Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

BOJAN SUBOTIĆ, CENTAR PODGORIČKE BUDUĆNOSTI, ZA ALO!:

Brutalan napad na košarku!

Autor: U. Danilović | 09.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Nezapamćene scene na košarkaškoj utakmici Evrokupa u Podgorici. Dva i po minuta pre kraja meča Budućnost-Banvit (68:74) desilo se nešto što se retko viđa na sportskim terenima.

Bojan Subotić pokušava da spreči incident o kome priča ceo svet

Bojan Subotić pokušava da spreči incident o kome priča ceo svet | Foto: E-stock

Sa tribina dvorane “Morača” najednom je na parket uleteo jedan domaći navijač, iz čista mira je nasrnuo na centra Banvita Samija Mehiju, koji se u tom trenutku nalazi u reketu. Istog sekunda, kao brzi voz se na crnogorskog navijača obrušio Ej Džej Rouland i prosto izneo navijača s parketa, poslavši ga na patos.

Ubrzo ga je u tunelu pesnicama dokrajčio razulareni Mehija. Navijač je tom prilikom zaradio potres mozga! Očigledno će Budućnost zbog loše organizacije biti drastično kažnjena, ali sankcije čekaju i košarkaše Banvita zbog “prekomerne upotrebe sile”. Jedan od svedoka brutalnog okršaja na terenu bio je i Bojan Subotić, bivši košarkaš Crvene zvezde, sada jedan od vodećih igrača “đetića”.

Amerikanac Rouland na zaprepašćenje svih ušao u obračun sa crnogorskim navijačem

Amerikanac Rouland na zaprepašćenje svih ušao u obračun sa crnogorskim navijačem | Foto: Savo Prelević


- Prvi sam se našao na mestu incidenta i moja obaveza, kao sportiste i normalnog čoveka, bila je da reagujem i pokušam da smirim situaciju. Ovo je tipičan udarac na košarku, na sport uopšte, ovakve ružne scene ne želi niko da gleda ali se plašim da će sad najviše klub da ispašta. Navijač očigledno nije mislio svojom glavom, žao mi je što je tako prošao i sigurno se kaje. S druge strane, osuđujem i brutalno pesničenje od strane Roulanda i Mehije. Ni njihovo ponašanje ne priliči sportskim priredbama. Šokiran sam - rekao je za “Alo!” Bojan Subotić.

Sami Mehija zadaje  navijaču udarac od kog je zadobio potres mozga

Sami Mehija zadaje navijaču udarac od kog je zadobio potres mozga | Foto: Savo Prelević

 
U međuvremenu, oglasio se i Ej Džej Roland, američki plejmejker iz redova Banvita, koji je svu krivicu za brutalne scene prebacio na organizatore utakmice.
- Svi čujemo priče o timovima koje su napali “navijači” i da su morali da se brane. Trebalo bi da se zna da je taj “navijač” najpre napao mog cimera Kita Simonsa pre nego što je nasrnuo na Samija Mehiju. Kit ima diskove u leđima i ide na terapiju. Napadač je mogao da mu završi karijeru ili učini nešto još gore da ga je udario u nezgodno mesto - pravdao se Rouland.
Rouland i Mehija su isključeni kada se utakmica nastavila posle prekida.

Košarkaši kažnjeni sa po 800 €!


Sami Mehija i Ej Džej Rouland, tandem Banvita, akteri incidenta na meču protiv Budućnosti, proveli su noć u podgoričkoj stanici policije. Protiv njih je podignuta krivična prijava zbog fizičkog napada, a na licu mesta su platili kazne od po 800 evra. Oni su se juče ujutru pridružili svom timu, nakon čega su otputovali u Tursku, u grad Bandirmu. S druge strane, navijač koji je utrčao na teren mogao bi da bude kažnjen sa 60 dana zatvora na osnovu Zakona o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP