Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

NOVAJLIJA

Znam da luda glava ne prolazi kod Mihe!

Autor: P. Milovanović | 09.10.2012 - 08:39:00h | Komentara: 0

Alen Stevanović, jedan od trojice debitanata među „orlovima“, od kojeg selektor Siniša Mihajlović ima velika očekivanja, poručio je da je živeo za dan kada će ga uvrstiti pod fudbalsku zastavu Srbije.

Za četiri godine prešao put od srpske lige do reprezentacije: Alen Stevanović

Za četiri godine prešao put od srpske lige do reprezentacije: Alen Stevanović

Krilni napadač Torina je poznat kao temperamentan momak, što ni sam ne krije, a pre dve godine je u javnosti bila aktuelna priča da ga zbog sukoba sa Saletom Stanojevićem, tadašnjim selektorom omladinske reprezentacije, nema među „orlićima“.

Stevanović je još tada sve demantovao, a dve godine kasnije usledio je poziv od Mihajlovića, poziv koji je bivši član Intera spreman da opravda krvavim radom.

Sportski pozdrav: Krstičić i Šćepović

Sportski pozdrav: Krstičić i Šćepović | Foto: Marko Metlaš

Šćepović: Odužiću se Mihi golovima!


Nakon što je Siniša Mihajlović javno poručio da ozbiljno računa na Marka Šćepovića, te da bi upravo on mogao da bude prvi špic “orlova” u nastavku kvalifikacija, napadač Partizana je odgovorio golom protiv Javora (2:1).
- Znam šta selektor misli o meni. Svašta sam prošao za svoju 21 godinu i to što se Siniša uzda u mene, ne predstavlja mi teret. Ako mi ukaže šansu protiv Belgije ili Makedonije odužiću mu se golovima - rekao je Šćepović, koji se složio sa Mihajlovićem u jednoj stvari.
- Sve osim šest bodova iz naredna dva meča bio bi neuspeh.

- Čast mi je što sam ovde, ceo život sam čekao da dobijem poziv za nacionalni tim. San svakog igrača od kada krene da šutira loptu jeste da igra za reprezentaciju - u dahu će Stevanović.


Fudbalski put momka rođenog u Cirihu 1991. godine je više nego fascinantan. Karijeru je počeo u Radničkom iz Novog Beograda, a 2009. godine je usledio nesvakidašnji transfer iz obrenovačkog Radničkog u slavni Inter. Murinjo ga je bacio u vatru, a Stevanović je pokazao da poseduje neosporan kvalitet.


- Čudan je ceo moj put, pre samo četiri godine sam igrao u Srbiji treću ligu, a danas sam u Seriji A. Bitno je da sam istrajao, da nisam odustao. Ranije je moja glava bila problem, mislim da sam sada spreman za ozbiljna dela - poručuje 21-godišnji Alen.


Svestan je Stevanović da kod Mihe nema mesta za ludorije i da su rad, red i disciplina na prvom mestu.


- Selektor je ranije čuo neke loše glasine o meni. Pričali smo i video je, pretpostavljam, da sam normalan momak. Ni u ludilu ne bih pokušao da pravim neke probleme jer znam da luda glava kod Siniše ne prolazi. Pokazaću da sam profesionalac.


Na kraju je Alen otkrio na kojoj poziciji se najbolje snalazi u slučaju da mu Miha ukaže priliku protiv Belgije 12. oktobra ili Makedonije.
- Mogu da igram na levom krilu i iza špiceva, ali selektor odlučuje - kaže Stevanović.

  • Ko maneken:  Fejsa | Foto: Marko Metlaš
  • Matić i Markec sa ludačkom torbom | Foto: Marko Metlaš
  • Zauzeće mesto na golu umesto Stojkovića: Željko Brkić | Foto: Marko Metlaš
  • Novi „orao“ u Pazovi: Krstičić | Foto: Marko Metlaš

Brkić: Žao mi je Stojkovića


Viša sila je udaljila Vladimira Stojkvića s gola „orlova“, pa će šansu među stativama u dvoboju s Belgijom i Makedonijom najverovatnije dobiti Željko Brkić.
- Čuo sam za povredu Stojkovića, jako mi je žao što mu se to gododilo. Mogu da zamislim kroz šta prolazi. Pred nama su dve jake utakmice, ne bi trebalo da postoji trema. Na raspolaganju sam selektoru i nadam se najboljem - kratko će golman Udinezea.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP