Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

DRAMATIČNA ISPOVEST TRENERA ZORANA LUKIĆA ZA ALO!:

Avion je goreo, mislio sam: UMREĆU!

Autor: M. Grujić | 18.03.2014 - 23:31:00h | Komentara: 1

Drama sa srećnim krajem! Zoran Lukić, srpski trener košarkaša Nižnjeg iz Novgoroda, u razgovoru za „Alo!“ poručuje da će 17. mart slaviti kao svoj drugi rođendan, s obzirom na to da je kao putnik preživeo ozbiljan incident u avionu „boing 737“.

Sudar s  pticama izazvao vatru  na motoru!

Sudar s pticama izazvao vatru na motoru!

Letelicu izraelske kompanije „El Al“, koja je trebalo da preveze košarkašku ekspediciju Nižnjeg iz Berlina za Jerusalim na meč četvrtfinala Evrokupa, svega tri minuta nakon poletanja zahvatio je požar i samo pukom srećom, ali i pribranošću pilota, izbegnuta je teška tragedija.


Avion se sudario s jatom ptica, iz motora je najpre počela da šiklja krv, a odmah zatim počela je da kulja i vatra, ubrzo se stvorila i rupa na krilu. Neizvesnost je trajala 40 minuta, sve dok se avion nakon silnih propadanja i krivudanja nije bezbedno prizemljio.

Krilo aviona

Krilo aviona


- Bilo je to mojih najdužih 40 minuta u životu! Iskreno, vrtelo mi se u glavi kako ćemo svi umreti, da nam nema spasa, ali sam ujedno hrabrio sebe da meni ovo ne može da se desi. Sve vreme sam ponavljao u sebi „valjda neće pasti, valjda neće pasti“... Jeziv je osećaj kad gledaš u motor aviona koji gori i ne znaš da li će i kada će eksplodirati. I ta neizvesnost ubija. Jednostavno, znaš da si nemoćan. Čekaš. Kabina je bila puna dima, osećao se miris paljevine, oko mene cika, vriska, potpuno bezumlje. Misli okrećem ka porodici, supruzi, ka četvoro dece, ma ne dao Bog nikome to iskustvo. Igrači i ja smo u šoku i dan posle, do utakmice više nije nikome - u dahu za naš list prepričava Zoran Lukić.

Zoran Lukić,  trener košarkaša  Nižnjeg

Zoran Lukić, trener košarkaša Nižnjeg | Foto: Aleksandar Dimitrijević


Naš trener nam otkriva i ovo:
- Znate li da sam u oktobru 2013. imao privilegiju da letim vojnim avionom MIG 29? Da, bio sam drugi pilot, zahvaljujući prijatelju iz Nižnjeg. Inače avio-mehaničar sam po struci, završio sam školu „Petar Drapšin“, uživam dok letim avionom. Na tom MIG-u smo izvodili najzahtevnije akrobacije, ali ova drama nad Berlinom nije ni blizu tog iskustva. Dosad sam u avion ulazio kao u taksi, od juče tražim tablete za smirenje - zaključuje Zoran Lukić.

Pilot nas je spasao!


Uoči prinudnog sletanja „boinga 737“, aerodromaska pista već je bila puna vatrogasnih kola, bolničkih vozila, a spasilačke ekipe su se spremale za najgore...
- Drhtali smo i kad su nas izveli iz aviona. Pilot, Izraelac, nam je rekao doslovce: „Ljudi, niste ni svesni kako je sve moglo da se završi!“ Taj čovek nas je spasao, svaka mu čast - kaže Lukić, koji je u avionu sedeo pored jednog našeg trenera, svog pomoćnika, Jovana Beadera.

Poslednji komentari
  • dzonistulic Vreme: 19.03.2014 01:01h

    Dobro ste prosli s obzirom da ste uleteli u jato ptica na visini od 1000metara.Po zvanicnom izvestaju ptice su udarile u oba motora , nos aviona i napadnu ivicu krila.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP