Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

CRVENO-BELI HOĆE CENTRA MAKABIJA

Bejbi Šek u Zvezdi!

Autor: Ekipa Alo! | 19.06.2015 - 08:00:00h | Komentara: 0

Interesovanje evropskih klubova za Bobana Marjanovića i Majka Cirbesa nateralo je čelnike Crvene zvezde da počnu da razmišljaju o pojačanju na centarskoj poziciji za narednu sezonu, a jedan od pikova uprave kluba sa Malog Kalemegdana biće Sofoklis Skorcijanitis (30), košarkaš Makabija!

Sofoklis Skorcijanitis (30 godina, 208 cm, 156 kg)  želja je šampiona ABA lige kao  zamena za Marjanovića i Cirbesa

Sofoklis Skorcijanitis (30 godina, 208 cm, 156 kg) želja je šampiona ABA lige kao zamena za Marjanovića i Cirbesa | Foto: Profimedia

Bejbi Šek, kako ga iz milošte zovu, čovek od 208 centimetara i 156 kilograma, nalazi se blizu raskida saradnje sa “ponosom Izraela”, posebno nakon što je nedavno zaradio suspenziju od strane kluba i KS Izraela zbog udaranja bez lopte protivničkog igrača. Istina, ugovor s Makabijem mu ističe tek u junu 2016. godine, ali bi grčki internacionalac već ovog leta mogao da potraži novu sredinu, a kako zbog godina više ne bi mogao da igra u Realu, Barseloni ili nekom jačem klubu, dolazak u Beograd bio bi od obostrane koristi.


„Delije” ga vređale 2013.

Problem koji Sofoklis Skorcijanitis ima (osim viška kilograma), taj je što lako plane i često ulazi u sukobe sa svima živima. Imao je i mali sukob sa navijačima Crvene zvezde u novembru 2013. kada je u okviru Evrolige Makabi gostovao Crvenoj zvezdi. Njega su tada “delije” psovale i vređale na grčkom jeziku, ali im visoki košarkaš to nije uzeo za zlo.
- To je sve deo košarke, niko nije mislio loše, želeli su da me dekoncentrišu - rekao je Sofoklis.

Takođe, ako je Zvezda uspela prošlog leta da privuče košarkaša kvaliteta Markusa Vilijamsa, sigurno je da joj ne bi bio problem da isto učini i sada sa Velikim Sofom, koji poseduje zavidan evroligaški renome.

Nastupao je ranije za Olimpijakos, Makabi i Panatinaikos, a iako je draftovan 2006. godine od strane Klipersa, nikada se nije oprobao u NBA ligi.


Nekadašnji reprezentativac Grčke rođen je u lučkom gradu Tiko, u Kamerunu, ali se kao mali sa roditeljima preselio u Kavalu, odakle je preko nastupa za Iraklis i Aris stigao do Olimpijakosa, gde se dokazao. Najveći uspeh u karijeri bila mu je evroligaška titula sa Makabijem 2014. godine.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP