Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

REKORD IZJEDNAČEN

Crvena zvezda posle drame nadigrala Igokeu za 12. pobedu!

Autor: Tanjug | 15.12.2014 - 22:53:00h | Komentara: 1

Košarkaši Crvene zvezde savladali su večeras u Beogradu ekipu Igokee sa 76:71 (20:19, 23.14, 21:24, 12:14), u poslednjoj utakmici 12. kola regionalne Jadranske lige.

Ovim uspehom crveno-beli su izjednačili rekord ljubljanske Olimpije sa učinkom 12-0, što je najbolji start u istoriji regionalne lige, postavljen u prvoj sezoni pre 13 godina.

Div pod  obručima:  Boban  Marjanović

Opet presudio: Boban Marjanović | Foto: Marko Metlaš

 Oslabljeni neigranjem američkog plejmejkera Markusa Vilijamsa izabranici Dejana Radonjića morali su svojski da se potrude dok nisu srušili otpor veoma raspoloženih gostiju iz Aleksandrovca.

Najvećim delom utakmice Igokea je bila ravnopravan rival, iako je Crvena zvezda na poluvreme otišla sa 10 poena prednosti (43:33). 
Pod vođstvom novog trenera Željka Lukajića gosti su posebno dobro zaigrali u poslednjoj četvrtini i preokrenuli rezultat (69:67), pa je do kraja susreta vođena dramatična borba.
Posle dosta konfuzije i grešaka u igri, Radonjić je na teren morao da uvede rovitog centra Bobana Marjanovića i to je na kraju presudilo da Igokea ne priredi veliko iznenađenje u Pioniru.
Pobednika su do pobede predvodili Lazić sa 12, Kalinić i Mitrović sa po 10 i Marjanović i Dženkins sa po osam poena, dok su kod gostiju najefikasniji bili Bunić sa 14, Živanović sa 12 i Katnić i Jorović sa po 11.
Odigrano juče: Cibona - MZT 70:61, Budućnost - Cedevita 70:80.
Odigrano u subotu: Olimpija - Levski 89:79, Solnok - Krka 63:59, Zadar - Partizan 69:68, Mega Leks - Metalac 99:82.
Tabela: Crvena zvezda 12-0, Budućnost 10-2, Olimpija i Cedevita 8-4, Partizan, Krka, Mega Leks, Solnok i Cibona 6-6, Zadar 5-7, Metalac i MZT 4-8, Igokea 3-9, Levski 1-11.
U utakmicama 13. kola sastaju se Igokea - Mega Leks, Levski - Cibona, Krka - Olimpija, Metalac - Zadar (20. decembra), Cedevita - Solnok, Partizan - Budućnost i MZT - Crvena zvezda (21. decembra).
Poslednji komentari
  • Viktor Vreme: 16.12.2014 00:40h

    Dokle bre ljudi ovaj Vujosevic....nema para nek ide...imao uspehe svaka mu cast ali zadnjih godina sma nekih gluposti radi....neka uhvati nekog ...sa malo vise dlaka u nosu onako za gusu ...ne dolici mu kao pedagogu...sta ce mladi kosarkasi misliti o buducnosti ...sramota ako nema para neka ide a on se jos pravi lud kao ja sam u pravu....jos samo da kazem da sam partizanovac....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP