Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

PARTIZAN POČEO PRIPREME ZA NOVU SEZONU, ĐURIĆ PORUČUJE:

Zreli smo za Ligu šampiona

Autor: P. Milovanović | 17.06.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

„Parni valjak“ je već upalio motore! Iako se još nisu slegli utisci od završetka turbulentnog fudbalskog prvenstva u kojem je Partizan posle šest godina vladavine predao krunu Crvenoj zvezdi, crno-beli su juče u „Zemunelu“ počeli pripreme za narednu sezonu. Svega 19 dana odmora imali su na raspolaganju izabranici Marka Nikolića, kojima se juče na prozivci prvi obratio predsednik Dragan Đurić.

Spreman  za elitu:  Dragan  Đurić

Spreman za elitu: Dragan Đurić | Foto: Marko Metlaš

„Najbolji smo u Srbiji, a cilj
je da prezimimo u Evropi”,
rekao je predsednik crno-belih

S obzirom na ogromne finansijske probleme komšija sa „Marakane“ i izbacivanje iz evropskih takmičenja zbog nepoštovanja finansijskog fer-pleja, očekuje se da će crno-beli kao drugoplasirani tim Superlige uskočiti na upražnjeno mesto i zaigrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Takav rasplet potvrđuje i Đurićeva poruka igračima na okupljanju.


Zapucali na planinu!

Pred fudbalerima vicešampiona Srbije je mesec dana rada na pripremama, čiji će veći deo odraditi na Zlatiboru i u Sloveniji, u sada već standardnoj bazi na Pohorju. Crno-bele ekspedicija se od sinoć nalazi na Zlatiboru, gde će boraviti narednih nedelju dana.

- Zreli smo za takmičenje u Evropi, da se kvalifikujemo u grupnu fazu evropskog takmičenja i da tu prezimimo u Ligi šampiona ili Ligi Evrope. Bilo bi dobro da to bude Liga šampiona po treći put, jer je to isplativije - optimista je Đurić.

Predsednik kluba iz Humske, koji je nedavno najavio da će se u decembru ove godine povući s pomenute funkcije, osvrnuo se i na prošlu sezonu.

- Mi smo bili najbolja ekipa u prvenstvu, nismo osvojili ono što smo zaslužili. Titula je po svim parametrima trebalo da bude naša. Bilo je grešaka s naše strane, a o drugim problemima neću da pričam. Tražili smo korektnost i poštovanje od strane Fudbalskog saveza i Zajednice Superlige i mislim da to nismo dobili u meri u kojoj zaslužujemo - nastavio je on.

„Najbolji smo u Srbiji, a cilj  je da prezimimo u Evropi”,  rekao je predsednik crno-belih

„Najbolji smo u Srbiji, a cilj je da prezimimo u Evropi”, rekao je predsednik crno-belih

Đurić je je zatim konstatovao da u vremenu koje predstoji svi u klubu moraju više da pruže.


- Moramo da izvučemo pouke iz svega što nam se dešavalo ranije. Gospodo fudbaleri, imate najbolji stručni štab na Balkanu i vaše je samo da se trudite i uradite ono što niste prošle sezone. Želim vam sreću, a od nje nema ništa ako ne radite. Klub će uraditi sve da vam plate budu na vreme, mislim da to ide zadovoljavajućim tokom - zaključio je Đurić.


Žreb za kvalifikacije u LŠ je 23. juna, a kvalifikacije počinju već 1. jula, dok bi crno-beli takmičenje započeli od drugog kola (8. jul) i bili bi povlašćen u toj fazi.

Zvezda bez žalbe, Partizan u LŠ!

Crvena zvezda je na sinoćnjoj sednici UO, na kojoj nije bilo foruma, zvanično odustala od žalbe UEFA na odluku da se izbaci iz Evrope. Crveno-beli su takođe primili k znanju i da su posle Ninkovića, zahtev za odlazak iz kluba, bez obeštećenja, zatražili Pečnik i Mrđa.


Inače, kako piše “Mondo”, UEFA je usmeno obavestila Partizan da će igrati umesto Zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona, što je i bila praksa do sada. U kvalifikacije za Ligu Evrope će Jagodina, Vojvodina i Čukarički.

Ilić kapiten predvodi crno-bele!
Na prozivci u SC „Zemunelo“ pojavila su se 24 igrača.
GOLMANI: Ž. Živković, F. Kljajić, N. Petrović. ODBRANA: V. Volkov, N. Gulan, B. Pauljević, M. Ostojić, B. Trajković, V. Stanković, M. Stevanović, M. Bogosavac. SREDINA: M. Brašanac, S. Marković, N. Drinčić, S. Ilić, D. Pantić, N. Ninković, P. Grbić, A. Živković, P. Luka, S. Lukić. NAPAD: D. Lazović, Fofana, I. Šaponjić.

Poslednji komentari
  • GP Vreme: 17.06.2014 08:43h

    Ljudi, ima li pravde u Srbiji? Ovaj treba da je u zatvoru, a ne da pametuje.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP