Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

ODGOVOR ČITAOCIMA ALO!

Aco Petrović: Za moje lečenje ne postoji obrazac!

Autor: P. Milovanović | 24.03.2014 - 17:30:00h | Komentara: 2

Primer borbe košarkaškog trenera Ace Petrovića s izuzetno retkom i teškom bolešću, koja na sreću počinje da daje rezultate, ohrabruje one koji pate od amiotrofične lateralne skleroze (težak oblik atrofije mišića).

Optimizam  je glavni  lek: Aco  Petrović

Optimizam je glavni lek: Aco Petrović | Foto: Marko Metlaš

Aco Petrović im ličnim primerom daje nadu, ali priznaje da ne sme da se upusti u stručno pružanje saveta, s obzirom na to da, kako kaže, “kod lečenja ove bolesti ne postoji šablon”. Poznati trener je ipak spreman da malo objasni šta sve koristi kako bi ozdravio...


- Drago mi je ako bih savetima mogao nekome da pomognem, ali kod svakog bolesnika se bolest drugačije manifestuje i tu nema obrasca... Ja sam, recimo, od prošle godine isprobao 1.000 metoda. Nabavljao sam lekove iz Rusije, Švajcarske, Bostona. Probao sam više od 20 vrsta čajeva. Ubacio sam vitamine, trenutno pijem B1, koji nabavljam iz Švajcarske.
Bio sam kod nutricioniste, na posebnom sam režimu ishrane jer sam prethodno konstantno gubio kilažu. Išao sam i na terapije kod bioenergetičara, posle toga mi se znatno propravilo disanje, s čim sam imao velike probleme jer su mi atrofirali mišići oko rebara. Ne znam šta sve nisam probao u toj ogromnoj lepezi, generalno, ne može da se utvrdi šta je izazvalo da bolest prestane da napreduje - iskren je Aco.

Petrović dodaje i ovo:
- Dolazi lepše vreme i bitno je što više vremena provoditi napolju, pre svega u parku na svežem vazduhu. Neka ne klonu duhom, iako ljudi koji imaju ovo oboljenje se jednog dana osećaju loše, ali već sutra može da im bude mnogo bolje. Trenutno primam dve infuzije sedmično, u saradnji sa lekarima pokušavamo da direktno utičemo na regeneraciju motornog neurona. Kada bismo u tome uspeli, to bi bilo revolucionarno. Sve je u božjim rukama - zaključio je veliki borac Aco Petrović.
Poslednji komentari
  • Tuzna cerka Vreme: 25.03.2014 18:22h

    Infuzije cega? Doza vitamina B1? Kakav rezim ishrane? Aco zelim vam od sveg srca da uspete i budete prvi koji je pobedio strasnu bolest, ali setite se svih onih koji su bolesni i njihovih porodica, svih onih koji nisu bili u finansijskoj mogucnosti da isprobaju 1000 metoda, vec samo 10-20 , recite sta ste i u kojim dozama koristili, neka i oni probaju, kao sto su probali Deane Protokol koji je otac obolele nesebicno podelio na internetu, ili suplemente koje koristi i na forumu takodje nesebicno deli iskutva nas covek koji se bori sa ovom bolescu. Iznesite svoje iskustvo na internetu, mozda ce pomoci jos nekom.

  • Arevilo Vreme: 26.03.2014 10:19h

    Mislim da bi bilo dragoceno, da uvazeni trener, objasni i podeli svoja iskustva i sta je sve koristio. Zelim mu sve najbolje u borbi sa ovom teskom bolescu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP