Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

BRAVO MAJSTORI

Bjelica najbolji, Teo i Bobi u idealnom timu, Bogdanović zvezda u usponu! (VIDEO)

Autor: alo.rs | 14.05.2015 - 13:22:00h | Komentara: 0

Ni Vasilis Spanulis, ni Andrej Kirilenko, ni brojni Amerikanci najviše klase raštrkani u najbogatijim klubovima Starog kontinenta! Najbolji igrač Evrolige u ovoj sezoni je srpski reprezentativac i član Fenerbahče Ulkera Nemanja Bjelica.

Nemanja Bjelica

Nemanja Bjelica | Foto: Profimedia

 

Nekadašnje krilo Crvene zvezde dobilo je nagradu za najkorisnijeg igrača najjačeg klupskog takmičenje u Evropi na ceromiji u Madridu dan uoči početka fajnal fora.

Bjelica je dobio najviše glasova navijača i trenera učesnika Evrolige. Obrazloženje nije bilo teško sastaviti: Bjelica je ove sezone bio mastermajnd igre turskog šampiona. Bio je najkonstantnija i najjača karika Željka Obradovića, a igri Fenerbahčea darivao je i treću dimenziju.

Ove sezone Bjelica je u mečevima Evrolige prosećno beležio 11, 9 poena i imao 8,6 skokova. Skupio je ukupno 494 indeksnih poena, daleko najviše od svih konkurenata.

Dodela priznanja Evrolige

Teodosić, Bjelica i Bogdanović

Navijači su nedavno rekli svoje i u najbolju petorku Evrolige smestili pet srpskih reprezentativaca, a Evroliga je dala konačnu reč - trojica srpskih asova definitivno su zauzeli svoje mesto u najboljem timu ove sezone!

Dodela priznanja Evrolige

Član idealne petorke: Miloš Teodosić

Član idealne petorke: Miloš Teodosić

Miloš Teodosić, Nemanja Bjelica i Boban Marjanović našli su se u društvu najboljih igrača Evrolige i po ko zna koji put ove sezone potvrdili da im nema ravnih! Kompletan tim čine još i Vasilis Spanulis i Felipe Rejes. Prema zvaničnim podacima sa sajta Evrolige, u glasanju je učestvovalo na desetine hiljada glasača, sa svih strana evropskog kontinenta, ali su to učinili i novinari iz svih zemalja koje su imale predstavnika u Evroligi. Glasanju se pristupalo bez obzira na poziciju u timu, a glasovi navijača predstavljali su četvrtinu onoga na osnovu čega se odlučuje o idealnoj petorci Evrolige.

Nemanja Bjelica

Nemanja Bjelica | Foto: printskrin Jutjub

Prema pisanju stručnjaka sa sajta Evrolige, iako je dobar deo sezone u igru ulazio kao rezerva, Miloš Teodosić odigrao je možda i najbolju klupsku sezonu i CSKA vodio do Fajnal fora i neverovatnog skora od čak 25 pobeda i samo tri poraza. Teodosić je ove sezone prosečno beležio 15 poena, a sa sedam asistencija po meču upisao je drugi najbolji učinak u istoriji Evrolige. Ujedno je i najbolji trojkaš Evrolige sa čak 69 ubačenih šuteva sa distance, a na predstojećem završnom turniru imaće priliku da obori lični rekord od 74 trojki. Za Tea ovo je drugi put da je izabran u najbolju petorku takmičenja, pošto je to učinio i u sezoni 2009/10.

Kao što je poznato Bjelica je zajedno sa Teodosićem i Marjanovićem član prve petorke Evrolige, dok je Bogdan Bogdanović dobio nagradu – Zvezda u usponu!


Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP