Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

MARINA MALJKOVIĆ

Cilj je da izborimo kvalifikacije za Rio!

Autor: Tanjug | 02.06.2015 - 14:49:00h | Komentara: 0

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je da je ekipa svesna očekivanja javnosti i da će učiniti sve da na šampionatu Evrope nastavi kontinuitet dobrih rezultata.

Marina Maljković, selektor košarkašica Srbije

Marina Maljković, selektor košarkašica Srbije | Foto: Vladimir Lojnica

"Svesni smo trenutka i koliko je ovo takmičenje važno za zemlju. Očekuje se da uđemo u grupu reprezentacija koje će izboriti kvalifikacije za Olimpijske igre u Riju. Moramo da idemo korak po korak, kao i do sada", rekla je Maljković Tanjugu na koktelu u Kući košarke.
Ona je dodala da je zadovoljna igrama u pripremnom periodu tokom kojeg su po dva puta pobedili Australiju i Kinu i jednom Francusku na njenom terenu.
"Naša igra se popravlja iz treninga u trening. Međutim, rezultat u ovoj fazi priprema nije bio u prvom planu, već da se igračice spreme za situacije koje ih očekuju na EP", navela je Majlković.
Prema njenim rečima nove igračice Danijel Pejdž i Sonja Petrović su se odlično uklopile u tim.
"Pejdž je pokazala koliko će nam značiti, to je šraf koji nam je nedostajao. Radi se o izuzetnom čoveku i sportisti i nijednog trenutka nismo osetili da se radi o devojci koja je odrasla u drugoj zemlji. Takođe i Sonja, imala je uspešnu sezonu, došla je emotivno ispražnjena, ali očekujem da sve dođe na svoje mesto do početka EP", zaključila je Maljković.
Predsednik KS Dragan Đilas rekao je da Srbija ima ekipu koja po znanju i iskustvu zaslužuje da se nađe među četiri ekipe u Evropi.
"Imamo sve uslove da se sa prvenstva vratimo sa medaljom i budemo među pet ekipa koje idu na kvalifikacione turnire za Rio. Nadam se da ćemo biti bolji nego prošli put kada smo bili četvrti", poručio je Djilas.
Šampionat Evrope u Rumuniji i Mađarskoj održaće se od 11. do 28. juna, a Srbija će igrati u C grupi sa selekcijama Rusije, Hrvatske, Letonije i Velike Britanije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP