Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

CRVENO-BELI POBEDILI JAVOR

Zvezda prva na tabeli!

Autor: Beta | 22.02.2014 - 20:37:00h | Komentara: 0

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas u Beogradu Javor iz Ivanjice sa 2:1, u poslednjoj subotnjoj utakmici 16. kola Super lige Srbije.

Dragan Mrđa i Abiola Dauda

Dragan Mrđa i Abiola Dauda | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Crveno-beli su posle ovog trijumfa izbili na prvo mesto u šampionatu, pošto je šampion jesenjeg dela Super lige Partizan ranije danas remizirao s Novim Pazarom 0:0.
Zvezda je do prednosti došla preko Abiole Daude, koji je glavom sa dva metra savladao Đorđa Lazovića, posle centaršuta Ljube Nenadića, debitanta, s leve strane.
Nenadić je u Zvezdu došao u maju 2012. godine, a priliku da zaigra za prvi tim dobio je na današnjem meču, posle više od godinu i po dana od dolaska iz Radničkog 1923.
Prednost novog lidera prvenstva udvostručio je Nejc Pečnik u 45. minutu. Darko Lazović, koji se oporavio od povrede, išao je po desnoj strani, te je uputio centaršut, koji je golman Javora okrznuo i spustio na nogu slovenačkom internacionalcu, a on je iz prve šutirao i tako crveno-bele odveo na odmor sa dva gola prednosti.
Javor je u 67. minutu golom Nemanje Zlatkovića smanjio na 2:1.

Nekadašnji fudbaler omladinskog pogona Zvezde se najbolje snašao u šesnaestercu posle centaršuta Stanimira Miloškovića sa desne strane.
Zvezda je u prvom poluvremenu propustila nekoliko šansi za gol, a najbolju je imao kapiten Nenad Milijaš u 10. minutu, kada je posle centaršuta Lazovića sa desne strane glavom šutirao, ali je lopta od žemlju otišla preko gola.
U drugom poluvremenu Javor je više kontrolisao meč, a posle svog prvog gola je mogao do izjednačenja. Nemanja Vidić je posle kontra napada sam izbio ispred golmana Zvezde, Bobana Bajkovića, ali je crnogorski internacionalac odlično odreagovao u odbrani gol crveno-belih.
Zvezda posle 16. kola ima 35 bodova, Partizan je drugi sa 34, a Javor 15. sa 15.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP