Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

ZAGREPČANIMA VISI MESTO U EVROPI

Cibona se raspada, Zvezda za Evroligu spremna!

Autor: P. Vuković | 09.05.2014 - 22:54:00h | Komentara: 2

Ne kaže se slučajno dok jednom ne smrkne, drugom ne svane! Cibona je osvojila ABA ligu i sasvim zasluženo obezbedila plasman u Evroligu u narednoj sezoni, ali vrlo lako može da se desi da hrvatski predstavnik zbog para odustane od najelitnijeg klupskog takmičenja. Ukoliko bi se to desilo, Crvena zvezda bi, kao prvoplasirana iz ligaškog dela takmičenja, uskočila u evroligaški voz drugu godinu zaredom.

Ako „vukovi“ odustanu od Evrolige, Zvezda će se tamo  direktno plasirati,   bez učešća u  kvalifikacijama

Ako „vukovi“ odustanu od Evrolige, Zvezda će se tamo direktno plasirati, bez učešća u kvalifikacijama | Foto: Saša Čolić

Dakle, u Ciboni - rasulo! Nedeljama uoči fajnal fora u Beogradu govorilo se da „vukovi“ nemaju novca, da se duguje igračima mnogo, i da prete štrajkom. Oni su ipak odigrali fajnal for, pobedili, ali sada je nekima dogorelo. Konkretno, Džerelu Blesingejmu, najboljem košarkašu Cibosa. On preti da neće izaći na teren protiv Cedevite danas.


- Hteo sam da ne odigram meč protiv Zagreba u prošlom kolu, ali sam na nagovor trenera Rimca ipak izašao na parket. Samo zbog njih. Ali, to je bilo poslednji put, ne želim više da igram, ni protiv Cedevite, ni kasnije. Ne može ništa da se promeni u odluci. Sit sam obećanja, niko nam ne govori ništa, kako mogu da očekujem bilo šta - je rekao Blesingejm za „Jutarnji list“.

Iako je grad Zagreb uveravao da će obezbediti sredstva za ovu sezonu (kako li je tek za iduću?) u Ciboni i dalje ne znaju svoju sudbinu. Da Zvezda ipak ima sasvim dobru šansu da dobije kartu umesto Hrvata, govore i reči čelnika Cibone, koji je želeo da ostane anoniman.

Cibonin najbolji igrač  danas stupa u štrajk,  a iz kluba su za „Alo!“  rekli da im je sudbina  i dalje neizvesna, i  da ne znaj

Cibonin najbolji igrač danas stupa u štrajk, a iz kluba su za „Alo!“ rekli da im je sudbina i dalje neizvesna | Foto: Saša Čolić


- Još čekamo odgovore od grada, u suštini se ne zna ništa. Osrednja ekipa koja se nada prolasku u top 16 fazu mora da ima bar dva, tri miliona evra budžeta za normalno funkcionisanje. Da li mi imamo taj novac, koji su naši dometi? Sve je još u magli. Eto, imali smo uveravanja od decembra da će se rešiti problem, pa ništa. Ovo je sad čak i više od grada, na nivou države, veće stvari su u pitanju - rekao je za „Alo!“ čelnik hrvatskog kluba, koji nije želeo da mu se ime spominje u novinama, iz straha da mu onda dugovanja koja klub ima prema njemu, ne bi bila izmirena.

Istina, tim Dejana Radonjića svakako čeka razigravanje za Evroligu, ali to je daleko teži put, jer treba biti prvi na kvalifikacionom turniru među osam ekipa, od kojih mnoge ulaze sa velikim ambicijama, i što je važnije, većim budžetima nego što ih imaju crveno-beli...
Poslednji komentari
  • zoran Vreme: 10.05.2014 16:12h

    Pa zvezda bi po tome trebalo već davno da se raspadne jer joj je račun bio 8 godina neprekidno blokiran što nije zabeležon u praksi u svetu. Po našim zakonima ona ne postoji ali zato postoje snage kao Čović koji sve lažu i tkz. peglaju.

  • cole gmizavac Vreme: 10.05.2014 16:25h

    Pa nismo mi Rvati ludi da vama dozvolimo,da vi igrate.To su gluposti.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP