Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

AKCIONI JUNAK

Čudak sam, baš kao Tarantino!

Autor: S. Vrakela | 25.02.2013 - 09:02:00h | Komentara: 0

Majkl Skot, američki košarkaš iz redova Crvene zvezde, osvojio je srca navijača neiscrpnom energijom i neponovljivom interakcijom sa publikom na svakom meču. Većina navijača ga poznaje kao izvrsnog atletu, sposobnog da zakuca preko svakog igrača u ligi, vrlo dobrog trojkaša, a odnedavno i kao talentovanog filmskog režisera. S obzirom na to da je pokazao da pored košarkaškog poseduje talenat i za režiranje, pitali smo ljubimca „Pionira“ da li će se prijaviti za rijaliti šou „Ja imam talenat“.

Skot razmišlja i o tetovaži sa motivima Crvene zvezde

Skot razmišlja i o tetovaži sa motivima Crvene zvezde | Foto: Petar Marković

- Ha, ha, ha, nisam baš siguran. Proveo sam sate snimajući mesta i ljude koji me okružuju i to je nešto što ostavljam svojoj porodici i nadam se deci jednog dana. Volim da stvaram muziku i filmove. Košarka je uvek na prvom mestu, to je moja pasija, a ovo drugo radim u slobodno vreme. Da li imam talenta za to? Neka drugi ocene, ja sam uživam u tome - kaže on.


Od svetski poznatih režisera, najbliži mu je ekscentrični Kventin Tarantino.
- On je interesantan momak, potpuno je čudan, baš kao i ja. Posebno mi se sviđa što radi stvari koje njemu prijaju i baš ga briga šta će kritika reći. Divim mu se i uskoro ću pogledati njegovo poslednje ostvarenje.

Zbog otvorene komunikacije s publikom na terenu i van njega, postao je nadaleko prepoznatljiv lik.

Režiser

Režiser | Foto: Reuters

- Uvek sam imao dobru i snažnu komunikaciju sa navijačima, još od tinejdžerskih dana. Mislim da mi to pomaže jer igram na energiju. Upravo zbog toga sam se i vratio u Srbiju iz Belgije, jer je ovde košarkaška atmosfera potpuno drugačija, jedinstvena.


Neizbežno pitanje odnosilo se na incidente u Kragujevcu i kako jedan Amerikanac to doživaljava.

- To je bila neprijatna situacija! Nešto slično sam okusio u Turskoj, ali je tada problem rešen pražnjenjem cele dvorane, pa se utakmica nastavila. Bilo je tu materijala i za snimanje još jednog videa, ali ja ne podržavam takve stvari.
Da je košarka sve za Majkija, kako ga saigrači zovu, potvrđuje i tetovaža nastala kada je imao 18 godina.

- Moja prva tetovaža je „pasion“, koju sam uradio sa 18-19 godina. Roditelji mi nisu zabranili jer sam postao punoletan i to je postalo samo moje telo i moja odgovornost. Planirao sam da uradim tetovažu u svakoj zemlji u kojoj sam bio, pa tako na grudima nosim lava, kojeg sam uradio u Turskoj. Ako sa Zvezdom osvojim trofeje, možda se javi inspiracija za još koju.

Iako relativno mlad (26), Skot ima plan za budućnost.

Pokazao da ume i da se proveseli: Majkl Skot sa ekipom na Kališu

Pokazao da ume i da se proveseli: Majkl Skot sa ekipom na Kališu | Foto: Dimitrije Goll

- Po završteku karijere, ostaću u košarci jer to je moja najveća ljubav. Voleo bih da se posvetim radu sa srednjoškolcima i da ih učim košarci, da postanu što bolji igrači i pre svega bolji ljudi. Za deset godina vidim sebe sa ženom i nekoliko klinaca možda baš u Evropi jer se posle pet godina života ovde osećam kao Evropljanin.

Vožnja „dodžom“ nema cenu
- Iz Amerike mi, osim porodice, nedostaje da u svom gradu Indijanapolisu sednem u automobil i odvezem se u nepoznatom pravcu jer ovde u Beogradu to ne mogu. Trenutno u garaži imam „dodž čardžer“ iz 2010. godine i klasik „pontijak bonvil“ iz 1979, o kojima brine moja majka kada nisam kod
kuće.

Trubači su me jurili za lovu

- Kada smo proslavljali Kup na Kališu, pojedini trubači su me praktično jurili. Nisam znao da treba da im dam pare, mislio sam da su već plaćeni, sledeći put ću to da ispravim - obećava Skot.

Evroliga bi bila sjajna za klub i ceo grad
- Nemamo kontrolu nad Igokeom i ne možemo znati da li će dobiti ili izgubiti, zato je važno gledati samo sebe i dobiti ako je moguće svaku utakmicu do kraja sezone. Imamo šansu da izborimo Evroligu i siguran sam da ćemo je iskoristiti. To bi bilo sjajno ne samo za klub, nego i za ceo grad - tvrdi Skot.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP