Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

SAOPŠTENJE

Zvezda: U neredima su učestvovali isključivo navijači Partizana

Autor: | 04.11.2013 - 15:34:00h | Komentara: 1

Fudbalski klub Crvena zvezda najoštrije osuđuje sve činove nasilja koji su pratili 145. večiti derbi.

U saopštenju kluba sa "Marakane" se navodi da se najoštrije osuđuju "pojedinci i određene interesne grupe koje u danima posle derbija pokušavaju da podele i prebace krivicu, zanemarujući činjenicu da su u neredima tokom utakmice učestvovali isključivo i samo navijači gostujućeg tima, navijači Partizana."
"Prvi incident napravili su dva sata pre početka meča kad je jedan od njih ušao na teren želeći da se obračuna sa padobrancima, zatim smo bili svedoci tuče između dve frakcije navijača Partizana tokom koje je interevenisala i Žandarmerija. Najteži incident dogodio se u drugom poluvremenu kad su navijači sa južne tribine uzrokovali požar (onemogućavajući vatrogasce da ga ugase) koji je izazvao veliki prekid meča, a mogao je i konačno da prekine utakmicu.

Marakana

| Foto: A. Dimitrijević

Navijači Crvene zvezde nisu tokom meča imali nijedan sličan incident.
Ipak, to ne sprečava raznorazne analitičare, komesare, „rukovodioce“, nažalost i pojedine medije da u svojim analizama, izveštajima i izjavama dele i prebacuju krivicu koristeći množinu. Takav odnos prema problemu neće dovesti do rešenja stanja koje je svakako alarmantno. Vreme kolektivne odgovornosti je davno prošlo i Crvena zvezda insistira da svako ponese svoj teret odgovornosti shodno učinjenim delima.
Crvena zvezda neće dozvoliti da takav stav dela javnosti i nadležnih funkcionera dovede do eventualnog kažnjavanja našeg kluba suspenzijom stadiona ili igranjem bez publike, što bi mogao da bude konačan cilj ovakvog scenarija.
Očekujemo od nadležnih fudbalskih i državnih organa da ne podlegnu takvom načinu razmišljanja i pritiska već da odluke donose na osnovu činjenica koje je čitava Srbija, sa zgražavanjem, gledala tokom utakmice.
Crvena zvezda napominje da neposredni akteri derbija, fudbaleri oba tima i sudije, zaslužuju sve pohvale za ponašanje i činjenicu da ničime nisu doprineli pomenutim incidentima.
Kao najveći klub u Srbiji, svesni smo svoje odgovornosti i zato nam je veoma bitno da sve svoje utakmice organizujemo na najbolji način, iako to često nije lako."
Poslednji komentari
  • rade Vreme: 04.11.2013 18:54h

    Eto, zasto su neredi na dva najveca stadiona - CZ istice da nece dozvoliti da bude kaznjena! Sramota kako oni gledaju na navijacko zlo u Srbiji, kao organizatori, kao direktni krivci sto je sve uneto na stadion, kao sukrivci (sa drzavom) sto je zaustavljen autobus i prebijeni navijaci druge grupe, kao sukrivci za Djenovu, za onomad isto na stadionu Partizana, kao pre nekoliko godina kada je zapaljena i arhiva KK Partizan... Niz je dugacak sa obe strane, drzava cuti, a krimi grupe kolo vode! Dokle? Dok neko ponovo ne bude ubijen! Da li je to cilj, ili, haos u zemlji iza koga se skirvaju i politicari? Resenje? Naravno da postoji, niza liga na godinu dana, tamo bez publike, takodje na godinu dana, pa kad se drzavni mezimcici vrate da vidimo gde smo! Pre toga poceti primenu postojecih ili doneti nove zakone (kao u Engleskoj) da za svaki prekrsaj sudije na licu mesta izricu kazne za bilo koji navijacki ispad, bilo gde u Srbiji!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP