Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

DAVITELJ!

Čekamo da nam sin ispriča šta se desilo u Izraelu!

Autor: D. J. BUŽIĆ - U. DANILOVIĆ | 31.10.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Iz potpuno razumljivih razloga, porodica košarkaša Mihajla Andrića juče nije bila previše raspoložena za priču povodom nemile scene s kraja utakmice Evrokupa između Haopela i Partizana (82:79), kada je na njihovog sina iznervirano nasrnuo Duško Vujošević, trener crno-belih.

Najnoviji napad  Duška Vujoševića

Najnoviji napad Duška Vujoševića

Radmila Andrić, majka perspektivnog košarkaša crno-belih, sa suprugom Slađanom živi u Kragujevcu, gradu u kojem je Mihajlo napravio prve košarkaške korake. Pažljivo je saslušala kojim povodom se javljamo, a onda je ljubazno, u svega tri rečenice, za “Alo!” izjavila:


Mihajlo nedostupan

Mihajlo Andrić je čitavog dana bio nedostupan. Pitanja smo mu poslali i preko aplikacije „Viber“, koja pruža mogućnost da pošiljalac poruke vidi da li je druga strana uopšte pročitala poruku. Jeste, tačno u 12 časova i osam minuta, ali Mihajlove odgovore nismo dobili do zaključenja ovog broja „Alo!“.

- Gledali smo utakmicu, naravno, ali uz dužno poštovanje mogu da vam kažem samo jedno, a to je da sam bez komentara! Uostalom, posle utakmice se još ni suprug ni ja nismo čuli sa našim sinom. Kad Mihajlo bude došao u Kragujevac, on će nam ispričati šta se zapravo dogodilo. Do tada, zaista ne želim ništa da komentarišem - izjavila je Radmila Andrić.
Sličan odgovor smo dobili i od Slađana Andrića, oca mladog reprezentativca Srbije:

Još ne zna  šta ga je snašlo:  Mihajlo Andrić,  košarkaš  Partizana

Još ne zna šta ga je snašlo: Mihajlo Andrić, košarkaš Partizana | Foto: Aleksandar Dimitrijević


- Ne želim ništa da komentarišem, razumite me - bilo je sve što nam je rekao Andrić senior, ostavljajući nas bez odgovora na pitanje da li ih je neko iz Partizana zvao tokom dana da se eventualno izvini za skandal u Jerusalimu.
Ugledni psihoterapeut Zoran Milivojević za naš list objašnjava da je reakcija roditelja mladog Andrića potpuno razumljiva jer „oni ne žele da daju neku neopreznu izjavu zbog koje bi njihov sin mogao da izgubi mesto u timu jer je jasno da zavisi od trenera“.

- Na kraju se sve svodi na to da je košarkaš Mihajlo Andrić, kao punoletna osoba, taj koji će da kaže: „Da, ja sam žrtva“, u suprotnom - nema žrtve. Jasno je da roditelji ne žele da nanesu štetu svom sinu. Uostalom, možda je mladi Andrić na dobrovoljnoj bazi sa trenerom Vujoševićem postigao dogovor tipa - ako nešto loše uradim, slobodno me davite, uštinite, ćušnite po glavi. Ono što mogu da kažem je da je Vujoševićevo ponašanje ružno, nepedagoško. Neprihvatljiv je to način uspostavljanja autoriteta. Ako neko štipa, davi ili tuče, taj ima problem sa svojim pedagoškim veštinama i kontrolom impulsa. Osude su jedno, ali kaznu Vujoševiću moraju da izreknu košarkaške institucije, iako smo na delu videli jednu vrsta nasilja i zastrašivanja - zaključuje Zoran Milivojević.

Tokom dana potpuno su izostale reakcije ljudi iz košarke, Saveza, kao da je Vujoševićevo hvatanje za gušu Andrića potpuno normalna stvar. Na sličan zid ćutanja i izostanak kritike naišli smo i u junu 2014. godine, kada je Vujošević davio Bogdanovića. Tada je trener Vujošević taj gest obrazložio „časovima ljubavi“!?

DULETOVI ISPADI
 

2012. godina
Napao sudiju Alfreda Jovovića na meču Solnok-Partizan
2013. godina
Štipao sudiju Obrkneževića na meču sa Zvezdom
2014. godina
Hvatao za gušu Bogdana Bogdanovića u okršaju sa FMP-om u Hali sportova
2014. godina
Psovao Francuza Borisa Daloa u meču sa Banvitom
2014. godina
Fizički se sukobio sa Vladom Mitrovićem, sportskim direktorom FMP-a
2014. godina
Udario Mihajla Andrića na meču sa Hapoelom

Vodič za preživljavanje: Kako da se zaštitite od nasrtaja Duška Vujoševića

Kad već ne postoji institucija ili Sindikat košarkaša, koji bi zaštitili isprepadane igrače od fizičkih nasrtaja Duška Vujoševića, „Alo!“ predstavlja svojevrsni „Vodič za preživaljavanje“ koji bi mogao da bude od koristi igračima Partizana... Poenta je - kako zaštiti vrat! To je glavna meta kojom se ustremljuje trener Partizana.

Dule Vujošević i Olja Bećković

Dule Vujošević i Olja Bećković | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Igračima ne treba zaštita od mene!

Duško Vujošević očigledno ne vidi ništa loše u tome što je nasrnuo na mladog Mihajla Andrića. Ružne scene iz Jerusalima, gde trener Partizana hvata, ili ako hoćete, štipa svog košarkaša posle poraza od Hapoela mogli smo svi da vidimo u direktnom prenosu, međutim, prvi strateg crno-belih sada pokušava da okrene priču u drugom smeru.
- Vidim da su u medijima više nego zlonamerni i prenaglašeni komentari novinara koji nisu imali takvu agresivnost, borbenost i moralnu čvrstinu da zaštite koleginicu iz svog esnafa Olju Bećković kada je zabranjena emisija “Utisak nedelje”. Provodim sa ekipom 24 sata i znam šta se dešava, sa velikom posvećenošću prema timu i emocijom radim ono što mislim da je ispravno. Ima tu i određenih grešaka, ali mislim da igračima Partizana nije potrebna zaštita od takvih novinara koji pokušavaju da neke moje emotivne nastupe iskoriste stavljajući se u funkciju onih koji ne vole Partizan, a takvih ima dosta na vlasti u ovom trenutku - započeo je Vujošević priču za zvanični sajt KK Partizan, a onda nastavio u istom ritmu.
- Ti isti novinari, najčešće nemo prelaze preko priča o teškoj ekonomskoj situaciji Partizana, o tome šta će se zbog toga dogoditi, upravo zato što igrači ne mogu da budu plaćeni. Ovo je pokušaj da se dobra igra Partizana i povratak na ne tako stari put uspeha, stavi u drugi plan i na taj način onemogući, jer ako u ovom sastavu funkcionišemo dobro uz povratak Mačvana, Milosavljevića i dolazak jednog Amerikanca, bićemo još bolji, pa “zlo treba u semenu saseći” - završio je Vujošević.

Olja Bećković: Nema razloga da tumačim izjave Vujoševića!

Novinarka Olja Bećković, autorka “Utiska nedelje”, bila je prilično iznenađena što ju je trener Partizana uopšte pominjao, a kada je čula u kom kontekstu je to bilo, kratko je za “Alo!” rekla:
- Nemam razloga da tumačim ili komentarišem njegove izjave!

Poslednji komentari
  • Kostadin Vreme: 01.11.2014 06:12h

    Većina fudbalera i košarkaša su siromašna i neuhranjena deca i mladi ljudi. Većina je DIVLJA I NEPRILAGOĐENA i trebalo bi ih obavezno tretirati DA BI MOGLI DA SLUŠAJU KOMANDE TRENERA.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP