Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

SVETISLAV PEŠIĆ ZA ALO.RS

Barsa mi je u srcu, ali je Bajern sada moj klub!

Autor: S. V. | 01.05.2013 - 10:28:00h | Komentara: 1

Jedan od najboljih evropskih trenera svih vreman odvojio je malo slobodnog vremena za „alo.rs“ i pričao o porodici, fudbalu i naravno košarci, kako evropskoj tako i o NBA.

pesic

Pešić je 2004. osvojio Evroligu sa Barselonom

Fudbal je ovih dana glavna sportska tema, posebno zbog polufinalnih mečeva Lige šampiona. Kako vi kao bivši trener Barselone i sadašnji Bajerna gledate na ovaj sudar titana?
Barselona mi je zauvek ostala u srcu, tu nema dalje priče. Međutim, sada sam deo novog projekta u Bajernu i moram za njih da navijam. bio sam na prvoj utakmici u „Alijanc areni“ i oduševljen sam bio partijom Bavaraca. Verujem da će i u revanšu biti na nivou i da će proći u finale“, rekao je Pešić.

bajern

Pešić je uživo posmatrao demoliranje Barselone u Minhenu

Kako komentarišete ovo demoliranje španskih velikana, je li i Vas to iznenadilo?

Ne vidim tu ništa neobično! Pa, nemačka liga je najgledanija i sada verovatno najujednačenija u Evropi, bez obzira na ovu razliku na tabeli Bundeslige. Svaka čast zvezdama iz Španije, ali danas u svakom sportu pobeđuje tim, a ne pojedinac“, smatra popularni Kari.

hejnkes

Jedan od tvoraca moćnog Bajerna: Jup Hejnkes

Tim o kojem govorite stvorio je Jup Hejnkes, u kakvim ste odnosima sa njim?

U odličnim! Radi se o velikom treneru i čoveku. Uspehe Bajerna treba pripisati svima, počev od predsednika Henesa, preko Hejnkesa pa sve do igrača. Hejnkes je od skupa zvezda iz raznih zemalja sastavio moćan tim, a s obzirom da ima velikog iskustva, među kojima je i rad u Španiji, onda i ne čudi što uživa poštovanje svih u klubu. I zaslužio je to, čak i mesto funkcionera kada završi karijeru“, smatra trener minhernskog kluba.
Okrenimo se malo košarci. Jedan naš trener koji radi u SAD izjavio je kako mu je trener Majami Hita Erik Spolstra rekao da zna sve cake Svetislava Pešića i da je pažljivo proučavao Vaš rad. Prijaju li vam pohvale trenera tima koji je aktuelni NBA šampion?
Lepo je to čuti, ali ja sam odavno prestao da hranim svojh ego izjavama drugih ljudi. Mislim da nas Evropljane tamo u Americi mnogo više prate nego što mi to mislimo. Kad god sam tamo boravio poslovno, uvek ih je zanimalo kako to mi iz Srbije pravimo talente i kao to funkcioniše jugoslovenska metodologija rada na treninzima. Nikada nisam krio ništa od njih i uvek govorio onako kako ja vidim stvari. Imam pozitivan odnos prema američkoj košarci, iako nisam jedini koga cene“.

spolstra

Sve što zna naučio je od Karija Pešića: Erik Spolstra i Lebron Džejms

Da li ste ikada imali ponuda da odete u NBA ligu i preuzmete neki klub?

Ne bih to okarakterisao kao ponude, više kao razgovor na tu temu. Bilo je to pre nego što sam seo na klupu Barselone, ali do eventualnog dogovora nije došlo jer sam se već obavezao na dolazak u Kataloniju. Iskreno, meni je Evropa uvek bila bliža, jer teško menajm način života i svoje navike. Ako me pitate s kojim klubom sam pričao, neću vam otkriti“, kaže Pešić.

Došlo vreme da nam deca budu šefovi!
Direktna nadređena osoba Svetislavu OPešiću u Bajernu je njegov sin Marko, nekada uspešan košarkaš i reprezentativac Nemačke.
- Eto, došlo vreme da nam deca budu šefovi, pa tako i meni. Šalu na stranu, Marko je veoma predan poslu, ima dosta iskustva u košarci i meni prija osoba s kojom uvek mogun prtičati o omiljenom sportu. Nije funkcioner ranga Ulija Hernesa, ali ga svi u klubu poštuju pre svega zbog poslovnog znanja koje poseduje – kaže Pešić senior.

Poslednji komentari
  • shone Vreme: 01.05.2013 12:41h

    Indijanapolis 2002. ti nikada necu zaboraviti. da nije bilo mesetara iz Partizana, i sa Zvezdom bi uzeo titulu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP