Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Fudbal

MIODRAG ZEČEVIĆ, GENERALNI SEKRETAR CRVENO-BELIH, ZA ALO!:

Zvezdu je nemoguće privatizovati!

Autor: M. Zdravković | 18.09.2013 - 07:02:00h | Komentara: 3

Ima li spasa ovakvoj Crvenoj zvezdi? Dilema je koja muči gotovo svakog simpatizera crveno-belih. Neuspeh protiv Donjeg Srema (2:2) na obeležavanju 50 godina od otvaranja „Marakane”, pokrenuo je i pitanje finansijskih problema u Ljutice Bogdana, za koje mnogi, kao jedini lek, vide najavljenu skoru privatizaciju.

Miodrag Zečević

Miodrag Zečević | Foto: Marko Metlaš

Svašta se pisalo prethodnih nedelja, navodno su prvo Roman Abramovič, pa šeik Bin Zajed pokazali interesovanje za kupovinu nekadašnjeg šampiona Evrope i sveta. Poslednja informacija je bila da će Zvezda biti prodata za 60 miliona evra investitorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali generalni sekretar crveno-belih Miodrag Zečević u razgovoru za „Alo!” tvrdi da se o tim pitanjima nije ni raspravljalo na sastancima u klubu.


- Ni na jednom sastanku Upravnog odbora u proteklih mesec i po dana nismo pričali o privatizaciji Zvezde. Naravno, ne bežimo ni od tog pitanja, ali niko od čelnika kluba nije do sada odveo diskusiju u tom smeru. O privatizaciji Zvezde trenutno znam samo ono što sam pročitao u novinama - ističe Zečević.

„Prave vrednosti nisu na  prodaju”, poručile su „delije” u nedelju uveče

„Prave vrednosti nisu na prodaju”, poručile su „delije” u nedelju uveče | Foto: FoNet


- Imate li ideju kada će ona krenuti konačno?
- Verujte, zaista ne znam.

- Može li privatizacija da se sprovede bez učešća najužeg klupskog rukovodstva?
- Mislim da ne može. Čak i ako neko u postupku odlučivanja, recimo država, preskoči naše rukovodstvo, mora da bude jasno da skupština Zvezde, koja je najviši organ kluba, odlučuje i ona mora da aminuje sve značajne odluke kada je klub u pitanju, pa i promenu svojinske strukture.

- Deluje nam da u toj skupštini sede ljudi, pa i navijači sa severa, koji ne gledaju baš blagonaklono na prodaju Zvezde strancima?
- Imamo dosta članova, tu je i veliki broj navijača i svako će imati pravo da kaže svoje mišljenje i da, naravno, izrazi neslaganje, ako ga ima.

- Kakvo je vaše mišljenje? Može li Zvezda lako da se privatizuje?
- Nisam dobio informaciju od državnih organa po kom modalitetu to treba da bude učinjeno. Dokle god to ne budem znao, ne mogu ništa određeno da vam kažem o privatizaciji našeg kluba. Ipak, po nekom mom mišljenju, Zvezdu će biti jako teško privatizovati u narednom periodu, usudiću se da kažem da je gotovo nemoguće, i to ne samo zbog želje navijača, već i zbog celokupnih ekonomskih uslova, koji vladaju u našoj državi - zaključuje Miodrag Zečević, generalni sekretar ceveno-belih.

„Nije privatizacija jedini način za oporavak!”


Zečević je uveren da i ovakvoj Crvenoj zvezdi, kakva je, sa dugovima i igračkim kadrom, ima spasa!
- Samo treba odabrati pravi put daljeg funkcionisanja. Naravno, privatizacija je jedna od opcija, ali, ako je ona nemoguća, tu su još i restruktuiranje ili oporavak uz pomoć pozajmica i kredita, sa velikim rokom otplate i grejs periodom. Naravno, moraće prvo da se usaglasi kakva će biti klupska politika, pa tek onda da vidimo kako dalje - ističe Zečević.

Poslednji komentari
  • alexsandra Vreme: 18.09.2013 10:28h

    Da nije smesno bilo bi zalosno. niko nece da ostavi fotelju jer ako se privatizuje svi ce biti isterani napolje jer nema vise samoupravljanja,kako rece covek i ostade ziv,hoce nove kredite beskamatne,grejs period, pa to nema nigde ,privatizacija ili likvidacija, stecaj je pravo resenje za dzabolebarose, da negledamo bruku od igre i punjenje kladionice parama obicnih smrtnika jer zvezda moze sve sto ni jedan klub u njenom rangu nemoze da zamisli.ziveo stecaj.

  • Rade Vreme: 18.09.2013 14:29h

    Ovaj je nacisto lud, prezaduzena Zvezda sa intabuliranim stadionom vise puta bi kredit sa velikim grejs periodom! Da li ovaj zna sta prica, koja "budala" ili banka ce dati velike pare na "poklon"? Kad vam drzava pripreti gasenjem zbog dugova ne da ce te prihvatiti privatizaciju, nego ce te svi skupa napolje!

  • Dragan Vreme: 19.09.2013 09:09h

    Izgleda da za ove još ima kajmaka.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP