Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

MILAN ŽIVADINOVIĆ, FUDBALSKI TRENER, O POSRTANJU VEČITIH RIVALA

Zvezda i Partizan pojma nemaju!

Autor: P. Vuković | 06.12.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Crvena zvezda i Partizan su nastavili sa brukanjem, ovog puta na kup utakmicama. Dešavalo se da večiti ispadnu rano i od slabijih protivnika, ali da dobiju onakve lekcije kao što su im dali fudbaleri Vojvodine (1:3) i Spartaka (0:2), to nije bio slučaj.

Ostalo im još samo  domaće prvenstvo:   Fudbaleri  Crvene zvezde

Ostalo im još samo domaće prvenstvo: Fudbaleri Crvene zvezde

Bez dileme, dva srpska velikana igraju verovatno svoje najgore sezone u proteklih dvadesetak godina, ako ne i više.


- Da se Vojvodina desila u moje vreme, početkom devedesetih, ne bih izašao živ sa stadiona od batina koje bih dobio! Ovima kojima se to desilo savetovao bih da se ne čude, hvataju za glave, glume primadone. Svi su krivi. Svuda u civilizovanom svetu se posle takvih stvari dešavaju kompletne ostavke. Da je bilo malo sreće, i Vojvodina i Spartak bi mogli po pet komada da daju Zvezdi i Partizanu - rekao je za „Alo!“ Milan Živadinović, fudbalski stručnjak.
Kada bi večiti zamenili dresove sa rivalima, najblaže rečeno, ne bi se osetila razlika.

- Još u vreme lige SFRJ, dok sam bio trener, često sam govorio igračima - dajte da zamenimo dresove, da mi uzmemo njihove, a oni naše. Dali bismo im četiri komada. Ovi što sad predstavljaju Zvezdu i Partizan, da nemaju crveno-bele i crno-bele dresove, realno bi bili u sredini tabele. Pošto sam zvezdaš, volim da pričam isključivo o svojima.

Zaplašeni:  Fudbaleri  Partizana

Zaplašeni: Fudbaleri Partizana

Večiti moraju i u školskom
dvorištu da pobeđuju

- Nije mi jasno kako trener posle poraza može da kaže da mu „Kup nije važno takmičenje“?! Kad ste u Zvezdi ili Partizanu i kad odete u školsko dvorište, morate da pobedite. Ako ste u drugim, takozvanim malim klubovima, onda ne morate. Onda idite tamo - rekao je Živa.

Vidim užasan odnos prema tom grbu. Na terenu stalno traže da im se nešto pokloni, padaju, valjaju se, traže penal, slobodnjak... Pa čekaj, bre, ne može tako da se igra fudbal. Ko su oni da traže 100.000 ili 200.000 evra godišnje?! Dok sam vodio Zvezdu, Milojević, Rambo Petković i Momčilović su igrali za deset maraka. Ej!

Živadinović dodaje da su Srbi verovatno jedini narod na svetu koji živi od uspomena.

- To što se nekada bili svetski prvak, to je prošlost. Kada ti momci budu imali svoje fudbalske klubove, onda mogu da izlaze noću, da banče, piju, ponašaju se kako žele. Dotle moraju da čuvaju autoritet i integritet velikog kluba.
Ogroman problem predstavlja i struka. Mnogo je početnika, dobijaju velike zalogaje, a nisu spremni za to. Ne volim tatine sinove koji dobijaju privilegije i mekan život. To više ne postoji na ovim prostorima, već siromaštvo i beda - zaključio je Živadinović.

Fudbalom gospodare ljudi koji nemaju dva zuba u glavi


- U fudbal su uleteli neke osobe koje su izigravale Berluskonije, Moratije, a nemaju dva zuba u glavi, niti završenu osnovnu školu. Oni su sad glavni! Ovde proces bogaćenja traje tri godine, posebno ako ste u strankama. Oni misle: „Zvezdi će Vučić da pomogne, a Partizanu Dačić!“. E pa, nema toga! To su izmišljotine polusveta koji je u fudbal ušao radi ličnog bogaćenja - bez dlake na jeziku kaže Živadinović.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP