Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

143. DERBI

Zvezda sprečila Partizanovo krunisanje! (VIDEO i FOTO)

Autor: P. Vuković | 17.11.2012 - 21:00:00h | Komentara: 2

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Partizan u 143. večitom derbiju rezultatom 3:2 (1:2). Crno-beli sada beže na tabeli komšijama pet bodova.

Aleksandar Janković

Radost trenera Jankovića | Foto: A. Dimitrijević

Vladimir Vermezović, trener Partizana: Rekao sam igračima da se čuvaju sa boka, jer je Zvezda tu dobra, ali eto, nismo ispoštovali dogovor. Ovaj derbi ništa nije odlučio. Ima još dosta utakmica do kraja, dosta iskušenja i za nas i njih. Sve je moguće. Ne mislim da je šampionat odlučen. Nisam mislio da je rešen ni na plus osam.

Aleksandar Janković, trener Zvezde: Velika borba, grč nas je sputao da pružimo bolju partiju. Brzo smo prilimili gol, trebalo nam je vremena da se oporavimo. U drugom poluvremenu izašli smo na teren sa dosta energije i smatram da smo zasluženo pobedili. Partizan ima veliko samopouzdanje zbog Evrope, došli smo u situaciju da u najtežoj utakmici moramo da se vadimo. To se odrazilo na naše samopouzdanje, ali samo u prvom poluvremenu.

Na alo.rs ste imali prilike da u tekstualnom prenosu pratite ovaj meč uživo.

Filip Kasalica

Slavlje nakon meča: Filip Kasalica | Foto: A. Dimitrijević

95:41 Kraj! Pobeda Zvezde od 3:2, prednost lidera Partizana smanjena je na pet bodova.

92' Ninković se našao u polušansi, njegov šut je otišao daleko iznad gola.

90' Utakmica je produžena za četiri minuta.

84' Izmene u oba tima. Umesto Lazara Markovića na terenu je Ninković, a Milijaša je zamenio Dimitrijević. Bajković je preuzeo kapitensku traku.

79' Izašao je Saša Ilić, ušao Stefan Šćepović.

derbi

Vodili su bespoštedne duele: Spajić i Marković | Foto: A. Dimitrijević

78' Lazar Marković je bez lopte odgurnuo Vešovića u predelu lica, ovaj pao na zemlju, a sudija Mažić odlučio da mu da žuti karton.

74' GOOOL! Milijaš je strelac. Iskupio se kapiten Zvezde za promašaj iz 60. minuta. Kasalica je prevario Lazevskog, centrirao, a Milijaš glavom pogodio pravo u metu - 3:2.

68' Lazović je izašao, ušao Milunović.

66' Tomić je izašao, u igri je Jojić.

60' Neverovatno šta domaćin nije realizovao! Miljković je predao loptu u noge Lazoviću, ovaj zaobišao istrčalog Petrovića, ali je otišao isuviše iskoso. Uposlio je Milijaša, koji je bio na ivici peterca, ali, dok se namesto kapiten Zvezde, šansa je otišla u nepovrat.

58' Kakva šansa za Zvezdu! Kasalica je uposlio Lazovića, koji je bio na šest-sedam metara od gola, međutim, gađao je tik iznad prečke.

57' Utakmici prisustvuje 44.153 gledalaca.

derbi

Bajković je tešio Jovanovića | Foto: G. Srdanov

53' Umalo 2:3! Nemanja Tomić je izveo slobodan udarac, Bajković krajnjim naporom je sačuvao svoju mrežu.

49' GOOOL! Luka Milivojević poravnava na 2:2! Vezista Zvezde opalio je sa preko 25 metara, lopta je malo zakačila prečku i završila u mreži.

48' Prvi preti Partizan preko Saše Markovića. Lopta je otišla preko gola.

20:09 Počelo je drugo poluvreme. Prva izmena na meču, umesto Mikića u igri je Vešović.

45'+2 Na odmor se otišlo prednošću crno-belih od 2:1. U istoriji večitih derbija u prvenstvu, nikada se nije dogodilo da tim koji vodi na poluvremenu izgubi na kraju! U prevodu, kladioničarski rečeno, nije bilo prelaza iz "dvojke" u "keca".

derbi

Navijači Partizana su se našalili sa komšijama | Foto: A. Dimitrijević

Makedonci prvi stigli na stadion
Večiti derbi privukao je navijače iz svih krajeva bivše SFRJ. U novinarskoj loži su primećeni Hrvati, iako Prosinečki nije više Zvezdin trener, a prvi na stadion juče ujutru stigli su Makedonci. Sudeći po registarskim oznakama na šest autobusa i navijačkim obeležjima, reč je o "delijama" iz Skoplja i Kumanova. G. A.

41' Ponovo Kasalica preti! Napadač Zvezde je sam sebi stvorio priliku, šutirao sa distance, a Petrović jedva izbio u korner. Samo minut kasnije, Lazović je uposlio Mikića po strani, koji je mogao bolje da reaguje u šesnaestercu Partizana.

34' Posle nove greške Jovanovića, Lazar Marković je bio u idealnoj šansi, ali je traljavo šutirao, Bajković nije morao da interveniše.

33' Crvena zvezda drži loptu kod sebe, pokušava da probije, ali bez ideje. Gosti bez problema zatvaraju sve prilaze golu i pokušavaju iz polukontri da udvostruče vođstvo.

26' Ponovo period mirnije igre.

derbi

Lazar Marković i Aleksandar Mitrović proslavljaju prvi gol na meču Foto: G. Srdanov

16' GOOOL! Lazar Marković se stuštio ka petercu Zvezde, pobegao Mijailoviću, zatim centrirao po zemlji, a Milan Jovanović nespretnom reakcijom doveo Partizan u vođstvo od 2:1.

14' GOOOL! Filip Kasalica brzo uzvraća! Darko Lazović je odlično prošao po desnoj strani, centrirao, a Kasalica nije čekao da lopta padne na zemlju, već je uhvatio volej i smestio je u mrežu - 1:1.

9' GOOOL! Aleksandar Mitrović se našao iznenada iza poslednje linije Zvezde, u situaciji "jedan na jedan" sa Bajkovićem izašao kao pobednik - 1:0 za Partizan!

6' Ništa se ne dešava na terenu, igra se na polovini terena.

19:04 Utakmica je počela. Neposredno uoči starta, na severnoj tribini pripređena je velika bakljada praćena vatrometom.

Dragan Đurić

Branko Ružić i Dragan Đurić, čelnici Partizana, stižu na "Marakanu" | Foto: G. Srdanov

18:45 C. ZVEZDA: Bajković, Mikić (od 46. Vešović), Spajić, Jovanović, Mijailović, Mladenović, Lazović (od 68. Milunović), Milijaš (od 85. Dimitrijević), Milivojević, Kasalica, Mudrinski.

PARTIZAN: Petrović, Miljković, Lazevski, Ostojić, Ivanov, Smiljanić, S. Marković, S. Ilić (od 79. S. Šćepović), Tomić (od 66. Jojić), L. Marković (od 84. Ninković), Mitrović.

Utakmicu sudi Milorad Mažić.

18:37 Oko 200 navijača Partizana međusobno se potuklo u Beogradu, a do 17:15 policija je prvela tridesetak osoba.

- U tuči su povređena dva policajca kao i tri osobe čiji identitet još uvek nije utvrđen, odnosno ne zna se da li su navijači ili slučajni prolaznici - rečeno je Tanjugu u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Do tuče je došlo u Ulici Vojislava Ilića, kod stadiona Sinđelića u 15:55, navode u MUP-u dodajući da je u toku privođenje učesnika tuče.

- Do sada je privedeno tridesetak osoba - navode u MUP-u dodajući da još uvek nije pouzdano utvrđeno da li je bilo štete na parkiranim automobilima i drugim objektima.

Menjali "zapad" za "sever"
Ulaznica za severnu tribini juče nije mogla da se nađe na biletarnici "Marakane". Kop "delija" je rasprodat, pa su tako neki kupovali istok i zapad, a onda tražili "žrtve" da se menjaju za sever. G. A.

18:28 Uskoro ćemo saopštiti sastave timova.

18:10 Stadion Crvene zvezde se polako puni, ali već sada je jasno da neće biti ispunjen do poslednjeg mesta.

Nekoliko sati pre početka utakmice došlo je do tuče u Beogradu. Detaljnije možete čitati ovde.

Ostanite uz alo.rs da u tekstualnom prenosu ispratite ovaj duel.
Poslednji komentari
  • Milan Vreme: 17.11.2012 21:05h

    Zvezda igrala više rukama nego nogama uz nesebicnu pomoc Mažića.

  • pop Vreme: 17.11.2012 23:39h

    na kratko.šest u nizu...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP