Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

NAGRAĐUJEMO VAS

Alo! vam poklanja 100 ulaznica za meč veterana SFRJ-SSSR!

Autor: D. J. Bužić | 30.01.2014 - 11:54:00h | Komentara: 5

Redakcija „Alo!“ svojim vernim čitaocima danas poklanja 100 ulaznica (svaki čitalac dobiće po dve karte za tribine) za košarkaški spektakl u „Pioniru“. S obzirom na to da se ulaznice veterana selekcija bivše Jugoslavije i bivšeg SSSR-a neće naći u slobodnoj prodaji, pružamo vam jedinstvenu priliku da u subotu, 1. februara, nađete mesto među 6.000 posetilaca u dvorani „Pionir“.

Mirko Novosel (76) ponov na klupi SFRJ:

Ajmo, Ranko, da tučemo Sovjete!

Mirko Novosel

Mirko Novosel | Foto: Reuters

Beograđani, pomalo neočekivano, u subotu dobijaju na poklon košarkaški spektakl kojim ćemo se svi zajedno prisetiti na jedno od najvećih rivalstva u istoriji svetskog sporta.

Jugoslavija 1975

Jedna od slavnih generacija reprezentacije Jugoslavije
Jugoslavija protiv SSSR-a, prvi put od raspada dve nekadašnje države, prvi put jedni protiv drugih od 1990. i poslednjeg meča na kom je “zbornaja” pobedila “plave” na Svetskom prvenstvu u Argentini (92:75). Istina, u pitanju je revijalni meč veterana brojnih generacija koji će, zapravo, nositi dresove Zapada i Istoka na ol star vikendu regionalne univerzitetske košarkaške lige, ali kako drugačije najaviti egzibiciju kad se s jedne sterane nađu Rađa, Tomašević, Naglić, Srećko Jarić, Gurović, Topić, Zorkić, a s druge Tihonenko, Panov, Kudeljin, Bazarevič, možda i Sabonis.

Ranko Žeravica

Ranko Žeravica | Foto: Aleksandar Dimitrijević
Jedan od trenera takozvane selekcije SFR Jugoslavije biće i Mirko Novosel (76), hrvatski stručnjak, koji će voditi “naše” u tandemu sa Rankom Žeravicom (85).

Karta

 
- Kakva sreća, Ranko je moj učitelj i posle zlata na Olimpijskim igrama u Moskvi 1980, kada smo nakon intervencije države vodili nacionalni tim, ponovo ćemo sedeti zajedno na klupi. Eto prilike da ponovo tučemo velikog protivnika, ha, ha...

Kakvo je to rivalstvo sa Sovjetima bilo... U puno antologijskih mečeva sam učestvovao, ali posebno pamtim one sa EP 1973. kada smo prekinuli dominaciju SSSR-a. U narednoj deceniji smo im preuzeli primat. Najdraže mi je finale sa EP 1975. u „Pioniru“, došli su sa najjačom reprezentacijom, ali se Jugoslavija radovala zlatu. To je, po mom mišljenju, jugoslovenski “tim snova”. Sećate se - Tvrdić, Kićanović, Jelovac, Žižić, Jerkov, Kapičić, Slavnić, Ćosić, Šolman, Plećaš, Dalipagić, Delibašić. Verujem da ću s mnogima popiti kafu u Beogradu - kaže za “Alo!” Mirko Novosel.

Poslednji komentari
  • djordjr Vreme: 30.01.2014 12:15h

    svaka cast

  • djole Vreme: 30.01.2014 12:16h

    svaka cast

  • milisav Vreme: 30.01.2014 12:48h

    Bice super mec :-)

  • srki boy Vreme: 30.01.2014 12:49h

    Divna vest samo ne pie kako do karata,pa mi poklonite dve karte!Pozdrav.

  • mix Vreme: 31.01.2014 00:19h

    Da, to je bio najveci tim ikad sastavljen kao juga. Bio je veliki i tim sa poslednjeg prvenstva Evrope u Rimu na kojem je ucestvovala Juga sa Kukocom, Divcem, Radjom, Drazenom....!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP