Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

NEMANJA MATIĆ OBELEŽIO JANUARSKI PRELAZNI ROK

Zlatna koka!

Autor: M. Grujić | 15.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Sveže okončan prelazni rok potvrdio je pravilo da preko zime klubovi uglavnom miruju i ne razbacuju se novcem, osim „ako ih muka ne natera”. Transfer Huana Mate iz Čelsija u Mančester junajted najskuplji je transfer ove zime, pošto je „crvene đavole” koštao 45 miliona evra, ali svi fudbalski poklonici složiće se da je prva zvezda januarske pijace definitivno Nemanja Matić, koji je iz Benfike prešao u Čelsi!

Nemanja Matić

Nemanja Matić | Foto: AP

Kvalitet srpskog reprezentativca koji je plaćen 25 miliona, već je uveliko potvrđen na terenu, uz brojne hvalospeve i pohvale, pa je Žoze Murinjo mogao da bude i više nego zadovoljan poslom koji je obavio ovog januara. „Zavalio“ je Matu za 45, a Kevina de Brujnea Volfzburgu za 17 miliona. A pazario za 52 miliona, pošto će pored Matića, dres Čelsija ubuduće nositi Sent Etjenov Kurt Zuma i Mohamed Salah iz Bazela.

Najveće trošadžije

Premijer liga ▶ 152 miliona evra
Francuska liga ▶ 52 miliona
Serija A ▶ 50 miliona
Bundesliga ▶ 33 miliona
Rusija ▶ 30 miliona
Turska ▶ 26 miliona
Primera ▶ 16 miliona

Dok su se „plavci” pojačali u borbi za titulu, njihovi ostali rivali su mirovali. Siti, Arsenal i Liverpul veruju u trenutne snage, dok je već pomenuti Junajted doveo Matu da preokrene sezonu, međutim, ni on im nije pomogao.

Iako smo mnogo očekivali od Monaka, tim iz Kneževine nas je razočarao ovog januara pošto su u klub doveli samo Dimitra Berbatova na pozajmicu, kao i Lasinu Traorea, koji je prosleđen u Everton. Za „bombu” iz Francuske bio je zadužen PSŽ, koji je za 25 miliona doveo Joana Kabaja iz Njukasla.

Top 5 transfera

Huan Mata - Čelsi ▶ Mančester junajted (45 miliona evra)
Nemanja Matić - Benfika ▶ Čelsi (25 miliona)
Joan Kabaj - Njukasl ▶ PSŽ (25 miliona)
Salomon Rondon - Rubin ▶ Zenit (18 miliona)
Kevin de Brujne - Čelsi ▶ Volfsburg (17 miliona)

U Italiji januar su obeležile suze Ernanesa, koji je suprotno njegovim željama pojačao Inter za 15 miliona. Napoli i Roma su pomalo troškarili, dok je Milan dovodio ili za džabe ili na pozajmicu, pa su na „San Siro“ stigli Keisuke Honda, Adil Rami, Mikael Esijen i Adel Tarabt.

Najmirnije je definitivno bilo u Španiji. Barselona i Real Madrid nisu nikoga ni kupili, a bogami ni prodali, dok je Atletiko potrošio „tričava” tri miliona za dva igrača - Hosea Sosu i Dijega. Očigledno da trio koji se bori za titulu veruje da ništa ne treba menjati u nastavku izuzetno uzbudljive sezone.

Ruski Zenit nastavio je trend jakih transfera, pa je u klub iz Rubina stigao Salomon Rondon za 18 miliona evra. Toliko novca, doduše za više igrača, potrošio je i Galatasaraj, koji sa klupe dosta prosečno vodi Roberto Manćini.

Partizan trošio, Zvezda mirovala

Iako na tabeli Jelen Superlige Partizan trenutno vodi sa bodom prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu, crno-beli su pokazali mnogo veću ozbiljnost u prelaznom roku. U tabor srpskog šampiona stigli su Petar Škuletić, Branimir Trajković i Miroslav Vulićević iz Vojvodine, a kao slobodni igrači stigli su iskusni Nikola Drinčić i Danko Lazović. Doduše, crno-beli su ostali bez Miloša Jojića, koji je pojačao Borusiju iz Dortmunda za 2,2 miliona evra. U Crvenoj zvezdi pojačana je odbrana dovođenjem Crnogorca Save Pavićevića i Slovenca Dejana Kelhara, a u Ljutice Bogdana više se uzdaju u povratak oporavljenog Darka Lazovića i Đorđa Rakića.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP