Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

LIDER SNS-A PRESEKAO - UMESTO KLUBOVIMA, DRŽAVNI NOVAC IDE BOLESNOJ DECI

Čović: To, Vučiću, ne daj nam pare!

Autor: B. Jelovac | 09.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Došlo je vreme za svođenje računa... Crtu podvlači budući premijer Aleksandar Vučić, a prema prvim najavama, od sportskih klubova će najviše glavobolje imati Crvena zvezda i Partizan.

Priznao da je pogrešio što  je pomagao Zvezdi i  Partizanu: Aleksandar Vučić

Priznao da je pogrešio što je pomagao Zvezdi i Partizanu: Aleksandar Vučić | Foto: Rajko Ristić

Lider SNS-a je najavio osnivanje državnog fonda za podršku bolesnoj deci, za koji će se izdvajati mnogo više sredstava nego što se daje beogradskim večitim rivalima. Vučić je to saopštio nakon pitanja novinara - da li je normalno da u Srbiji umre Anastasija Trajković (9), zbog čijeg se lečenja u inostranstvu od retkog tumora država kolebala ima li ili nema para, a da se čelnici sportskih klubova frljaju sumama koje im se uplaćuju?


Vučić je naglasio da su Zvezda i Partizan do sada dobili mnogo novca od države, počev od 2001.

- Sada će morati na tržište da idu, pa da funkcionišu kao Junajted, Liverpul ili Barselona. Mora se obaviti i privatizacija i baš me briga koji ćete model izabrati. Država ima važnijih stvari na koje će da troši novac. U državni fond za podršku i solidarnost bolesnoj deci će ići mnogo više novca nego u Zvezdu i Partizan, pa neka mi 17.000 puta skandiraju. Bio sam jedan od krivaca što su klubovi dobili veliku podršku i bio sam pomalo naivan verujući da, kada se za nekoga borite, radite i mnogo vremena utrošite da nekome pomognete, da taj neko bar ume da kaže „hvala“. Umesto toga vas nazivaju najpogrdnijim imenima. Sada je red da priznam političku grešku. Grešku u načinu učešća i razmišljanja kako da se potroši državni novac - zaključio je Vučić.

Nebojša Čović

Nebojša Čović | Foto: A. Koković


Od prozvanih se prvo oglasio Košarkaški klub Crvena zvezda, tačnije predsednik Nebojša Čović.
- Najveći krivac za ovakvu reakciju države je Duško Vujošević. Ipak, moram da istaknem zadovoljstvo što se konačno našao neko među državnim funkcionerima ko je dovoljno hrabar da zaustavi fenomen stalnog silovanja države i srpskog sporta od strane dobro poznatih pojedinaca. Ovo je dobar put da se zaustavi svaka dalja polemika koja je smišljeno izazvana od dotičnih pojedinaca sa jasnim ciljem da se ovakvim neodgovornim ponašanjem izazove tenzija među navijačima dva najveća kluba u Srbiji i time potpuno uruši srpski sport – poručio je Čović.
Prvi čovek crveno-belih takođe je naglasio da KK Crvena zvezda kao najjači srpski sportski brend nema nijedan razlog da bude zabrinuta zbog tržišne konkurencije i novog koncepta privatizacije.
- Mi smo u potpunosti spremni za nove izazove, a uvek smo bili zahvalni na svakoj pomoći koju nam je pružala država – zaključio je Čović.

Vučić: Ivice, kako idu one pesme što mi pevaju?

Pominjujući uvredljivo skandiranje koje mu upućuju pojedine navijačke grupe („grobari“ pre svih), Vučić se u jednom trenutku obratio prisutnom Dačiću, s kojim je zajedno u sedištu SNS-a razgovarao o formiranju vlade:
- Kako ide ono, Ivice?!
Dačić se samo nasmejao, a Vučić bez odgovora nastavio:
- Znam da se nekima od njegovih (Dačićevih) sviđaju te pesme. Njima (pretpostavljamo da je mislio na Ružića), naravno, nikada ne pevaju, ali dobro, da se zna da se nisam naročito uplašio - rekao je Vučić.
Ponovo se Dačić nasmejao. Ovog puta vidno zbunjen...

Sergej Trifunović

Sergej Trifunović | Foto: Emil Čonkić

Super! Dosta su naši klubovi jeli pare!


Poznati glumac i humanitarac Sergej Trifunović za „Alo!“ je prokomentarisao najavu Aleksandra Vučića da će ubuduće pare namenjene večitima biti prosleđivane za pomoć u lečenju bolesne dece.
- Super! Konačno! Iako volim sport, nemam dilemu kome su pare potrebnije. Mnogo oni para jedu, a stalno kukaju da su dužni nešto. Tome jednom mora da se stane na kraj - kaže nam Sergej.

Poslednji komentari
  • boro Vreme: 09.04.2014 11:54h

    u svakom slučaju pare dati za lečenje bolesne dece , da se prekine ona bruka prosjačenja po novinama , tv , poruke ......... država je dužna i mora da omogući lečenje dece i ne samo dece . klubovi su nebitni i zvezda i partizan , neka u njih ulaže ko hoće , a država NAŠE PARE NIKAKO . Svakom roditelju je bitnije dete od bilo kog kluba .

  • zoki Vreme: 09.04.2014 15:15h

    Nadam se da ce svi gradovi prestati sa finansiranjem propalih klubova.Cela Kikindska opstina se salje u klinicki centar Ns,Bg... jer nemamo osnovne dijagnosticke aparate. Seoski i gradski fudbaleri i klubovi su toliko placeni,da bi nova bolnica bila sagradjena,sa sve novim aparatima... e sad je na celu sns i opet sve u dzudo i sport upumpavaju...tako da nista.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP