Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

POLICIJA IMA IDENTITET OSOBE KOJA JE LANSIRALA DRON

Znamo ko se verao na crkvu!

Autor: S. Vojinović / Informer | 20.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 5

Dron pušten sa Crkve Svetog Arhangela Gavrila donet je u ovaj hram dan pre utakmice Srbija-Albanija i njega je preko gromobrana uneo Albanac Ismail Morina, koji ga je i lansirao ka stadionu, nakon čega je komande navođenja preuzeo Olsi Rama, brat albanskog premijera Edija Rame, saznaje “Alo!”.

Krov crkve  sa koje je  poleteo  dron

Krov crkve sa koje je poleteo dron

Naš izvor iz istrage zasada ne otkriva identit Albanca.


- Sumnjamo da je dron, veličine 50 puta 50 centimetara donet upakovan i postavljen na crkvu u noći pre utakmice, po mraku. Dron nije bio u delovima, nije mogao da se rasklopi, pa sklopi... U pitanju je Albanac, Ismail Morina čovek koji je imo albanski pasoš. On je odmah pošto je pokrenuo dron pobegao i mi sumnjamo da je imao saučesnike u blizini koji su mu pomogli da pobegne - priča izvor “Alo!” iz istrage.


On dodaje da je deo istrage fokusiran i na dron koji je policija našla u Pančevu.

Zastava velike  Albanije koja je  izazvala haos

Zastava velike Albanije koja je izazvala haos


- Čovek kod koga je pronađen nije osumnjičen, on ga je uzeo prvenstveno kao suvenir. Inače, zanimljivo je da na ovoj letelici nema zemlje proizvođača, već samo ime firme proizvođača i pored broj, za koji pretpostavljamo da je kataloški. Na osnovu tih informacija, pokušavamo da dođemo do više podataka o tome ko je dron je kupio ili naručio - objašnjava izvor “Alo!”.

Albanac Morina poslao letelicu sa kupole crkve!

Ismail Morina

Ismail Morina sa drugovima u Firenci

Morina, Goglili ili Balista Morina rođen u Kukes Shikaj u Albaniji živi u Firenci,koji se bavi alpinizmom i slobodnim penjanjem, u Srbiju je ušao 11. oktobra, u automobilu sa italijanskim tablicama, a odseo je u jednom hostelu blizu stadiona Partizana, koristeći italijansku ličnu kartu.

Albanac iz Italije Ismailj Morinaj (32) je 14. oktobra sa kupole Crkve Svetog Arhangela Gavrila lansirao dron sa zastavom takozvane "velike Albanije", koji je potom doleteo do stadiona Partizana.

Ismail Morinaj

Ismail Morinaj

Morinaj, koji se bavi alpinizmom i slobodnim penjanjem, u Srbiju je ušao 11. oktobra, u automobilu sa italijanskim tablicama, a odseo je u jednom hostelu blizu stadiona Partizana, koristeći italijansku ličnu kartu, prenose mediji.

Morinaj je odmah posle utakmice pobegao iz Srbije, ali ga je naša policija tokom vikenda locirala i zatražila pomoć Interpola u njegovom hapšenju.

Postoje saznanja da se Morinaj i brat albanskog premijera Olsi Rama dugo i veoma dobro poznaju i da su zajedno do detalja isplanirali akciju ubacivanja drona na stadion kako bi izazvali nerede na utakmici.

Rama, pošto je Morinaj "dovezao" dron do stadiona, iz lože je preuzeo kontrolui nad letelicom, najverovatnije preko programa koji je prethodno instalirao u svoj "ajfon".

Mozak i realizator operacije: Olsi Rama

Mozak i realizator operacije: Olsi Rama | Foto: Profimedia.rs

Podsetimo, Olsi Rama je zbog sumnje da je preko svog telefona naveo dron sa zastavom velike Albanije na teren u Humskoj priveden u VIP loži stadiona Partizana, ali je naknadno pušten na slobodu.

Poslednji komentari
  • nn Vreme: 20.10.2014 10:40h

    sad ostaje srbimau italiji da ga potraze

  • tihivuk Vreme: 20.10.2014 15:19h

    Za razliku od nasih sluzbi bezbednosti ovaj je dobro odradio posao.Verujem da nikom zivom ovo sa dronom nije palo na pamet.

  • maki Vreme: 20.10.2014 16:55h

    hitno uhapsiti teroristu tako mogo i bombu da pusti.

  • Hehe Vreme: 20.10.2014 18:53h

    Mi kakvi smo slepci ima da izgubimo na ponovljenoj utakmici..

  • albert Vreme: 21.10.2014 11:23h

    Pa tip na vlo sarmantan lep nacin izveo svoj postupak jel nekog pucao nije ranio nije a to sto navijaci popizdeli to je druga stvar ,,,frajer do kraja

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP