Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

LIJAM KENI, AMERIČKI KOMENTATOR FIBA I EVROLIGE ZA ALO!:

Čast je vikati ČISTO KAO SUZA kad Bogdan pogodi!

Autor: V. Nestorović | 13.09.2014 - 10:41:00h | Komentara: 0

„Znam koliko vi Srbi volite košarku, tako da mi nije bilo teško da naučim nekoliko vaših izraza”

Lijam Keni

Lijam Keni

„D trojka“, „čisto kao suza“... Američki komentator Lijam Keni, koji radi za FIBA, oduševio je sve navijače „orlova“ svojim komentarima na srpskom, u trenucima kada su Bogdanović i Teodosić pogađali za tri poena protiv Grka, odnosno Brazilaca. Kako je uopšte došao na ideju da svoje prenose tokom Svetskog prvenstva začini srpskim rečima, Keni objašnjava u razgovoru za „Alo!“.


- Veoma sam počastovan što su srpski navijači uživali u mojim komentarima. Dobro znam koliko volite košarku. Znate, ja radim kao profesor ekonomije i politike u američkoj školi TASIS u Londonu i imam mnogo studenata iz Srbije i Crne Gore. Kad god sam imao dilemu kako se izgovara neko ime vaših igrača tokom prenosa utakmica Evrolige ili nekog drugog takmičenja, uvek sam pitao njih, a jedan student me je pre godinu dana u razgovoru pitao mogu li da kažem „d trojka“, kada neko od vaših igrača pogodi za tri poena. I eto, tako je sve počelo - kaže Keni.

Bogdan Bogdanović

Bogdan Bogdanović | Foto: printskrin Jutjub


Nekadašnji pripadnik američke obalne straže koji se posle završenih studija ekonomije našao u Londonu i veliki zaljubljenik u košarku, kako opisuje sebe, oprostio se od Svetskog prvenstva sinoćnjim polufinalom između Srbije i Francuske.


- Morao sam nazad da otputujem, tako da mi je jako žao što neću biti u prilici da ispratim Srbiju do kraja šampionata. Nažalost, ističe mi odmor od dve nedelje, koliko mi je dao direktor škole, pa danas putujem za London, ali tu će biti moj kolega Rodžers.


O tome ko ga uči srpske fraze i šta sprema novo kada je u pitanju komentarisanje utakmica srpskih utakmica, Keni objašnjava:
- Srpski novinari su mi pomogli sa nekim frazama, a posle „d trojka“, „čisto kao suza“, sledi „kao kap2, mada neću na tome stati. Imate sjajnu ekipu: Bogdanović, Teodosić, Raduljica, Krstić. Mislim da Bogdan nije pogrešio što se iz Amerike vratio u Evropu na dve godine, jer će u Fenerbahčeu imati mnogo prostora da igra i napreduje.


Što se tiče samog SP, kao i za ostale, tako je i za američkog komentatora eliminacija Španije predstavljalala veliko iznenađenje.


- Počeli su da osećaju pritisak. Nisu izgubili 14 mečeva zaredom i onda je usledio jedan loš dan i sve je palo u vodu. Znam da su svi videli SAD i Španiju u finalu, ali eto vidite - zaključuje Lijam.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP