Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

DUŠKO VUJOŠEVIĆ ZA ALO!:

Bolje da ne pričam ono što mislim o Hagu i politici!

Autor: M. Zdravković | 01.12.2012 - 07:02:00h | Komentara: 0

Izjava trenera košarkaša Partizana Duška Vujoševića da je grčki sudija Panajotis Anastopulos na meču Partizan - Lijetuvos Ritas (75:74) u četvrtak uveče sudio pravedno kao da sudi u Haškom tribunalu izazvala je veliku pažnju srpske javnosti.

Duško  Vujošević

Duško Vujošević | Foto: Aleksandar Koković

Mnogima, pa i nama, učinilo se da legendarni košarkaški stručnjak ima još nešto da kaže, ne samo po pitanju dešavanja pod obručima, već i o događajima koji su u vezi s aktuelnom političkom situacijom u Srbiji. Baš zato, postavili smo juče treneru Partizana neka pitanja, između ostalog i kako vidi najnovije događaje u vezi s Haškim tribunalom, ali i kako reaguje na glasine o mogućnosti da se kosovski klubovi uključe u međunarodna takmičenja i da li bi Partizan u tom slučaju igrao mečeve s njima.
Preko klupskog portparola, Vujošević nam je juče prosledio odgovor, koji objavljujemo u celosti.


- Kada se pitanja tiču sportskog aspekta i sportskih problema, spreman sam da razgovaram. Što se tiče politike države Srbije prema nekim događajima koji su se desili ili koji eventualno treba da se dese (odluke suda u Hagu), tu ja nisam sagovornik. Jednostavno, hteo ne hteo, ne mogu da nastupim kao građanin Duško Vujošević, pošto obavezno uz to ide i trener Partizana. Ta funkcija me obavezuje da pričam o sportskim temama.
Kada govorimo o mojim uzgrednim napomenama, gde sam se dotakao nečeg što se tiče političke pojave, to je bila više kao neka uzgredna šala koja je inače prisutna u rečniku koji se čuje oko nas u ovom trenutku. Što se tiče mogućih dešavanja u košarci (eventualni mečevi sa kosovskim klubovima), o tom-potom, da vidimo šta će se dešavati. U ovom trenutku ništa ne znam o tome, a ako do toga dođe, videćemo koji stav ćemo zauzeti mi kao košarkaški radnici, što se pre svega odnosi na naš savez.
To čak nije ni pitanje koje treba da bude upućeno KK Partizan, niti ćemo se mi izjašnjavati mimo naše organizacije o nekim stvarima i pravilima koja se budu u budućnosti donosila. Na kraju krajeva, i to je političko pitanje, iako se tiče direktno košarke, prema tome, ono se rešava na drugim nivoima i drugi su ljudi odgovorni za to. Ono što ja privatno mislim nije dobro da pričam, s obzirom na funkciju koju obavljam.
I pored najbolje volje, ne mogu vam udovoljiti želji da odgovorim na vaša pitanja jer se pretežno tiču politike, a to nije oblast u kojoj želim da dajem intervjue i iskazujem svoje mišljenje, zbog toga što sam trener Partizana - rekao je za „Alo!” trener Partizana mt:s Duško Vujošević.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP