Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

FAJNAL-FOR ABA LIGE

Cibona nokautirala Zvezdu!

Autor: Tanjug / D.O. | 24.04.2014 - 21:05:00h | Komentara: 1

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da se plasiraju u finale završnog turnira regionalne Jadranske lige pošto su večeras u prvoj polufinalnoj utakmici u Beogradu izgubili od ekipe zagrebačke Cibone sa 75:70 (21:15, 17:12, 23:18, 14:25).

Crvena zvezda - Cibona

Blažič se nije naigrao pored Šarića | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Od samog starta četa Dejana Radonjića nije bila na nivou prvoplasiranog tima iz ligaškog dela takmičenja na Jadranu. Odbrana je bila bušna kao švajcarski sir, što je maksimalno iskoristio najbolji igrač Zagrepčana Dario Šarić, dok je u napadu bila prava katastrofa. Dovoljno je reći da je tek Dženkins pogodio prvu trojku za Zvezdu, a to je bio 14. pokušaj domaćeg tima.

Podsetimo, sutra se u drugom polufinalu sastaju Partizan i Cedevita, a finalisti idu direktno u Evroligu.

Crveno-beli, koji su ubedljivo okončali ligaški deo takmičenja na prvom mestu, pretrpeli su šokantan poraz.


Ne samo da neće igrati za šampionski prsten u regionalnoj ligi, već su propustili priliku da obezbede direktno učešće u Evroligi sledeće sezone.
Utakmica je odigrana u Kombank areni pred 8.212 gledalaca, a sudili su Matej Boltauzer (Slovenija), Damir Javor (Slovenija) i Petar Obradović (Bosna i Hercegovina).


CRVENA ZVEZDA: Rebić, Mitrović, Lazić, Blažič 25, Simonović 4, Marjanović 9, Radenović 1, Katić 7, Nelson 12, Dženkins 12, Lipovij, Dragićevević.


CIBONA: Kus 2, Planinić 8, Blesingejm 28, Demo, Ssarić 21, Rozić 8, Jagodić-Kuridža 6, Junaković, Mavra, Arapović, Siriščević 2, Gabrić.
Izabranici Dejana Radonjića nisu izdržali pritisak i u najvažnijoj utakmici sezone propustili su sansu da drugu godinu zaredom izbore finale regionalnog takmicenja, koje po propozicijama donosi direktan plasman u Evroligu sledeće sezone.


Zvezdi ostaje utešna nagrada u vidu kvalifikacija za elitno klupsko takmičenje, na osnovu osvojenog prvog mesta u ligaškom delu Jadranske lige.

Zvezda-Cibona

Zvezda pretrpela šokantan poraz | Foto: Aleksandar Dimitrijević


Crveno-beli nisu opravdali ulogu favorita, koju su im mnogi pripisali uoči turnira, s obzirom na snagu tima i partije u dosadšnjem delu sezone.
Izostali su čvrsta igra u odbrani i laki poeni iz tranzicije, koji su do sada krasili Radonjićeve izabranike. Beogradjani su izuzetno loše ušli su u meč.


Slaba igra domaćina, nervoza, poneka sumnjiva sudijska odluka, promašena slobodna bacanja i poneki zicer, uticali su da Cibona na počtku meča serijom 12:0 stekne visoku prednost (17:5) koju nije ispuštala do samog kraja.


Zvezda je sa samo šest poena zaostatka završila prvu četvrtinu, što je bio odličan rezultat, s obzirom na dotadašnju igru. Domaćina je u tim trenucima u igri držao Slovenac Jaka Blažič, koji je za 10 minuta postigao isto toliko poena.


Košarkaši crveno-belih nisu imali rešenja za veoma raspoloženog Darija Šarića koji je sa 21 poenom i 15 skokova opravdao epitet najboljeg mladog igrača Evrope, kao i omalenog plejmejkera Džerela Blesingejma.


Uprkos bledom izdanju, domaćini turnira su u poslednjem minutu došli u situaciju da naprave preokret, pošto su kaznili opuštanje protivnika i prišli na minus jedan (71:70). Blesingejm je sa linije slobodnih bacanje povećao na 73:70, ali je kapiten Marko Simonović propustio priliuku da šutem za tri poene donesi produžetak.


Pre početka meča priznanja za najboljeg trenera sezone i mladog košarkaša koji je najviše napredovao dobili su strateg Zvezde Dejan Radonjić i Šarić, a specilajno priznanje lige uručeno je šefu ortopedije na klinici u Novom Mestu Branimiru Ivku, koji je ubrzao oporavak Luke Mitrovića.

Poslednji komentari
  • slavko Vreme: 25.04.2014 12:55h

    Pozdrav za doktora .Hvala Ciboni za predivno vece

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP