Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

ZVEZDA I CIBONA VEČERAS (20) OTVARAJU F4 ABA LIGE

Dan D za Zvezdu Evroliga ili propast!

Autor: P. Milovanović | 24.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Pobednicima Evroliga, gubitnicima prst u oko!

Zvezdin div:  Boban  Marjanović

Zvezdin div: Boban Marjanović | Foto: Marko Metlaš

Sve što su Partizan, Crvena zvezda, Cibona i Cedevita uradili tokom sezone, staće samo u jedan meč, u polufinale fajnal fora ABA lige, s obzirom na to da finalisti direktno „overavaju“ plasman u Evroligu, dok će poraženi ostati kratkih rukava. Spektakl u „Kombank areni“ otvoriće večeras (20, TV „Arena“) Zvezda i Cibona, dok će dan kasnije snage odmeriti Partizan i Cedevita.


Crveno-beli su ove sezone delili lekcije širom regiona. Skor od 22 trijumfa naspram samo četiri poraza u ligaškom delu jasno ukazuje na to da Zvezda ima šampionske ambicije i da po svaku cenu želi da skine Partizan s trona. Ipak, Dejan Radonjić, trener Zvezde, svestan je da Cibona neće biti lak zalogaj.

Najvatreniji  navijači Zvezde  su do sada  bojkotovali  ABA ligu

Najvatreniji navijači Zvezde su do sada bojkotovali ABA ligu | Foto: Aleksandar Dimitrijević


- Sistem takmičenja je takav da nas još samo 40 minuta deli od mesta u Evroligi. Sve ovo što smo igrali u ligaškom delu je jedna priča, a trenutnu situaciju treba sagledati na drugačiji način. Sa Cibonom smo ove sezone već odigrali dva meča, a za treći i odlučujući moraćemo da ostavimo po strani činjenicu da smo ih dva puta dobili - istakao je Radonjić, a zatim jasno uputio apel navijačima da pruže podršku voljenom klubu na putu ka ostvarenju cilja.

- Moramo da prepoznamo momenat u kojem se nalazimo i odigramo meč, gde ćemo moći da iskontrolišemo dešavanja na terenu i obezbedimo mesto u Evroligi. Ovu priliku iskoristio bih i da pozovem navijače da dođu u što većem broju, da zajedničkim snagama savladamo Cibonu i obezbedimo Evroligu.

Ohrabrujuća vest za Zvezdu jeste to što je Radonjić potvrdio da će i Katić i Radenović biti spremni za polufinalni meč.
S druge strane, trener Cibone Slaven Rimac ne krije da je Zvezda favorit, ali poručuje da njegovi „vukovi“ mogu da prirede iznenađenje.

- Bez obzira na finansijsko stanje i domaćinstvo, pritisak je veliki, ali imamo naše ciljeve i ambicije. Nadam se dobroj utakmici i punoj dvorani, iako je to otežavajuća okolnost za našu ekipu. Voleo bih da se pokaže kako meč visokog naboja može da protekne u sportskoj atmosferi i uz dobro navijanje. Imamo motiv da osvojimo ABA ligu, pobeda nad Zvezdom nas vodi u Evroligu, što bi bila šansa da nam Šarić ostane - zaključio je Rimac.

Bez straha:  Bogdan  Bogdanović

Bez straha: Bogdan Bogdanović | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Bogdanović: Veliki su padali, nema opuštanja!


Glavni adut Partizana u jurišu na sedmu titulu kralja regiona biće Bogdan Bogdanović. Član idealne petorke koji je blistao ove sezone u crno-belom dresu smatra da je iskustvo ključna prednost kluba iz Humske na ovom završnom turniru. Bogdan je zatim izdvojio četiri stvari koje bi mogle da budu ključne ka osvajanju nove titule.
- Energija, zalaganje, želja i navijači su naši glavni aduti. Ipak, igra se jedan meč i može svašta da se desi. Neke velike ekipe su grešile na tim koracima, pa ne bi trebalo da se opustimo.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP