Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

POTRAŽIVANJA

Zvezda još nije skinula suspenziju FSS: Vešović i Kadu čekaju isplate!

Autor: Novosti | 05.01.2015 - 09:20:00h | Komentara: 0

Trenutni dug je negde oko 240.000 evra, a kako saznajemo crveno-beli su 31. decembra uspeli da uplatom pojedincima reše oko pola dugovanja. Nisu ispoštovani Bajković, Milijaš, Stojanović...

Kadu Mendes

Kadu Mendes | Foto: Marko Metlaš

Postala je tradicija da pred svaki prelazni rok Crvena zvezda ima problem sa registracijom pojačanja pošto bivši igrači i treneri imaju određena potraživanja posle dobijenih sporova pred Arbitražnim sudom FSS.
Trenutni dug je negde oko 240.000 evra, a kako saznajemo crveno-beli su 31. decembra uspeli da uplatom pojedincima reše oko pola dugovanja, a plan je da u narednih desetak dana i ostatak bude izmiren. Vode se razgovori da se nekima prolongira rok, a tu su pre svega Vešović i Kadu, kojima se duguje oko 150.000 evra.
Brazilac iz Šerifa je letos posle uplate polovine duga povukao zahtev, a to je bez novca učinio i Nikola Maksimović, koji potražuje 70.000 evra.
Defanzivac Torina se na ovaj potez odlučio, pošto mu je predloženo da dvema uplatama polovinom oktobra i decembra, bude skinut sa liste. Ipak, svoj novac nije još dobio i prilikom nedavnog boravka u Beogradu razmišljao je šta mu je činiti. Slična obećanja prilikom rastanka imali su Bajković i Milijaš čija potraživanja stoje na papiru i tandem hoće da se problem reši bez suda, ali ako vreme bude odmicalo moraće stopama drugih kolega. I treneru Slaviši Stojanoviću duguje se 100.000 evra što bi trebalo da se reši posle njegovog poslatog zahteva.
Jasno je da Zvezda ima velike repove i da su morali da i zaposlenima daju bar jednu platu zbog novogodišnjih i Božićnih praznika pored problema sa novcem.

Vešović

Vešović | Foto: Marko Metlaš

Prodaja par igrača donela bi rešenje dela problema, ali izgleda da je jedini spas da se što pre završi posao sa „Gaspromom” i postoje izgledi da još dve strane kompanije budu u pulu. Nagovestio je predsednik Svetozar Mijailović da postoji načelan plan reorganizacije poslovanja kluba i da ubrzo treba da počne njegova primena ulaskom u 2015. godinu.
Za klub je bitno da proda Darka Lazovića kome ističe ugovor u junu i da se od dobijenog obeštećenja napravi sporazum sa igračem koji je svakako rekorder na listi dugovanja zaostalih primanja. Dobro upućeni tvrde da je suma narasla do pola miliona evra, ali da postoje šanse da se do kraja prelaznog roka suštinski reše pojedini problemi. Limitiranje godišnje plate u iznosu od 120.000 evra je pravi potez da bi se uštedelo na budžetu i maksimalnu cifru ima samo nekoliko standardnih prvotimaca, dok su ostali u rasponu uglavnom od 2.000 do 8.000 evra na mesečnom nivou.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP