Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

CRVENO-BELI SAVLADALI RADNIČKI

Crvena zvezda u finalu Kupa Radivoja Koraća! (FOTO)

Autor: | 08.02.2014 - 20:21:00h | Komentara: 0

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća, pošto su danas u Beogradu savladali Radnički sa 82:78 (21:19, 25:15, 12:30, 24:14). Zvezda će u finalu igrati protiv pobednika drugog polufinala, u kojem će se od 21.00 sastati Mega Vizura i FMP.

Crvena zvezda - Radnički / Foto: Aleksandar Dimitrijević

Crvena zvezda - Radnički / Foto: Aleksandar Dimitrijević

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Demarkus Nelson sa 21 poenom, Raško Katić postigao je 16, a Tadija Dragićević 12.

Radnički je predvodio Marko Marinović sa 21.
Rivali iz Jadranske lige igrali su ravnopravno tokom većeg dela poluvremena. Zvezda je uglavnom vodila, a Radnički je "jurio" rezultat. Niko od crveno-belih rivala nije uspevao da povede u početku.
Beograđane je u početku vodio Jaka Blažič, a Kragujevčane Marinović, koji je u prvih pet minuta postigao sedam poena.
Domaći tim je posle 10 minuta imao prednost 21:19, ali je u drugoj četvrtini stao Marinović, a Zvezda je počela da pravi osetniju razliku, da bi u finišu deonice koševima Raška Katića, Demarkusa Nelsona i Ccarlsa Dženkinsa povela sa maksimalnih 12 poena, 46:34.

Crvena zvezda - Radnički / Foto: Aleksandar Dimitrijević

Crvena zvezda - Radnički / Foto: Aleksandar Dimitrijević

Radnički je u finišu prvog poluvremena delovao nemoćno, a Zvezda je igrala lako i kompaktno i delovalo je da će domaći tim u drugom poluvremenu nastaviti u istom stilu, ali je situacija na terenu bila sasvim drugačija.
Sava Lešić je uz pomoć Kalinića, Jovića i Marinovića napravio seriju od 20:2 i Radnički je poveo sa 54:48. Prvih 10:0 Kragujevčani su napravili za samo dva minuta. Radnički je u trećoj četvrtini stigao i do šest poena prednosti, 59:53 i 64:58 na kraju treće deonice.
Radnički je držao prednost u četvrtoj deonici najviše zahvaljujući probudjenom Marinoviću, ali je Zvezda pomoću Katića, Nelsona i Dženkinsa uspela da izjednači dva minuta pre kraja.
Kragujevčani su u finišu igrali brzoplete i neizgradjene napade, a domaći tim je strpljivo pogadjao, da bi manje od minut pre kraja stigao do prednosti 78:73.
Tu, međutim, nije bio kraj. Marinović je postigao trojku 46 sekundi pre kraja, a onda je iznudio faul u napadu Dženkinsa. Zvezda, međutim, nije bila u bonusu, a taj napad Radničkog završio se promašenom trojkom Lešića.
Gosti su napravili brz faul, Dženkins je postigao oba penala i rešio
uzbudljiv meč rezultatski, mada je do kraja utakmice vidjena drama na
parketu.
Marinović je fauliran u jednom napadu, a posle toga ga je grubo odgurnuo Katić. Sudija Uroš Obrknežević dosudio je obostranu ličnu grešku, a posle gužve je dosudio tehničke greške Marku Simonoviću i Savi Lešiću.

Crvena zvezda - Radnički / Foto: Aleksandar Dimitrijević

Crvena zvezda - Radnički / Foto: Aleksandar Dimitrijević

Utakmicu je posmatralo 5.300 gledalaca. Deo publike jako burno je reagovao posle nekih sudijskih odluka u drugom poluvremenu, tako da je na teren uletelo mnogo predmeta, ali niko nije pogodjen.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP