Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ALO! U KANCELARIJI DRAGANA DŽAJIĆA DAN POSLE ISTORIJSKOG POMIRENJA S NEBOJŠOM ČOVIĆEM

Zvezda je opasna po život!

Autor: M. ZDRAVKOVIĆ i D. J. BUŽIĆ | 30.01.2013 - 18:30:00h | Komentara: 0

Dragan Džajić i Nebojša Čović izgladili su odnose i juče su nastavili da čupaju Zvezdu iz velike finansijske krize.

Dragan Džajić

Ne napušta svoju Crvenu zvezdu: Dragan Džajić | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Sukob čelnika na “Marakani” stavljen je “ad akta”, teške reči su zaboravljene, a predsednik crveno-belih je posle nekoliko dana medijskog celibata otvorio dušu u razgovoru za naš list.


Upravni odbor će odrediti mere štednje!
Jedna od glavnih teza prethodnih dana bila je da su Zvezdi potrebni “drastični rezovi”, na primer otpuštanje viška radnika ili smanjivanje troškova, a da ih upravo Dragan Džajić odlaže. Predsednik Zvezde pokušava da objasni situaciju.
- Uradićemo detaljan plan i onda će Upravni odbor odlučiti kako dalje Zvezda treba da se kreće. Nisam zagovornik drastičnih mera, jer je najlakše isterati čoveka na ulicu, ali probaćemo da se izborimo vremenom sa svim problemima. Videćemo kojim ćemo putem ići u narednom periodu i svakako da treba da obratimo pažnju na štednju, jer nemamo para za bacanje - napominje Džajić.

- Rekao sam da nastavljamo dalje zajedno zbog interesa Zvezde i ne bih voleo da bilo šta više govorim dalje na tu temu - napomenuo je Džajić na početku razgovora za “Alo!”.
Da li je prethodnih nekoliko dana bilo najteže u vašem životu?

- Ne, nije sigurno. Ne gledam na to tako, a i mislim da sam u životu imao i težih trenutaka. Verovao sam da je u celoj situaciji najbolje da se isključim, kao što sam i učinio, da me nema u medijima uopšte, znajući da i jedna neodmerena reč može da zapali veliki plamen koji Zvezdi nije potreban u trenutnoj situaciji, kada se bori da preživi.
Jeste li se zapitali zašto vam sve ovo treba?

- Nisam. Možda porodica moja jeste, ali ja nisam. Tu sam da pomognem. Svi znamo da je trenutak u kome se naš klub nalazi izuzetno težak, možda nikada teži u istoriji Zvezde. Ali, narod zna i da moje srce i dalje kuca za Zvezdu, da je tako već 42 godine i da nemam nameru da se busam u grudi i sada nekome dokazujem koliki sam zvezdaš. Moramo da izvučemo klub i nastavićemo da radimo onako kako sam i obećao, kada sam izabran za predsednika.

Spomenuli ste srce, pa nas zanima da li je Zvezda opasna po život?

Sloba je želeo da dođe na „Marakanu”!
Mnogim se političarima klicalo u prošlosti na našim stadionima, a nas je, recimo, zanimalo da li je Slobodan Milošević nekada posetio neki meč Crvene zvezde?

Slobodan Milošević, fan Hemingveja

- Nije. Koliko znam, imao je želju kada smo postali prvaci Evrope, ali nije nikada došao na stadion tokom svoje vladavine - otkriva Džajić.

- Ona je uvek opasna po život! Oduvek sam znao da je Zvezda i dobra, ali i loša po zdravlje svakog čoveka, nas zvezdaša posebno. Zna Zvezda da donese radost, ali i tugu, pa i stres. I kada smo bili prvaci Evrope, bilo je stresno i teško, a tako je i danas, kada smo u velikim problemima. Ume da zaboli Crvena zvezda mnogo, verujte, a ja sam to na svojoj koži sam osetio dosta puta.

Ipak, i taj bol možda baš predstavlja veličinu Zvezde?

- Stvarno mislim da je ona ispred mene, ma ispred svih nas. U to nemojte sumnjati, jer ovo ne govorim demagoški, već ljudski, kao čovek. Kada sam odlazio odavde 2004. godine, nisam očekivao da ću se ikada vratiti u klub. Ali me je sada vratila baš ta ista Zvezda, koja je neizbrisivi deo mog života. Iako ne mislim da sam ja sada bogom dan da budem predsednik i da predvodim klub koji se nalazi u nikad težoj situaciji od kada postoji - zaključio je Dragan Džajić.
  • Dragan Džajić / Foto: Aleksandar Dimitrijević | Foto:
  • Dragan Džajić / Foto: Aleksandar Dimitrijević | Foto:
  • Dragan Džajić / Foto: Aleksandar Dimitrijević | Foto:
  • Dragan Džajić / Foto: Aleksandar Dimitrijević | Foto:
  • Dragan Džajić / Foto: Aleksandar Dimitrijević | Foto:

Aleksandar Vučić je dobronameran zvezdaš!

“Političari kroje sudbinu u Zvezdi i Partizanu”, čućete često na ulici ili u kafani. Džajić kaže da su oni dobrodošli da pomažu klubovima, posebno ako su dobronamerni, a kao pozitivan primer izdvaja upravo Aleksandra Vučića, o kome se dosta govori u poslednje vreme.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Mladen Šurjanac

- Vučić je, recimo, zvezdaš preko 20 godina, a sećam se da je, još kada nije bio državni funkcioner, išao na gostovanja Zvezde i navijao za taj klub. Igrom slučaja, sada je u žiži, pa se u javnosti pravi buka oko toga, iako on dobronamerno pomaže kako nama, tako i Partizanu. Meni, recimo, nikada nije smetalo što je Mirko Marjanović navijao za Partizan ili Ivica Dačić. Ljudi imaju pravo da se opredeljuju slobodno - kaže Džajić.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP