Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

EUROBASKET POLUFINALE

Beloruskinje su na kolenima, Srbija je u finalu! (VIDEO)

Autor: M. Rangelov | 26.06.2015 - 19:42:00h | Komentara: 0

Naše devojke slavile 74:72.

Medalja je u džepu (prva od davne 1991. godine), ali “orlice” idu na zlato! Srbija je u finalu Evopskog prvenstva! Posle velike borbe i prave triler završnice, izabranice Marine Maljković uspele su da savladaju Belorusiju - 74:72.

Ostvarena je sve samo ne laka pobeda. Fizički jače rivalke naše devojke su uspele da nadmudre košarkašim umećem. Po konstituciji i snazi neke igračice Belorusije bez problema mogu da se nose sa kolegama iz muške konkurencije (Lepčenko pre svih).
“Orlice” su odigrale najbolje kada je to bilo najpotrebnije. Nekoliko sjajnih odbrana u samoj završnici odvele su nas u finale, borbu za zlato ali i priliku da overimo vizu za Olimpijske igre.

Ovim trijumfom naša selekcija uspela je da obezbedi mesto u kvalifikacijama za Igre. Ana Dabović je ubacila 21, dok su Jovana Milovanović i Sonja Petrović dodale po 14 koševa.

Devojke sada mogu da se opuste, u finalu čekaju ekipu Francuske. "Trikolorke" su bile bolje od Španije 63:58.

TOK MEČA:

Srbija - Belorusija

Srbija - Belorusija | Foto: printscreen

 

Četvrta četvrtina - 74:72

Sjajan start naših devojaka. Četiri brza vezana poena za 65:59. Kao i tokom celog meča i u ovoj deonici se igralo u serijama, Rivalke su smanjile na samo poen zaostatka sigurnom igrom na centre. Ponovo smo se odlepili ali je Belorusija po običaju uzvratila za 69:69. U ključnim mometima Srbija je odigrala dve sjajne odbrane, Ana Dabović je pogodila tri od četiri slobodna bacanja za 72:69. Sonja Petrović je sa penala našoj selekciji donela prednost od pet poena. Ali ni to nije bio kraj uzbuđenjima. Poeni uz faul Hardingove doneli su novu dramu - 74:72. Odbranili smo se još jednom  -  SRBIJA JE U FINALU!
 

Srbija - Belorusija

Srbija - Belorusija | Foto: printscreen

 

Treća četvrtina - 59:57


Belorusija je bolje ušla u ovaj deo susreta. Povele su rivalke sa šest poena prednosti. Na trojku Hardingove, Jovana Milovanović je odgovorila istom merom za 47:51. Obe ekipe su bile više nego nervozne, i Srbija i Belorusija su ređale grešku za greškom. Poenima Danijle Pejdž “orlice” su uspele da poravanju rezultat - 53:53.
Sonja Petrović je poentirala sa distance za 57:57. Majstorija Ane Dabović uz zvuk sirene donela nam je prednost od dva rezlike - 59:57.
 

Srbija - Belorusija

Srbija - Belorusija | Foto: I.V.

 

Druga četvrtina - 34:36


Dugo se igralo koš za koš. Naše igračice nisu uspevale da nađu odgovor za raspoloženu Lepčenko, dok je Milica Dabović sa druge strane nastavila da pogađa. Poenima Ane Dadović na oko pet minuta do kraja, Srbije je došla do 28:25. Ukradena lopta i novi poeni Milice Dabović u laganoj kontri, naterali su selektora rivalki da zatraži minut odmora. Beloruskinje su za tili čas sa dve brze trojke uspele da preokrenu rezultat. Na semaforu je stajalo 34:30. Na kraju deonice, Jovana Milovanović je postavila konačnih 36:38.

Srbija - Belorusija

Srbija - Belorusija | Foto: I.V.

Prva četvrtina - 18:18

Naše devojke su dosta sigurno otvorile meč. Dobra igra u odbrani donela nam je plus šest na samom startu (13:7). Jovana Milovanović je vezala brzih pet poena, dok je Milica Dabović otvorila susret sa četiri koša. Belorusija je uzvratila i na oko tri minuta do kraja prvog perioda igre smanjila prednost naše selekcija na samo jedan poen. Rivalke su zahvaljujući skoku u napadu uspevale da zadrže egal - 18:18.

- Utakmica je počela!

- Sve je spremno za meč:

Srbija - Belorusija

Srbija - Belorusija | Foto: I.V.

- "Orlice" privode kraju zagrevanje:

Srbija - Belorusija

Srbija - Belorusija | Foto: I.V.

Srbija - Belorusija

Srbija - Belorusija | Foto: I.V.

- Drugi polufinalni par su Španija i Francuska.

Publika u Mađarskoj i nije baš zainteresovana za ovaj meč:

Srbija - Belorusija

Srbija - Belorusija | Foto: I.V.

SASTAVI:

Srbija: Radočaj, Petrović, Ćađo, Krnjić, Jovanović, Milovanović, Butulija, Ajduković, Topuzović, M. Dabović, A. Dabović, Danijel Pejdž.
Belorusija: Papova, Kudrašova, Snitsina, Ritsikava, Lihtarovic, Ziuzkova, Veramajenka, Leuchanka, Harding, Torina, Trafimava, Ivaschanka.

Devojke, srećno! Srbija je u polufinalu Evrobasketa, medalja je san a do borbe za najsjajnije odličje ostao je samo jedan korak.

Srbija - Belorusija

Srbija - Belorusija | Foto: I.V.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP