Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Košarka

ŠOK U PORODICI PREMINULOG TRENERA SRĐANA SARIĆA

Deca će se ponositi tatom!

Autor: M.Z. - M.R. | 02.10.2014 - 19:55:00h | Komentara: 0

Tuga, šok i neverica osećaju se u domu kondicionog trenera Srđana Sarića na Lekinom brdu u Beogradu. Prijatelji i brojni košarkaški reprezentativci s neskrivenim bolom pričaju da njihovog voljenog druga i trenera više nema, i neprestano šalju izraze čaučešća članovima najuže familije.

Čitav život posvetio košarci: Srđan Sarić

Čitav život posvetio košarci: Srđan Sarić

Čovek koji je bio jedan od glavnih tvoraca maestralnog pohoda “orlova” na srebro na Mondobasketu u Španiji, ostavio je iza sebe suprugu Jelenu, ćerku Kalinu i sina Aleksu, a članovi najuže familije i dalje ne mogu da poveruju da njihovog Srđana više nema.


- Nadali smo se da će pobediti bolest. Nije uspeo, a mi svi još ne možemo da prihvatimo da ga više nema - tužnim glasom nam je saopštila Svetlana Sarić, Srđanova rođena sestra.

Pojavljivanje na balkonu sa košarkašima Srđanu je dosta značilo u borbi s bolešću, ali, na žalost, nije izdržao. Sigurno je, međutim, da će njegova mala deca imati po čemu da ga pamte.

- Srđan je sam tražio od košarkaša da ga popnu na balkon. To mu je bila velika želja i uspeo je da je ispuni. A što se dečice tiče, oni su još mali i sigurno je da će jednog dana moći da se ponose ocem. Ali, šta to sada vredi, kada našeg Srđana više nema - kroz plač nam je na kraju razgovora kazala Svetlana Sarić.

Do kraja veliki borac: Srđan sa suprugom Jelenom, ćerkicom Kalinom i sinom Aleksom

Do kraja veliki borac: Srđan sa suprugom Jelenom, ćerkicom Kalinom i sinom Aleksom

Jedan od najboljih drugova Srđana Sarića, bio je legendarni košarkaš Ratko Varda. Ni on juče nije mogao da sakrije suze dok je za “Alo!” govorio o smrti prijatelja.

- Bili smo kao braća. Znamo se još od dečačkih dana, kao klinci smo putovali zajedno na treninge Partizana. Svaki dan smo se zajedno vraćali kući. Život je bio i ostao kurva i ne znam šta drugo da vam kažem. Neshvatljivo mi je da takav čovek ode, da ga više nema - plačnim glasom je poručio gorostasni centar.

Opelo i sahrana Srđana Sarića zakazani su za danas u 14 časova na Novom groblju u Beogradu.

VARDA: Balkon mu je mnogo značio!

Nerazdvojni drugovi: Varda i Sarić

Nerazdvojni drugovi: Varda i Sarić

Ratko Varda otkriva i da je tokom Mondobasketa u Španiji svakodnevno provodio vreme sa Srđanom.

- Do poslednjeg dana mi je govorio “Biće sve ok, nemoj ništa da brineš”. Mnogo mu je značilo ono pojavljivanje na balkonu, videli ste da je i tada imao osmeh na licu. Osoba kao što je bio Srđan se samo jednom rađa. Uvek je davao sve od sebe, šta god da je radio. Uvek je želeo više. Takav je bio i kao trener. Verovao je u reprezentaciju, ni ta bolest ga nije sprečila da posao odradi do kraja. Borio se do poslednjeg sekunda. Mnogo mi je teško, još uvek ne mogu shvatim da ga nema - tužno će Ratko.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP