Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

SLOVENAC SPREMAN ZA IZAZOV

Blažič: Trudiću se da što bolje zamenim Rakočevića

Autor: Tanjug | 27.09.2013 - 15:13:00h | Komentara: 0

Novi košarkaš Crvene zvezde Slovenac Jaka Blažič rekao je danas da je svestan veličine kluba u koji je došao i da će učiniti sve da na najbolji način zameni doskorašnjeg kapitena Igora Rakočevića.

Jaka Blažič

Jaka Blažič | Foto: 24ur.si

"Igrao sam protiv Rakočevića, to je izuzetan košarkaš, biće teško, ali daću sve od sebe, prvo u odbrani, a zatim i u napadu, da koliko je moguće nadomestim njegov izostanak. Svako od nas se trudi da igra što više i pomogne ekipi, imamo podjednake šanse da pokažemo koliko znamo, ali trener će odlučiti ko će igrati", rekao je Blažič.

On je dodao da su ga saigrači odlično dočekali.
"Osećam se super, saigrači su me odlično primili i mislim da imamo dovoljno vremena da se spremimo za startnu utakmicu protiv Širokog. Grupa u Evroligi je izuzetno jaka, to su sve dobre ekipe. Nadam se dobrim utakmicama, kako kod kuće tako i u gostima", rekao je Blažič.

Bivši prvotimac Olimpije istakao je da jedva čeka da zaigra pred Zvezdinim navijačima.

"Igrao sam protiv Zvezde prošle godine, osećao sam se super i mislim da će biti još bolja atmosfera, posebno kada budemo igrali u Areni. Jedva čekam da odigram prvu utakmicu pred njima", poručio je slovenački reprezentativac.

Još jedan novajlija u timu Dejana Radonjića, koji će igrati na poziicji beka je Amerikanac Čarls Dženkins.

"Ovde sam mesec i po dana, treninzi su naporni, neka pravila su drugačija, ali navikavam se. Primetio sam da se dosta insistira na odbrani, moraću da uložim više napora u tom segmentu igre. Mislim da će situacija biti bolja kako sezona bude odmicala", rekao je Dženkins.

Bivši košarkaš Golden Stejta i Filiadelfije nije želeo da daje bilo kakva obećanja navijačima.

"Moj posao je da izadjem na teren, odigram snažno, budem fokusiran na igru i razigram saigrače. Svaki igrač ima svoju ulogu kako bi tim došsao do pobede, radiću sve što trener bude tražio od mene", dodao je Dženkins, kome dolazak u Crvenu zvezdu predstavlja prvo iskustvo u Evropi.

"Lepo, još se privikavam, svidja mi se ono što sam do sada video, ne vuče me nostalgija za domovinom i srećan sam što sam ovde. Igrači mi pomažu da se što bolje priviknem", zaključio je Dženkins.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP