Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

REPREZENTATIVAC MARKO SIMONOVIĆ O KOŠARKAŠKOM POLUFINALU:

Biće 3:1 za moju Zvezdu!

Autor: U. Danilović | 15.04.2015 - 07:00:00h | Komentara: 1

Ubitačan raspored polufinalne serije ABA lige ne dozvoljava akterima da dođu do daha, s obzirom na to da košarkaši Crvene zvezde i Partizana i večeras imaju novi obračun u „Pioniru“.

Veruje u svoje bivše  saigrače: Marko  Simonović

Veruje u svoje bivše saigrače: Marko Simonović | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Nakon prvog meča odmah nas čeka i drugi (21 sat), posle kojeg bi mnoge stvari mogle da budu puno jasnije. Kako se uopšte igrači osećaju pod ovakvom tenzijom, za „Alo!“ pokušava da objasni doskorašnji učesnik nekoliko večitih derbija. Marko Simonović, bivši kapiten Crvene zvezde, aktuelni reprezentativac Srbije i član francuskog Orteza, jedan je od najvećih navijača crveno-belih u dijaspori.


Povreda je prošlost


Marko Simonović ima sjajnu sezonu u francuskom Ortezu, najbolji je igrač tog tima u tekućoj sezoni. Međutim, povreda karlične kosti odvojila ga je sa terena dva i po meseca...
- Vratio sam se utakmicama, mnogo je teško, ali izaći ću iz ovoga još jači.

- Plej-of je počeo, kome daješ veću prednost do kraja polufinalne serije?
- Sjajna je stvar što se u Jadranskoj ligi sada igra plej-of. To je najpravedniji način da se pokaže i dokaže ko je bolji. Setite se koliko je Crvena zvezda bila dominantna prošle sezone, a onda nam se u toj jednoj utakmici sa Cibonom srušio sav trud. Desio nam se jedan loš dan i sve je otišlo u propast. I ovog je puta Zvezda bila fantastična u ligaškom delu takmičenja. Smatram da Partizan na papiru ima jaču ekipu, ali Zvezda igra nekako pametnije. Prvi meč jeste mnogo bitan, ali ne mora da znači i da je presudan. Polako, serija je tek počela, biće tu još puno igračkih, taktičkih iznenađenja, preokreta... Crvena zvezda je u finalu domaće lige u prvom meču dobila Partizan, ali smo na kraju ostali i bez tog trofeja.

- Na koga tipujete u drugoj polufinalnoj utakmici?
- Ako bih po nekom osećaju, onda bih poraženom u prvoj utakmici dao večeras veće šanse da će da trijumfuje. Znate, kod igrača se posle 0:1 javi neka dodatna snaga, onda svi znaju da bi u slučaju 0:2 čitava serija mogla da ode u nepovrat. Što se ukupnog skora tiče, Zvezdi dajem 55 odsto šansi za prolaz u finale, Partizanu tih 45. I pored toga što su ekipe prilično ujednačene ne verujem da će polufinale otići u pet utakmica. Voleo bih da Zvezda prođe sa 3:1 u pobedama.

- Koji su najjači aduti Zvezde, a koji Partizana?
- Marjanović je najdominatniji centar u Evropi. Zvezda je u prednosti nad svakim timom zbog Bobija, ne samo protiv Partizana. Čudesno je šta radi ove sezone. Takođe, mislim da je Vilijams znatno kvalitetniji od Akojona i tu vidim prevagu na stranu bivših saigrača. Sa druge strane, u Partizanu igra najbolji košarkaš lige, Saša Pavlović. Prošle godine sam vodio duele sa njim i znam koliko ga je teško čuvati. Fantastična atleta. Tu je i sjajni Mačvan.

- Koliko znači prednost domaćeg terena u ovakvim mečevima?
- Tek sada u Francuskoj vidim koliko je navijanje u naših halama daleko ispred ostalih. Nedostaju mi “delije” i njihov huk sa tribina. Video sam da nema razmene karata, samim tim će domaćin uvek biti za korak ispred rivala.

- Kako se ti spremaš za nastavak serije?
- Svim srcem sam uz Zvezdu i svoje drugove. Neka obraduju “delije” peharom. Nadam se da će Luka Mitrović podići taj trofej, ali ne na način na koji sam ja prošle godine u domaćem takmičenju (smeh).

Dozet: Preveliki ulog

Nekadišnji igrač oba kluba, Milan Dozet, košarkaški penzioner izneo je za naš list očekivanja pred odlučujuću seriju...
- Ulog je preveliki. Navijački sam uz Zvezdu i njoj dajem određunu prednost. Neka bude to 60 prema 40 odsto. Ne smemo potceniti Partizan, posebno vrhunskog stručnjaka Duleta Vujoševića. On veoma dobro zna kako se igraju ovakvi mečevi. Štednje neće biti i mislim da će obe ekipe pokušati što pre da reše ovu seriju - smatra Dozet.

Poslednji komentari
  • bocko Vreme: 15.04.2015 09:33h

    Zna se ko ovde krade!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP