Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

ALO! U RODNOM MESTU STEFANA BIRČEVIĆA, MEŠTANI SLOŽNI:

Birči je najbolje što Šopić i Srbija imaju!

Autor: G. Đ. | 28.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 3

Jedan deo Šopića i njegove meštane odnedavno zovu Birčevića kraj, mada sudeći po popularnosti koju trenutno uživa njihov najviši i najpoznatiji komšija, košarkaški reprezentativac Srbije Stefan Birčević (210 cm, 25), uskoro se može dogoditi da i selo promeni ime u - Birčevićevo!

Stefan u društvu pionira  KK Kolubara  iz Lazarevca

Stefan u društvu pionira KK Kolubara iz Lazarevca

- Bolje da to ne pišete, molim vas, misliće komšije da sam se uobrazio - crveneći u licu, odmahuje rukom skromni mladić iz sela Šopić, nadomak Lazarevca koji poslednjih meseci živi san, dok ko od šale zakucava obruč preko ruku najboljih centara sveta.

Biće  uzdanica  Saletovih  “orlova” u  Španiji:  Stefan Birčević

Biće uzdanica Saletovih “orlova” u Španiji: Stefan Birčević | Foto: Oliver Bunić


Ma koliko skroman i povučen bio, Stefan je zaista najpoznatiji u svom malom mestu. Oni stariji s ponosom će vam reći da ga znaju još kad je bio beba.
- Izrastao je na oca. Pravi delija, ali takvi su uglavnom svi momci iz našeg sela - s ponosom priča jedan sredovečni meštanin, dok uz pomoć drugara s velikom pažnjom na zid u lokalnoj kafani kači plazmu, merkajući mesto sa koga će se nabolje gledati Svetsko prvenstvo u košarci.

Od njega je Birčević naučio  prve košarkaške korake: Dušan Stevanović

Od njega je Birčević naučio prve košarkaške korake: Dušan Stevanović

 
- Samo da ga Sale pusti da igra... Pod garanciju nemamo boljeg šutera od Birčija... - komentarišu navijači između dva gutljaja velikog piva.
San je počeo na „balerini“, kako Lazarevčani zovu najpopularnije asfaltirano košarakaško igralište. I dok su svi mislili da od tog štrkljavog i slabašnog dečačića neće biti neki košarkaš, jedan čovek je duboko verovao da će upravo on jednog dana svojim šutem zatrpavati koševe evropskih ekipa.

- Čim sam ga prvi put video znao sam da će biti odličan igrač. Pred njim je još uvek puno košarkaških lekcija, ali sam siguran da će ga njegova upornost odvesti među zvezde - kaže Dušan Stevanović, jedan od najboljih nekadašnjih košarkaša valjevskog „Metalca“, Stefanov prvi prvi trener i jedan od najzaslužnijih što ovaj mladić danas ponosno nosi dres s grbom Srbije.

Koš preči od bazena!


Dok su drugi leti odlazili na bazen i jezero da se kupaju, Birčević je na „balerini“ u društvu Stevanovića nameštao nišanske sprave, satima šutirajući na iskrivljeni koš neravnog asfaltnog terena.
- Nisam verovao kad me je Dule hrabrio da ću jednog dana kucati preko Luisa Skole. Kad sam tu živu košarakšku legendu pre nekoliko dana čuvao, mogao sam konačno da kažem da su se moji snovi zaista i ispunili - zaključuje Birčević, koji je nedavno postao član španskog Estudijantesa.

Poslednji komentari
  • Marko Vreme: 28.08.2014 21:40h

    Eeee sta ti je sudbina a mi ga kao klinci stavljali da brani na golu jer je jedini mogao da dohvati precku i zvali ga Zigic... Al sudbina se okrenula u njegovu korist... Puno ga pozdravljaju drugari iz FK SUMADIJE SOPIC

  • Nemanja Vreme: 30.08.2014 22:33h

    Postasmo popularno selo :D

  • Jelena Vreme: 15.09.2014 13:48h

    Svaka cast Stefanu, ali ovo je jos jedan od mnogih primera kako stampa izvrce cinjenice. Jedan deo Sopica se oduvek zvao Bircevica kraj, a ne ODNEDAVNO. A Stefan, inace, i nije iz tog pomenutog kraja, tako da je sve ovo izmisljotina.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP