Steaue, koje su Partizanove prednosti, a šta su njihove mane?
- Steaua je ozbiljna ekipa, moramo i mi da im ozbiljno priđemo. Lopta je okrugla, potrebno je i malo sreće, ali koncentracija je najvažnija. Verujem da ćemo tog dana ustati na pravu nogu i biti onakav Partizan kakvog svi očekuju. Rumuni svakako imaju mana, tako da možemo da pružimo dobar otpor i da ih eliminišemo.

Dobar početak:  Četiri utakmice -  tri gola za  Partizan

Dobar početak: Četiri utakmice - tri gola za Partizan | Foto: Aleksandar Dimitrijević

 
- “Grobari” neće putovati u Bukurešt, jer se utakmica igra bez publike. Koliko će vam biti teško bez podrške navijača koji bi pohrlili u Rumuniju?
- Svakako će nam nedostajati podrška sa tribina. Nema ništa lepše nego kada nas „grobari“ bodre svih devedeset minuta. To nam daje dodatnu motivaciju. Ipak, mi smo profesionalci i Partizan nosimo u srcu, gde god da igramo.
- Protiv Jagodine ste prvi gol postigli iz penala. Da li je bio dogovor da baš vi šutirate jedanaesterac ukoliko do njega dođe?
- Penale, prekide i kornere svi vežbamo na treninzima. U mene momci imaju poverenja i procenili su da ja treba da šutiram. Na pripremama sam dobro pucao penale, tako da znaju da imam dobar šut i ukazali su mi poverenje. U ekipi vlada fantastična atmosfera.

Svaki Bugarin zna za Brenu i Cecu!


- Volite muziku, a onda sigurno znate ko su Lepa Brena i Ceca?
- Naravno da znam, za njih svaki Bugarin zna (he, he)... Sve više upoznajem i pesme drugih srpskih izvođača. Saigrači mi preporučuju raznorazne hitove. Bugarski i srpski su slični, tako da brzo učim refrene mnogih vaših pesama. Ipak, s obzirom na to da od 17. godine živim u inostranstvu, najviše slušam stranu muziku.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP