Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

ŽIVOT ILI SMRT: NA „MARAKANI“ OSLUŠKUJU VESTI IZ MOSKVE

Zvezda na ruskom ruletu!

Autor: V. Nestorović | 19.12.2014 - 07:00:00h | Komentara: 0

Vrtoglavi pad rublje, najavljena recesija u Rusiji i neminovno stezanje kaiša u 2015. godini zbog astronomskih gubitaka na ekonomskom polju u čitavoj državi, mogli bi ozbiljno da uzdrmaju i Crvenu zvezdu.

Hoće li “Gasprom” u 2015. odustati od milionskog  dila sa srpskim šampionom posle sve žešćih  finansijskih problema i vrtoglavog

Hoće li “Gasprom” u 2015. odustati od milionskog dila sa srpskim šampionom posle sve žešćih finansijskih problema i vrtoglavog pada rublje | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Faktički, uštede i otpuštanja radnika koje već najavljuju najveće ruske kompanije, mogle bi da dovedu do toga da Zvezda u bliskoj budućnosti ostane uskraćena za milionska ulaganja od strane glavnog sponzora - “Gasproma”, a samim tim bi i ionako problematično funkcionisanje kluba koji je trenutno u minusu od 51 milion evra, bilo ozbiljno dovedeno u pitanje.


Putin ohrabrio Zvezdu?!


Čelnici Zvezde su zainteresovani za ono što Vladimir Putin govori, a ako na celu priču u ruskoj krizi žele da gledaju optimistički, evo im rečenica iz jučerašnjeg govora premijera Rusije koja se odnosi i na ove naše prostore.
- Niko neće uništiti našu vezu sa slovenskim narodima u Evropi - poručio je Putin.

Zasad se na “Marakani” uzdaju u obnavljanje petogodišnjeg ugovora sa “Gaspromom”, po kom bi se u Zvezdu slilo više novca nego u prvom paketu pomoći, ali ako su to iz “Gasproma” i najavljivali, novonastala finansijska kriza u Rusiji mogla bi da promeni prvobitan dogovor.

Baš kao i na primeru “Južnog toka”, Srbija, u ovom slučaju Crvena zvezda, mogli bi da postanu kolateralna šteta zbog visoke svetske politike, a na koju ne možemo da imamo uticaj. Želje i nadanja su jedno, ali realnost je sledeća - “Gasprom”, koji trenutno zapošljava pola miliona ljudi planira da otpusti više od 100.000 radnika u 2015. godini. Kako će reagovati ruski radnici kad se pomenu milionska ulaganja u tamo neki klub u Srbiji?
Na saznanja ruskih medija, po kojima će se “Gasprom” odlučiti na oštre mere štednje, predstavnici ruskog naftnog giganta zasad odbacuju da će biti radikalnih rezova, ali ujedno i ne isključuju mogućnost da u narednom periodu njihova kompanija prođe kroz neku vrstu rekonstrukcije i mera štednje.

Do juna, kada je i prvobitno najavljen produžetak saradnje sa “Gaspromom”, u Crvenoj zvezdi neće moći sa sigurnošću da kažu koja je tačno cifra koju bi “Gasprom” stavio srpskom klubu na raspolaganje. Sve to, svakako, vodi ka novoj neizvesnosti i na svu svoju muku Zvezdu sada drma ruska kriza. Podsećamo, Zvezda do 31. marta mora da izmiri dug prema UEFA u iznosu od čak 14 miliona evra.

Koliko je „Gasprom” ulagao?

Moskovski „Sport ekspres“ u jednom od tekstova tvrdi kako je Crvena zvezda za stari paket ugovora, prosečno, dobijala godišnje tri miliona evra od „Gasproma“. Podaci u srpskim medijima su bili različiti i kretali su se od 1,7 do čak 4,5 miliona evra.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP