Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

SRPSKI KOŠARKAŠ U MADRIDU PROGLAŠEN ZA MVP EVROLIGE

Bjelica je kralj!

Autor: V. Nestorović | 15.05.2015 - 07:30:00h | Komentara: 0

Srbi su definitivno obeležili Evroligu ove sezone! Nemanja Bjelica je u Madridu proglašen za MVP igrača, od njega trenutno nema boljeg na Starom kontinentu, a društvo u idealnoj prvoj petorci mu prave još dva naša košarkaša, Miloš Teodosić (CSKA) i Boban Marjanović (Crvena zvezda).

Najbolji u Evroligi: Nemanja Bjelica

Najbolji u Evroligi: Nemanja Bjelica

Kada se tome doda i činjenica da je Nemanjin saigrač iz Fenerbahčea Bogdan Bogdanović drugu sezonu zaredom dobio nagradu „Zvezda u usponu“, onda je jasno koliko možemo da budemo ponosni.


- Hvala svima koji su me izabrali i, naravno, pozdrav za moju porodicu, koja me je podržavala sve ove godine. Ovo je istorijski trenutak, ne samo za mene nego i za Fenerbahče, i hvala svim saigračima, i trenerima, pogotovo Željku Obradoviću. Ponoviću još jednom ono što sam rekao dosad 100 puta, od Željka mogu da naučim mnogo stvari, ne samo o košarci nego i o životu. Sada smo na fajnal foru u Madridu, i nismo samo došli kao turisti, nego da igramo i osvojimo trofej - rekao je Bjelica, koji je posle Teodosića (2010) postao drugi Srbin sa trofejom MVP igrača Evrolige.

Uzdanica Srbije i  Fenerbahčea: Bjelica

Uzdanica Srbije i Fenerbahčea: Bjelica


Završni turnir Evrolige u Madridu otvoriće danas CSKA i Olimpijakosa (18), potom će se na parketu naći košarkaši Reala i Fenerbahčea (21), a trener turske ekipe Željko Obradović napravio je juče pravi šou.

- Otkriću vam, utakmicu večeras počinjemo bez Bjelice. Sada, svi će reći da sam lud, jer će mi MVP Evrolige biti na klupi, ali nekako moram da iznenadim Pabla Lasa (ha, ha) - našalio se Obradović.

Nikola Lončar, bivši reprezentativac Jugoslavije koji sada radi kao stručni konsultant za špansku televiziju, ovako je za „Alo!“ prepričao dešavanja u Madridu.

Lončar sa  Bogdanovićem

Lončar sa Bogdanovićem


- Kada su pitali Teodosića da li je ponosan na činjenicu što su tri Srbina u idealnoj petorci, odgovorio je: „Naravno, ne samo ja nego i Nikola.“ Sada, što se tiče Bjelice, on je sasvim zasluženo postao MVP, mada se možda malo i iznenadio jer su mnogi videli Spanulisa ili Teodosića. Međutim, oni nisu bili konstantni tokom cele sezone kao Bjelica, i to je presudilo - objašnjava Lončar.

O večerašnjim polufinalima, proslavljeni košarkaš kaže:
- Mislim da ćemo između CSKA i Olimpijakosa videti „ružnu“ košarku. Grčka ekipa igra tradiocionalno sporije, taj sistem donosi rezultate, ali mislim da će na kraju presuditi kvalitet Moskovljana predvođenih Teodosićem, Kirilenkom, Hrijapom... Što se tiče duela Reala i Fenera, oni trenutno igraju najlepšu košarku. Cela Srbija će navijati za Fener, dok su Madriđani pod pritiskom jer igraju kod kuće i izgubili su dva finala - kaže Lončar.

PRVA PETORKA


Teodosić (CSKA)
Spanulis (Olimpijakos)
Bjelica (Fenerbahče)
Rejes (Real)
Marjanović (Crvena zvezda)
* Najbolji defanzivac Danston (Olimpijakos), najbolji strelac Ročesti (Nižnji), „Zvezda u usponu“ Bogdanović (Fenerbahče)

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP