Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

PORAZ

ABA liga: Zvezda će pričekati na Evroligu!

Autor: P. V. | 19.01.2013 - 21:01:00h | Komentara: 0

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da se pobedom u Laktašima primaknu glavnom cilju koji su zacrtali ove sezone - plasmanu u Evroligu.

KK Crvena zvezda

Od Galatasaraja je sve krenulo nizbrdo | Foto: D. Božić

Beograđani su poraženi na gostovanju u Laktašima od neprikosnovenog lidera Igokee rezultatom 80:77 (19:19, 27:21, 18:18, 16:19).

Malo je nedostajalo izabranicima Vlade Vukoičića da naprave potpuni preokret, pošto je Igor Rakočević pri rezultatu 77:77 pokušao trojkom da donese pobedu nekoliko sekundi pre kraja. Promašio je, a onda je Siniša Štemberger na 2.9 sekundi pre kraja pogodio ono što nije kapiten Zvezde, donevši Igokei možda i najvažniju pobedu u klupskoj istoriji.

Ovim trijumfom Igokea je ostala usamljena na prvom mestu ABA lige, koje direktno vodi u Evroligu, sa 15 pobeda i tri poraza. Sledeća je Zvezda, koja ima tri poraza više, tako da je malo verovatno da će Igokea do kraja (ostalo još osam kola) ispustiti ovu prednost, a treba imati na umu i da je obe utakmice bila bolja od crveno-belih.

U pobedničkoj ekipi najefikasniji je bio Brkić sa 15, Jorović je ubacio 13, a Komatina i Hamonds po 12. U beogradskom timu prednjačili su Savović sa 16 i Nelson sa 15 poena, Rakočević i Katić su ubacili po 10.

Ovo je drugi poraz Zvezde u samo nekoliko dana, pošto je u sredu Galatasaraj odneo ubedljivu pobedu u "Pioniru" u okviru Evrokupa. Što se tiče nastavka ABA lige, crveno-belima preostaje da pokušaju da osvoje ovo takmičenje i plasiraju se direktno u Evroligu.

Zvezdi će verovatno glavni konkurent biti Partizan, koji je u subotu uveče slavio kod kuće.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP