Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

ZVEZDIN PREDSEDNIK SE ZAPITAO

Čović: Kako je moguće pretiti nekom da iz hale neće izaći živ?

Autor: Tanjug | 11.06.2013 - 15:55:00h | Komentara: 1

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da je suđenje u trećem meču finalne serije plej-ofa sa Partizanom primer neobjektivnosti i dokaz da crveno-beli moraju da budu bolji za 15-20 poena da bi stigli do pobede.

Vučić se  ne busa u  grudi za  Zvezdu kao Tadić  za Partizan: Čović

"Samo onaj koji je pristrasan i ostrašćen neće to videti tako. Imali smo na delu pokušaj primene ekstremno restriktivnog kriterijuma, odnosno, izgubljen je kriterijum na štetu Crvene zvezde. Očekujem da tako ne bude u četvrtoj utakmici i nadam se da ćemo pobediti i igrati majstoricu. Moramo svi da shvatimo da se košarka ne igra zbog sudija, nego zbog publike", rekao je Čović na konferenciji za medije u prostorijama kluba na Malom Kalemegdanu.


Kako što se i očekivalo Čović je nastavio "verbalni rat" sa trenerom Partizana Duškom Vujoševićem, koji je ranije poručio da je "on stručnjak za sve i namerno vrši pritisak na sudije".


"Sudije nemaju pravo rešenje za arsenal psovki, uvrede, govora tela i svega ostalog što radi Vujošević. On takvim ponašanjem iritira sve, pa i samog sebe. Zato nam i sudije dolaze sa obezbeđenjem na utakmice. Ja samo pitam gde je tu Košarkaški savez, gde je država, Vlada, premijer Dačić. Kako je moguće pretiti nekom da neće izaći iz hale živ? Gde je tu zakon?", istakao je Čović.


On je prokomentarisao Vujoševićeve reči da je sudije psovao i Zvezdin prvotimac Branko Lazić.


"Jeste, ali postoji jedna mala razlika. Lazić je igrač, a Vujošević trener - vaspitač", naveo je on.
 

Prvi čovek crveno-belih ponovio je da je Zvezda godinama permanentno rušena, da je država aktivno bila uključena u tom još od vremena Mirka Marjanovića.
 

"Hoćemo to da zaustavimo, ali nećemo da rušimo Partizan. Moram da čestitam igračima šta su sve izdržali u ponedeljak, bili smo veoma blizu odluke da izađemo sa terena i ostavimo ih da slave. Sada ide četvrta utakmica, na dobrom smo putu da se vratimo u realni život i pobegnemo iz virtuelnog crno-belog sveta. Ne znam da li ćemo uspeti, ali znam će Srbija biti srećnija ako Zvezda osvoji titulu, iz jednostavnog razloga što više ljudi navija za Zvezdu", još jednom je poručio Čović.


On je naveo da nema ništa protiv stranih sudija, naprotiv, da je Zvezda spremna da ih finansira, istakao je da nema ambiciju da smeni Dragana Đilasa i preuzme funkciju predsednika KSS i otkrio da je nakon najnovijih izjava dopunjena krivična prijava koju je klub podneo protiv Vujoševića.


Na konferenciji za medije novinarima je prikazana video analiza sa sudijskim greškama na štetu Crvene zvezde u trećem meču finala plej-ofa, kao i snimci svih uvreda koje je Vujošević uputio sudijama.

Poslednji komentari
  • Lopatar Vreme: 12.06.2013 02:16h

    Ovaj patetik je toliko jadan da se u sve mesa, kao margarin.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP